Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Kupno PACC Dylemat (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=160799)

Fazior 10-01-2008 22:42

Kupno PACC Dylemat

Witam Was. Zwracam sie z prośba głównie do Paladynow i knightow o pomoc ;]

Chodzi o to mam taki dylemacik, mam zamiar kupic pacc i pograc juz troszke dluzej tyle ze problem polega na tym ze nigdy nie mialem pacca a moj problem polega na tym ze nie lubie byc okradany (np gdy bloker kradnie loot) oraz lubie miec duzo pieniedzy (chyba jak kazdy) zawsze chcialem grac knightem tylko te nuuudne skillowanie! nie chce mi sie trenowac wiec narazie gram paladynem. Chcialbym sie dowiedziec od jakich skilli knightem oplaca sie kupic pacc zeby nie marnowac na trenowanie i to samo z paladynem. Jak wyglada bicie silniejszych mobow przez knighta oraz paladyna jak jest z expienie lootem? waste? oplacalnoscia huntow/expienia chodzi mi o
takie porownanie obu profesji jezeli juz dokonam wyboru to mam zamiar dluuugo pograc! mam nadzieje ze mi pomozecie prosze bez zbednych komentarzy i neich sie nie odzywaja dzieci bez doswiadczenie i ktore nie maja nic do powiedzenia procz prob dowartosciowania sie pozdro

Batman666 10-01-2008 22:51

Najlepiej cos kolo 30 lvl~ skille najlepiej 80/7x wiem ze ciezko ale jest z gorki. Chodzi mi o knighta. Bo na pacc do 60 lvl jest szybko potem skillujesz i jazda ; ]. A paladynem podobnie ; )

Fazior 10-01-2008 23:03

No ok to skille juz wiem no i oczywiscie w rgze rozmawialem z 100+lvlami to mowili ze tak 75 to minimum a jak z solowanie mobow? jak hity? bo np 126RP mowil mi ze z assasinow od 80lvl po 400 mozna nawalac Tyle ze one strasznie drogie :( jak np z solowanie DL czy innych mobow? oraz jak z expem obu profesji? no i przede wszystkim jak z kasa ;]

xoz 10-01-2008 23:06

dlaczego wy wszystko obliczacie w kategoriach oplaca sie/nie oplaca sie. przeciez tu chodzi o zabawe, przyjemnosc z gry a nie liczenie "muszem dzis wbic xxlev bo tak to strata pacc!!1111"
kup pacc teraz, poskilujesz poexpisz i przestan liczyc

a jesli chodzi ci o cyferki to usun tibie, bez sensu marnowac czas, na to co i tak bedzie bez sensu

Salarigoth 10-01-2008 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 1836509)
dlaczego wy wszystko obliczacie w kategoriach oplaca sie/nie oplaca sie. przeciez tu chodzi o zabawe, przyjemnosc z gry a nie liczenie "muszem dzis wbic xxlev bo tak to strata pacc!!1111"
kup pacc teraz, poskilujesz poexpisz i przestan liczyc

Bratnia dusza doslownie.

mc200 10-01-2008 23:14

Zgadzam sie z xoz. Tobie chodzi o to, zeby nie zmarnowac ani jednego dnia, czyli wychoodzi, ze szkoda ci cos kolo 1 zl. Ja kupilem PACC na 17 lvlu i slabych skillach. I co? Kupilem go po to, zeby przyjemniej mi sie gralo, a nie, zeby podczas tych trzech miesiecy wbic 100 lvl. Oplaca sie kupic na kazdym lvlu, skille same wpadna, jest masa pustych expowisk dla low lvli...

Arcan 10-01-2008 23:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fazior (Post 1836498)
No ok to skille juz wiem no i oczywiscie w rgze rozmawialem z 100+lvlami to mowili ze tak 75 to minimum a jak z solowanie mobow? jak hity? bo np 126RP mowil mi ze z assasinow od 80lvl po 400 mozna nawalac Tyle ze one strasznie drogie :( jak np z solowanie DL czy innych mobow? oraz jak z expem obu profesji? no i przede wszystkim jak z kasa ;]

Assasin Stars są według ciebie drogie? 100 gp za ~10 strzałów ? No comments...

A co do skillow, wbij 70/70 knightem, lub jeśli wybierzesz palla to conajmniej 65 dista i leć expić, jak ktoś powiedział skille same wpadną.

Fazior 11-01-2008 09:37

Ja was prosze o porade a wy mi wyskakujecie ze mi chodzi o cyferki? To raczej jest moja sprawa o co mi chodzi! ja was nie prosilem o to czy mam usunac tibie czy nie i czy chodzi mi o cyferki czy nie? Poprostu mnie nie stac na to zebym pacc kupowal tylko dla zabawy zeby byl chce zaczac grac tak zeby mi sie zwrocilo za ten pacc ;] no dobra ale nie chcecie pomoc trudno popytam gdzie indziej chociaz to forum jest wlasnie od tego!

@UP Nie wiem jak sie zachowuja asssasiny nigdy ich nie mialem dlatego pytam! oraz czy to sie wszystko zwraca!

OldSlayer 11-01-2008 10:22

Wiesz mój kumpel kupił pacca palkiem na 59 dista na 25 levelu i szybko wbił 46lvl także zależy gdzie expisz, expiąc na tombach, scrabach za bardzo skille nie potrzebne ale już z dragami sprawa ma się inaczej

Suton 12-01-2008 14:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fazior (Post 1836775)

@UP Nie wiem jak sie zachowuja asssasiny nigdy ich nie mialem dlatego pytam! oraz czy to sie wszystko zwraca!

hmm pomyśl... od 80 lvl bijesz 400+... dl ma 2100 hp czyli pada po 5 hitach... jedna gwaizdka starcza Ci na 2 dl... z jednego dl leci średnio 100 gp... easy ??

Xou_AzoK 20-01-2008 19:52

double post sorki :)

Xou_AzoK 20-01-2008 19:53

przekalkuluj to sobie jeszcze na HP i MP + stary to nie wiem czy az taki profit bedzie no chyba ze loot dopisze ( dsm , DS , RH ) to wtedy tak ;)

ale ogolnie jak masz checi to zrobisz knighta xx/xx a jak nie mozesz isc po najnizszej linii oporu czyt.palek xx/xx

pzdr

Azok

Lechista 21-01-2008 00:18

ehm..., skile 80/7x ?? kolego wystarczy 25lvl, skille po 65(no dobra 70/70~~)i kupuj pacc :D Po co ci leprze??Wbijesz je później. Btw. Pallem też musisz trenować :D
@off
Musze się wam pochwalić, że mam kumpla knighta, który biega ze spearami :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:56.