![]() |
Wybór profesji ;]
Witam
Na wstepie mowie juz ,ze nie chodzi o Tibie xd. Wiec chcialbym sie poradzic ktory profil jest bardziej perspektywiczny ekonomiczny czy prawniczy? Byc moze ktos z was uczescza do klasy z jednym z wyzej wymienionych profili i moglby cos o nich powiedziec. Oceny nie stanowia problemu jezyk 6 mat 4 pol 3 i gegra\hist 5 Tylko ktory kierunek jest ciekawszy i latwiej znalesc robote. Odrazu mowie ze tylko te 2 kierunki. Wiem ze temat moze nie spodobac sie szerokiemu grono forumowiczy ale jest to forum o wszystkim i o niczym wiec chcialem tylko siegnac po rade :) Dziekuje i pozdrawiam Lafa |
wydaje mi sie ze ekonomiczny, bo niby prawnicy zarabiaja dobrze, ale coraz trudniej znalezc im prace, bo wciaz naplywa studentow prawa ; d
zreszta, wydaje mi sie ze jako ekonomista bedziesz mial wieksze perspektywy, moze wyjdziesz za granice?; d |
Powiem ci tle ze jezeli nie mas zjakiegos znajomego(i to dobrego) lub kogos z rodziny w srodowisku prawniczym to nie masz szans sie wybic w Polsce. Wybieraj ekonomike wiekrze perspektywy leprzy zarobek i szybciej znajdziesz prace.
|
Wybór profilu w lo ma się nijak do tego gdzie pójdziesz na studia. To tylko taki pic na wodę. Jak chcesz się ścigać w życiu to idź do tej klasy, która ma najwyższy poziom w tym lo. Znając życie będzie to mat-fiz
@2 down:no ok i jak już będziesz na studiach to pamiętaj, że za każdym razem kiedy nie dasz komuś skserować swoich notatek albo ściągnąć twój penis robi się odrobinę krótszy ;p Piszę tak bo to co się teraz wyprawia na jappisowych kierunkach woła o pomstę do nieba. |
ehhhh....
To jest forum tibio a nie forum roznych szkol:evul: |
Cytuj:
@ Donpeyot Nie chce sie scigac, chce miec dobre przygotowanie do studiow plus ciekawsza i latwiej dostepna prace ;p |
Powiem tak jak juz ktos wczesniej powiedzial:
Nie masz znajomych//kogos z rodziny w srodowisku prawniczym to sie nie wybijesz (chyba, ze bedziesz jakims wybitnym objawieniem stulecia). A co do ekonomii: mysle, ze rynek jest juz przepelniony ludzmi po takich studiach. Teraz jest najwiekszy popyt na inzynierow wszelakiej masci, najlepiej po politechnice. |
ROB KNIGHTA~!
btw. ekonomia |
Cytuj:
|
Daj spokoj, to dopiero lo. Te profile to pic na wode.
Kieruj sie tym, gdzie rozszerzone sa te przedmioty, ktore lubisz. Ja bym wybral ekonomiczny, tam sa zazwyczaj bardziej rozrywkowi ludzie ;] Najnudniej jest na mat-fiz i na humanie. Mowie z wlasnego doswiadczenia ;] W I polroczu I klasy bylo tak nudno na humanie, ze zmienilem szkole i profil na menadzerski. |
Zawsze zostaje bramkarz-ochroniarz na ławce pod monopolowym.
|
ja pierdole, celoz, jestes zajebisty ; o
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:25. |