![]() |
Polska - kraj demokratyczny czy teokratyczny?
Cytuj:
Cytuj:
Doszło w naszym kraju do pewnego rodzaju groteski. Kościół, organizacja religijna decyduje o tym czego mają uczyć się polskie dzieci i młodzież :confused:. Jakim prawem?! Dlaczego rząd nie zapyta Żydów, protestantów i przedstawicieli innych religii o program nauczania w szkole, jeżeli już pyta się Kardynałów i inny wysoko postawionych w kościele? Dlaczego w szkole uczą na religii o Bogu chrześcijańskim, dlaczego polskie dzieci w szkole modlą się do Boga chrześcijanów? Skandal kolejny, jak ocena z Religii może być wliczana do średniej. Równie dobrze moglibyśmy się uczyć modlitw żydów, zamiast udawać się na wycieczkę szkolną na Jasną górę zwiedzić Synagogę. Jako uczeń i obywatel czuję się dyskryminowany przez moje państwo. Wysłałem list (nie, nie mail) do MENu, chciałem spotkać się z Rzecznikiem praw obywatelskich - 0 odzewu. Kolejną sprawą którą chciałbym poruszyć są święta Bożego Narodzenia. Świąt nie obchodzę, jestem nie wierzący - dlaczego nie mogę się uczyć w szkole w dni powszednie? Dlaczego market jest zamknięty? Dlaczego sejm nie pracuje tylko posłowie nabijają kolejne kilogramy przy stołach? W konstytucji zapisany jest kraj demokratyczny, religia nie ma najmniejszego znaczenia tutaj, święta chrześcijan mogą być tylko niech mi nie wchodzą w paradę. To samo się tyczy Wielkanocy. |
Nie wpadłeś na to, że WIĘKSZOŚĆ obywateli deklaruje, że jest katolicka, oraz że to WIĘKSZOŚĆ obywateli wybrała partie, których przedstawiciele tworzą rząd, akceptujący takie pomysły?
Tak, to jest demokracja, mój drogi. Rządzi większość - głupia, ale większa. Nie podoba się? Wyjdź na Kubę = ) Tam to jest dopiero wolność od teokracji. Tak btw: Kolejny kretyn, który z pianą na mordzie drze się, że łamią jego podstawowe prawa. I naprawdę tak bardzo cierpisz z tytułu, że masz parę dni wolnych, a zakupy musisz zrobić troszkę wcześniej lub później, niż byś miał ochotę? |
Nie, po prostu kolejny, który chce by było o nim głośno. Ośmieszasz się tymi zarzutami, a w szczególności zawracaniem dupy jednemu z ministerstw. Był Giertych to było źle, tera go nie ma i jest jeszcze gorzej.
|
Demokracja jest do dupy, teokracja zreszta tez.
|
Cytuj:
Mam głęboko to czy będzie o mnie głośno czy nie na tibijskim forum gdzie 90% osób ma dysleksja. Chcę aby ludzie nie byli zaślepieni przez media i zauważyli problem. Tak naprawdę chcesz "pr0"korektor by księża kierowali państwem? Cytuj:
Edit: Fakt, dysleksja. |
Otóż "pr0"Korek uważa, że naszym państwem nie rządzą księża, lecz obywatele.
A umrzeć nie mam zamiaru. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Co to 'dyslektyka'?
Ocena z religii nie powinna się wliczać do średniej, to fakt. I także jestem za tym, aby uczyć 'religioznawstwa', a nie katechez jako takich, które powinny być imo prowadzone w niedziele w kościele. Ci, którzy czują potrzebę, pójdą. Boże Narodzenie i okres świąt to dni wolne od pracy, dlatego że są one świętami kościelnymi. W katolickim kraju żyjemy, więc takie dni są ustawowo(?) wolne. Księża nie kierują państwem. Państwem kierują politycy, a to, że dają się manipulować Rydzykowi to już nie wina kościoła. |
To może inaczej - krótka piłka.
Zacytowałeś nam definicję demokracji. Przeczytaj z łaski swojej jej PIERWSZE zdanie. Ze ZROZUMIENIEM. Dalej widzisz problem? Tak decyduje większość. Nie podoba się? Możesz wyjechać, średni iloraz inteligencji na tym skorzysta. |
Cytuj:
@down Twierdzisz, ze pracownicy stacji benzynowych nie maja rodzin? : ( |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
A to: Cytuj:
|
Cytuj:
A w kodeksie pracy masz zagwarantowane wolne święta, zarówno kościelne jak i państwowe. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Na jakiej podstawie JESZCZE uważasz, że w Polsce rządzi kler?
|
W Polsce co raz lepiej...
a ludzie co raz bardziej się czepiają Co niektórzy by chyba potrzebowali powrotu do komunizmu Władza demokratyczna i tyle!! |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Na stacjach benzynowych jest drożej. Cytuj:
Cytuj:
|
Drogi papa_smerf, czy ty masz w ogóle pojęcie co to znaczy dyskryminować?
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:48. |