![]() |
ciekawostka
sory jak był już ten temat i możecie mnie opieprzać za to że nieskorzystałem z "szukaj" ale niewiedzałem co wpisać!!!! :D więc słuchacie i powiedzcie mi co daje blessing jaki można kupić za 10000 gp w 4 miejscach ( jakieś świątynie) pamiętam, że jedna jest na dół/prawo od ab otoczona "słonecznikami" :tongue: i poco to ktoś mi powie bo niechce tracić 10000 gp!!! B)
Sir Aramus/Xantera/druid/16lev i rośnie!! B) |
Eh..
Eh jak ja twierdzę ,jest ona pomocą przed deadem.... :D
Chyba chodzi o że tracisz 7% exp lub 5 %exp(Pacc) i chyba też działa na zasadzie Aolu... :baby: Do końca nie jestem pewny...ale coś na tej zasadzie... B) |
dzięki
dzięki za odp ale wszystkie dają to samo?? :confused:
|
Tracisz 1% mniej expa podczas smierci, zalecane kupowac na h-lvl'u.
<edit by aktus> blessy nie sa zalecane... one sa OBOWIAZKOWE!!! |
Błogosławieństwa zmniejszają straty doświadczenia i sprzętu w razie śmierci. Wyczytałem na tibia.com
PS Jedno jest na południe od Thais, za rzeką. |
tak
kupując 1 błogosławieństwo tracisz 1% mniej exp i masz o 1% mniejsze prawdopodobieństwo zgubienia przedmiotów.
|
Kupując jedno błogosławieństwo (bless), podczas śmierci tracisz 1% mniej expa, skilli oraz spalonej mp. Jeden bless można kupić tylko raz. Możliwych do wykupienia blessów jest 5 (Sun tower Ab'dendriel, podwójny bless w kazzo, wieża na północ od carlin, wieża na poludnie od thais, oraz bless u eremo), z tego jeden dostępny jedynie dla pacc. A więc po wykupieniu wszystkich blessów faccem, podczas śmierci tracimy 6% expa, skilli mlvla; natomiast paccem z promocją tylko 2%. Po śmierci blessy trzeba kupić od nowa.
|
o ile sie nie myle jest to qest spoiling -.-
<edit by aktus> nie to nie jest zaden quest. tak samo mozna powiedziec gdzie sie kupuje promocje. quest to jest jakies zadanie, dzieki ktoremu dostajesz cos za darmo ( chociaz czasem sporo run pojdzie ^^) |
Cytuj:
|
Hm blessy to raczej nie quest.
zalecam kupowanie blessow od 50lvl+ bo ponizej straty sa takie ze szybciej nadrobic expa i dotrenic skill niz odpracowac 50k za blesy. Chyba ze ktos wytreni zarabiste skille albo m lvl to wtedy obowiazkowo :) nie wiem czy blessy działaja na % szans co do wypadniecia przedmoitu. Ale jak jak nosimy cos cennego to bez Aola ani rusz. I tym sposobem kazdy zgon kosztuje 100k kaski i 2% posiadanego expa :) <edit by aktus> i tu musze dorzucic swoje 3gp. jak sie ma na sobie eq za 100k+ to sie raczej aola oplaca kupic. zawsze jest prawdopodobienstwo ze wszystko (!) nam wypadnie jak sie "przewrocimy" na takim 100+ levie kazdy punkt procentowy expa to jest sporo. mozna dyskutowac czy zrobienie 156k expa na 100 levie da sie szybko odrobic zuzywajac 10k na runki ( chyba tak bo jednak da sie na guardach wytrzaskac te 30k na godzinke, ale juz 780k expa za 5 blessow to jest juz cos... tyle expa jest na 38 levie ^^ ) |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:01. |