![]() |
Dane o serwerach
Witam... Chcę tu z gruba opisać każdy z serwerów. Opiszę tu w jakim stopniu jest serwer zaludniony, kiedy powstał, typ i lokalizacje światów. Napiszę też dla niektórych światów jakieś dodatkowe informacje i po GM który najczęściej tam gra.
ALDORA: Data powstania: 05/04 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp AMERA: Data powstania: 10/02 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Pvp ANTICA: Data powstania: 01/97 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Pvp Dodatkowe info: Najstarszy ze światów. ARCANIA: Data powstania: 12/04 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp ASKARA: Data powstania: 08/05 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp ASTERA: Data powstania: 01/05 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Non-Pvp AUREA: Data powstania: 08/04 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: GM: GM Sidnia on Aurea AZURA: Data powstania: 03/04 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: GM: Fame Leonard BALERA: Data powstania: 07/05 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp BERYLIA: Data powstania: 05/05 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp CALMERA: Data powstania: 04/03 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Non-Pvp CELESTA: Data powstania: 11/04 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Non-Pvp CHIMERA: Data powstania: 03/04 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Pvp DANERA: Data powstania: 02/05 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp DANUBIA: Data powstania: 04/03 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp GM: Solkrin DOLERA: Data powstania: 06/04 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp-enforced ELERA: Data powstania: 02/05 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp ELYSIA: Data powstania: 06/04 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp EMPERA: Data powstania: 04/05 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp ETERNIA: Data powstania: 02/03 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Pvp FORTERA: Data powstania: 10/04 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp FURORA: Data powstania: 07/05 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp GALANA: Data powstania: 09/04 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp GM: Alguzara, Kaladan GRIMERA: Data powstania: 05/05 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp GUARDIA: Data powstania: 05/05 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Non-Pvp HARMONIA: Data powstania: 03/04 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Non-Pvp HIBERNA: Data powstania: 12/03 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Pvp HONERA: Data powstania: 05/05 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Non-Pvp INFERNA: Data powstania: 06/04 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp-enforced GM: Logain IRIDIA: Data powstania: 02/05 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp ISARA: Data powstania: 07/03 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp GM: Faerin Saron'sil JAMERA: Data powstania: 12/04 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp JULERA: Data powstania: 11/03 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp LIBERA: Data powstania: 11/02 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Pvp LUCERA: Data powstania: 10/04 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp LUMINERA: Data powstania: 07/05 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Non-Pvp LUNARA: Data powstania: 12/02 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp MALVERA: Data powstania: 08/05 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp MORGANA: Data powstania: 03/05 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp MYTHERA: Data powstania: 05/04 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp NEBULA: Data powstania: 04/05 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp NEPTERA: Data powstania: 07/05 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp NOVA: Data powstania: 12/01 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Pvp GM: Miss Liisa, Tipsy Sorc OBSIDIA: Data powstania: 08/05 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp PACERA: Data powstania: 03/04 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Non-Pvp PANDORIA: Data powstania: 01/05 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp PREMIA: Data powstania: 04/02 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Premium ( dla posiadaczy Premium Account ) GM: Arwin Winddancer PYTHERA: Data powstania: 11/04 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Pvp REFUGIA: Data powstania: 07/05 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Non-Pvp RUBERA: Data powstania: 07/03 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp SAMERA: Data powstania: 08/04 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp SAPHIRA: Data powstania: 04/05 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp SECURA: Data powstania: 11/02 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Non-Pvp GM: Excessus, Arwin Winddancer SELENA: Data powstania: 03/05 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp SHANERA: Data powstania: 04/05 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp SHIVERA: Data powstania: 01/05 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp SILVERA: Data powstania: 03/05 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp SOLERA: Data powstania: 03/04 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Pvp TENEBRA: Data powstania: 09/04 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Pvp GM: Manina THORIA: Data powstania: 07/05 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp TITANIA: Data powstania: 03/04 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Pvp TRIMERA: 02/03 Data powstania: Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Pełne Typ serwera: Pvp VALORIA: Data powstania: 11/03 Lokalizacja: Niemcy Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp GM: Alguzara VINERA: Data powstania: 08/05 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Małe Typ serwera: Pvp XANTERA: 06/04 Data powstania: Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp ZANERA: Data powstania: 03/05 Lokalizacja: USA Zaludnienie serwera: Średnie Typ serwera: Pvp -- Stan na dzień: 2004-08-24 |
W sumie nic ponadto co można znaleźć na stronie. Postarał byś się bardziej opisując np.: ogólną sytuację polityczną na serverze, wypisał kilku największych power abuserów, jakieś historyczne zdarzenia itp. Sądze, że mógłbyś zrobić to znacznie lepiej niż jest teraz.
|
Tak masz rację, wszystko jest na stronie, ale trzeba latać i szukać, a tu masz wszystkie najważniejsze informacje w jednym miejscu. A jakbym mial wypisac sytuacje polityczne itp. to byłby najdłyższy artykuł świata:P. Wypisałem te informacje głównie dla niedoświadczonych graczy, żeby sie conieco dowiedzieli i może żeby mogli podjąć łatwiejszą decyzje co do wyboru serwera. Chodziło o to żeby wypisać najważniejsze informacje.
|
No ja rozumiem, że wyszedłby z tego długi artykuł, ale chyba najważniejszą rzeczą jest jakość, a dopiero w drugiej kolejności rozmiar artykułu.
Zresztą jak wybrałes sobie temat na który można naprawde wiele napisać, to teraz powinieneś sprostać zadaniu i opisać te servery dokładnie. To tak jakbyś opisując historie polski wymienił tylko najważniejszych władców, bo opisując to wszystko praca wyszła by za długa. |
Ale to wlaśnie chodzilo o to żeby wypisać tylko najważniejsze informacje.
|
No dobra już dobra dam ci spokój :) Jeśli chodziło TYLKO o podstawowe informacje to artykuł napisany bezbłednie.
|
Tylko ze w kazdym swiecie napisales tego samego GMa po co bylo pisac?
A jako calosc bdb, niby mozna sobie to znalezc ale i tak zazwyczaj nikomu sie nie chce, dla newbie ( i nie tylko ) na pewno sie przyda . Zrob cos z tymi GMami i przykleje |
Moglbys rozwinac jeszcze o jakies ciekawe informacje typu : najwyzszy lvl, najsilniejsza gildia i cos w tym guscie.A tak ogolnie - spoko ;)
|
Taki temat a nawet lepszy już jest w dziale Inne. A to co napisałeś to albo każdy wie, albo jakby chciał to bezproblemowo by sobie sprawdził. I wogóle najwyższe levele się zmieniają więc musiałbyś często aktualizować. I zmień jeden server bo to nie "Auera" tylko Aurea.
Siema Vaxxia! :) Jak tam na Galanie? @down Jak jakiś lol mnie zabił podczas treningu a cały eq w bagu miałem to mi się nie chce grać. I raczej już nie pogram. |
@up
A ty czego nie grasz? Ostatni raz cie trzy dni temu widziałam :p |
Setzer Gambler????????????????
Z tego co wiem, a przynajmniej mi się wydawało to "wymiataczem" biorąc pod pod uwage level nie jest Setzer Gambler. Może sie myle ;) ale zobaczcie kto gra (a przynajmniej grał, nie wiem czy nie rozstal sie z Tibią) na Antice z 198 levelem B) . Na 100% nie jestem pewien ale jak sie myle to mnie nie bijcie. Pozdro dla mnie
|
@up
Bubble nie jest masterem tylko elite... |
No to ja teraz wiem ze jest tylko jeden GM w tibii - GM Excessus
Po za tym duzo sie nie wysililes - to co napisales to mozna na tibia.com przeczytac i nie trzeba nawet znac dobrze angielskiego O zaludnieniu kazdy wie kiedy zaklada postac Nie wiem jak wy ale ja jestem na nie |
Artykuł taki sobie, ale czy będzie przeniesiony to zależy od modów.
Z tymi GM troche bez sensu. Zrób tak jak napisał Gremlin. |
Artykół nawet niezły ale...
Mógłbyś wypisać nicki osób z najwyzszymi levelami i magic levelami. Czy napewno na Liberze najwyzszy magic level to 138?? 8o |
Cytuj:
LOL Ty chyba nigdy nie byłeś na antice?? No to powiem ci ile kosztują tam runki: Hmmy 1,5-2k Uhy 3-3,5k Sdki 5-5,5k Podałem tylk przykłady naprawdę tak tam tanio?? |
@up
Czy tak trudno się domyślić, że chodziło mu o ceny eq? |
@up
chodzi o eq a nie o czary... -- Raul, byłeś pierwszy.:P |
Co do isarki... Del'Toro nadal rządzą światem, jedynie GL miał ostaztnio jakieś zwycięstwa nad nimi, Ice'Shadow trochę ich tępi, ale słowo hunted z ich charów nadal można często usłyszeć. Ogólnie poradnik dobry, ale wymagający dopracowania.
|
Czy się komuś przyda? Niewiem... ale za to wiem że... powinieneś troche dopracować arta. ;) Ale brawa za chęci :]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:02. |