Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Zaniedbany Paladyn-grac czy nie?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=160173)

diwisnia 05-01-2008 11:32

Zaniedbany Paladyn-grac czy nie??

Jak w temacie mam palka 29lv-prawie 30lv:skille 62 dystans, 50 shield, 9mlv-powod?? Mialem grac tym charem na rooku ale jednak na 10lv zdecydowalem sie wyjsc na maina i teraz mimo ze sporo trenuje nie moge wbic odpowiednich skili.
Jakby tego bylo malo pol roku temu mialem hacka i stracilem wszystko wiec od poziomu 21 zaczynalem goly i wesoly, wiec kasy tez nie mam za duzo-jakies 12k w banku + w miare dobre eq. Czy oplaca sie jeszcze grac taka postacia np; duzo trenujac w koncu przebic slabe skile?? Czy moze zaczac od nowa i trenowac od poczatku, dodatkowo dajac nowej postaci eq+kase ze starego konta?? Dodam ze na wakacje chce kupic PACC a teraz nie mam za wiele czasu na gre.

>>>Mazix<<< 05-01-2008 12:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez diwisnia (Post 1827235)
wiec od poziomu 21 zaczynalem goly i wesoly, wiec kasy tez nie mam za duzo-jakies 12k w banku + w miare dobre eq. [...]

To nie tak znowu bardzo mało, graj tym palkiem, zrob skile, kup pacc i szalej na tombach.

ZonaRomana 05-01-2008 17:25

Nie graj. Wyszedłeś z rooka na 10lvlu i masz troche many i hp w dół. Skoro masz jakąś tam kase i eq to zrób nowego Paladyna i na tamtego wyślij ten hajs. Bedziesz miał troche kaski na start to level pójdzie szybko.
Pozdrawiam.

~Zona

zoliax 05-01-2008 17:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZonaRomana (Post 1827907)
Nie graj. Wyszedłeś z rooka na 10lvlu i masz troche many i hp w dół.

Oh nie, jak dużo many i życia ma mniej... po co robić nową postać, skoro ma się inną ze statystykami jak na 27-28 poziomie? Ja bym grał starą. Hack to nie problem, a wbicie 30 poziomu przy normalnej, umarkowanej grze trochę czasu zajmuje, więc nie warto tracić go jeszcze więcej dla jakiegoś ułamka hp/many.

xPoniaTx 05-01-2008 19:17

Zrób nowy char... Moze teraz ta strata tych kilku hp/many to nic ale w pozniejszym czasie moze sie okazac ze ten mały kawałek mogl Ci uratowac zycie jakbys padl na jakims huncie

ZonaRomana 05-01-2008 20:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zoliax (Post 1827962)
a wbicie 30 poziomu przy normalnej, umarkowanej grze trochę czasu zajmuje, więc nie warto tracić go jeszcze więcej dla jakiegoś ułamka hp/many.

30 lvl to przy normalnej spokojnej grze, pare dni. Wiec lepiej zrobic new char :)

Black_Demon 05-01-2008 20:22

Nie Graj Nie Opłaca ci SIę Zrub Nowego Paladina i już i Idzi Na Demony ;)

diwisnia 05-01-2008 20:29

jak narazie to na swoj swiat wejsc nie moge poniewaz sa okropne kolejki... W pare dni nie wbije przy ostrym trenowaniu 30lv ze wzgledu na dostep do neta tylko w weekendy i wielkie kolejki-gram na non pvp
Strata jaka mam w hp i manie nie jest duza i z kolejnymi poziomami bedzie sie zacierac-czy 10hp i 15 czy 20 many uratuje mnie przed stworem ktory wali np; 500hp?? watpie w to...
martwi mnie niski poziom dystansu i ten poziom magiczny
caly czas sie zastanawiam nad tym charem bo teraz to dlugie godziny trenowania na slimach mnie tylko ratuja:/

zoliax 06-01-2008 00:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xPoniaTx (Post 1828135)
ten mały kawałek mogl Ci uratowac zycie jakbys padl na jakims huncie

Nie licz na farta, tylko na umiejętności.:P Poza tym combosy potworów zostały ograniczone, nie wiem jak to się przedstawia w rzeczywistośći, ale zawsze...
Już lepiej zamiast wbijać od nowa 30 poziom, by sytuacja zdarzająca się raz na wiele ;) nie była krytyczną, można przyexpić do kolejnego levela i kilka punktów shieldingu. :P Dopiero na wyższych poziomach ciężko byłoby to nadrobić, ale jaką różnicę robi wtedy pare punktów hp?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZonaRomana (Post 1828286)
30 lvl to przy normalnej spokojnej grze, pare dni.:)

To ja nie wiem ile normalnie dziennie możesz spokojnie grać w Tibię, by na FACCu zdobyć 30 poziom w kilka dni... Bo jak diwisnia mówił, sprawa w tej chwili krązy wokół darmowego konta.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez diwisnia (Post 1827235)
Dodam ze na wakacje chce kupic PACC a teraz nie mam za wiele czasu na gre.

@down
3 godziny dziennie w jedną grę to nie jest wcale takie spokojne zachowanie. No i szacuneczek, skoro w sumie 21 godzin wbijasz 30 poziom na FACCu grając na non-pvp, szacuneczek...

@edit
Wy to chyba maniacy jesteście, dla paru cyferek tracić od parunastu godzin wzwyż. :F

exeros 06-01-2008 04:08

5 minut dziennie, "Cavebot script started"
Manualnie 3h? dziennie, w tydzien wbity 30 lvl

@Zrób nową postać, nie ma sensu tracić hp i many. a 30lvl to jest nic.

Beniro 06-01-2008 19:25

To wszystko zależy od ciebie ;)
Ale jak byś kasował tą postać to mógłbyś mi ją oddać co?:p
(nawet bez niczego)

Exodus 06-01-2008 20:39

Jesli masz zamiast grac spokojnie tylko dla przyjemnosci to graj dalej, ale jesli hccesz nia wbic 100+ lvl i dalej to lepiej zrob nowa postac . Na wysokich lvlach dla tych 20 hp trzeba wbijac kilka milionow expa ;p

Enze 11-01-2008 10:43

Paladin to raise distance from 10, 100% to 60 at 20% blood/spark hits ≈ 15.7bp of bolts or 17h, 26m, 40s training.

dla ciebie nie oplacalne, graj tym paladynem i tyle, tylko podbij skila do 65 i juz masz luz do 50lvl, a skile podbijaj jak bedzie brakowac 30% do nastepnego skila

Werkis 11-01-2008 21:38

Wedlug mnie paladin po update na 8.1 zostal bardzo ale to bardzo zniszczony i zaniedbany poniewaz zasieg spear wynosi 5 kratek to bardzo malo

poniewaz jak sie idzie na draga to i tak moze nas walnac z ,,flam hura]]
co bardzo moze nam zagrozic
ale i tak knight o najlepsza profesja zawsze byla i zawsze bedzie

diwisnia 12-01-2008 11:31

zrobilem juz drugiego chara na tym swiecie i dzisiaj pewnie wyjde na maina-zobacze co stracilem do 10lv w skilach, poziomie magicznym i pomysle co dalej... mnie ogranicza czas bo teraz mam zaliczenia i jak narazie brak neta na stancji-wiec pogrywam tylko w domu... 30lv mozna szybko wbic na zapchanym swiecie non-pvp grajac jedynie rano w dni szkoly(jest 350 ludzi zamiast 950) lub poznym wieczorem tak po godzinie 00..

Beniro 14-01-2008 21:18

Tamtą postacią już nie grasz?
Jak tak to mógłbyś mi oddać palla jeśli chcesz :)

Subaru 15-01-2008 06:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Werkis (Post 1837662)
Wedlug mnie paladin po update na 8.1 zostal bardzo ale to bardzo zniszczony i zaniedbany poniewaz zasieg spear wynosi 5 kratek to bardzo malo

Rox jak już coś piszesz to się dowiedż lepiej bo spear po update maja 3 sqm (kratki) zasięgu .

@Temat
Mówisz ze wolno lecą skile , ale kazdy musi trenić . Na skilach 50+ nie robi sie nastepnego w 20 minut ... a zobacz ze knight'owi jeszcze wolniej rosnie i nikt na forum nienażeka.

Milten Magician 15-01-2008 10:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Werkis Pokaż post
Cytuj:

Rox jak już coś piszesz to się dowiedż lepiej bo spear po update maja 3 sqm (kratki) zasięgu .
Haha, pallek zniszczony po update? own3d, wyciągam 2x więcej expa niż przed bijąc z assassin starów...

@topic

Jeśli masz zamiar wbić tym pallem z 60 lvl~ to lepiej zrób nowego chara bo później te parę hp może się jednak przydać...

MatexMagician 16-01-2008 12:50

Ja bym Ci radził zrobić nowego chara .:]

Majo11 16-01-2008 14:02

Powiedz jak odzyskales konto plx?
mi też hakneli 14 druida nick:Dura Chrin
wyślij meila na
[email protected]
plx

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:30.