Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Lurowanie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1593)

Owoc 10-11-2003 13:54

Lurowanie

O co dokładie chodzi z tym lurowaniem potworków be wiem o tym mało, niech ktoś tu plz napisze dokładnie co i jak :]

Hukeram 10-11-2003 13:59

Potwory luruja zwykle high levele...np. gs'a do ab'dendriel...oznacza to ze podchodzi do potwora na odleglosc taka aby ten go zauwazyl i idze w kierunku w ktorym chce go zostawic...tam schodzi mietro nizej/wyzej i czeka az jakis low lvl podejdzie...czasem luruja potwory do miasta aby te zabijaly low lvl...a taki ruler (czlowiek ktory luruje) zbiera lup i uh'uje potwora...jest to bardzo denerwujace...ale napewno kilku rulerow juz zginelo przez to ze np. gs do nich zbyt blisko podszedl...

Fanfi 10-11-2003 14:51

Cipowie coraz czesciej staraja sie uniemozliwci lurowania potworow np do Thais poprzez powstawienie mostu.

Miscoo 11-11-2003 14:29

Ale lurowanie moze dobić człowieka :) Już nie raz spotkałem silne potwory w niewłasciwych miejscach, np. dziś w podziemiach zamku elvenbone, gdzie są wariory, dwarfy, minosy, spotkałem Zerka :| i nogi w zapas... ale nie tylko to... GSy sa najczęsciej lurowane już widziałem GSa szwendającego się po AB :):):) Ale to są śmieszne rzeczy..:) Szkoda, ze dragonów nie lurują, albo demonów :D:D:D:D

Zami 11-11-2003 18:33

Hukeram. Po pierwsze lurer, a nie ruler (tak mi sie zdaje :P ) Po drugie czemu high lvle? Zazwyczaj sa to juz tak poniszczeni pk, ze nie maja czym zabijac, to mysla sobie - wezme GSa pod dwarf bridge podciagne to bedzie zabawa.

Alchemiko 11-11-2003 18:56

Ten kto luruje potworki wcale nie musi byc PK !

np. czesto chodze z qmplem na Dragony, zajmuje dobre miejsce, zeby mnie nie dziabnol i czekam, az on go "zluruje".
Smoczek goni jego, a ja biegne z nim i po doopsku go bije.

Co do Zlurowanych potworkow w miastach.
To tutaj bezkonkurencyjne jest Carlin:
- Berserker
- GS
- Cyc

No z innych mocnych to nie pamietam :-)

Ogolnie lurowanie, to wabienie potworka

Hukeram 11-11-2003 19:14

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Zami
Hukeram. Po pierwsze lurer, a nie ruler (tak mi sie zdaje :P ) Po drugie czemu high lvle? Zazwyczaj sa to juz tak poniszczeni pk, ze nie maja czym zabijac, to mysla sobie - wezme GSa pod dwarf bridge podciagne to bedzie zabawa.
Hmm...po pierwsze napisalem ZWYKLE HIGH LVL'E ale przekonalem sie dzis ze tak wcale nie musi byc...zrulowalem dzis swojego pierwszego cyca do Thais :D...ale byla zadyma ;)
A co do rulera/lurera to nie wiem...napisalem jak myslalem :]

Marcinos 11-11-2003 19:33

najblizej gs i cyce maja do thais, zalezy jeszzce jaka miejscowka. ale thais to jest Sodoma i Gomora Tibi.

Hukeram 11-11-2003 22:22

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Marcinos
najblizej gs i cyce maja do thais, zalezy jeszzce jaka miejscowka. ale thais to jest Sodoma i Gomora Tibi.
Bullshit...wejdz do Thais na Calmerze...naprawde super miasto...pozatym...nie wiem jak na pvp ale na non pvp nie zrulujesz do thais GS'a :P...most jest...GS nie przejdzie :P

Brzoza 11-11-2003 22:30

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Hukeram
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Marcinos
Bullshit...wejdz do Thais na Calmerze...naprawde super miasto...pozatym...nie wiem jak na pvp ale na non pvp nie zrulujesz do thais GS'a :P...most jest...GS nie przejdzie :P
radze nie isc do Carlin dzisiaj o 0.00 monk (wracalem z BH)zabil mnie wczesniej 4 razy Gs(lurek)nienawidze tego kufa

kurz 11-11-2003 22:43

z tego co piszecie lurowanie odwoluje sie tylko do miasta ...
pozatym luruja czesto low lvlowcy, ktorzy nie potrafia zabic stworka (np. na pohu.. biegnie low lvl patrzy ork berserker / lider / gs .. co robia ? wrotki do swiatyni kolo pohu :D... a wtedy potworeq sobie stoi przed swiatynia :D czy tez luruja pod dziure / drabine / dolek czy kij wie co jeszcze, schodzisz a tam full potworow 8)

Adam z Danubii 12-11-2003 09:05

Czesto do thais cyklopy luruja :D

Vanake 12-11-2003 14:25

A ja widzialem jak ktos zlurowal z orc fortess do amazon campu orca lidera, a kiedy indziej przez przypadek znalazl sie tam smoczek:)

Naszczescie ja tam bylem i jeden ziomek knajt co zblokowal draga i bylo po wszystkim, ale i tak zginelo kilka low-lvlowcow:(

Lurerzy sux

Kapi 12-11-2003 15:39

A mnie wkurza jak kolesie gs'y targaja do carlinu!!!Wracam z Poh do miasta z 7000 gp i ide t na platinow zamienic a tu kurde wylazi niewiadomo z kad gs i biegnie za mna !!!(Uciekłem do kanałow) :P
Ale co z innymi ?Wchodza na Maina z Rookgardu a tu gs sobie pochalmansia 8o

kotomaniak 12-11-2003 15:58

Ja od zlurowanego GSa na moście drwafów zginąłem. Ide z kazo do Veno przez most, patrze a tam kupa luda, a na dole GS. Jakiś kolo 45lev czy coś koło tego zszedł na dół i GS go zaczął gonić. Myśle sobie spoko, kolo zabije GSa a ja spokojnie przejde. Niestety się pomyliłem. GS mnie zaatakował a kolo biegł za nim i krzyczał "lol".

eerion 12-11-2003 16:09

Pod koniec wakacja na Liberze do Carlin zlurowano kilka slimów które ię klonować zaczęły, akby tego było mało dorzucili smoka i GS..... Była maszakra

Selus 12-11-2003 17:31

lurowanie fajnia rzecz pamientam jak ktos zlurowal monka do carlin ale byla rozruba powinni zostawic lurowanie w spokoju jest na co popatrzeac:D chociarz jak kogos stworek zabije....
wiem 8) ppowinni lurowac kolo swiontyni zeby ludzie zabici mieli na co popatrzec

PS:ale zem wymyslil co :]

Szklak 12-11-2003 18:42

ja szczerze potepiam lurowanie :D tacy niskopoziomowcy ida sobie np z thais do carlin a tu gs -_- i nastepny dead zaliczonycisza

Owoc 12-11-2003 20:21

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Miscoo
Ale lurowanie moze dobić człowieka :) Już nie raz spotkałem silne potwory w niewłasciwych miejscach, np. dziś w podziemiach zamku elvenbone, gdzie są wariory, dwarfy, minosy, spotkałem Zerka :| i nogi w zapas...
(...)
He he a ja raz na Foldzie tam gdzie normalnie są orki, spearmany, warriory spotkałem zerka; na szczęście ucieklem. Był to lure, który wykończył sporo typa i blokował przejście tzn. nie w sensie że stoi i przejść nie można, tylko że zabija każdego, kto próbuje przejść :]

eerion 12-11-2003 21:14

Zerk na foldzie?? jakim cudem?? gdzie tam są zerki??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:05.