Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Shaiya - Light & Darkness (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=160805)

DziubaS 10-01-2008 23:14

Shaiya - Light & Darkness

Witam Was Chciałem wam przedstawić, nową Bardzo dobrą Gre..

Opis Gry:

Shaiya to gra twórców "Last Chaos". Równierz jak LC, Shaiya też może się popisać dobrą grywalnością, i piękną mapą... Na dalekiej planecie, toczą dwie frakcje ze sobą zaciętą wojnę. Pierwsza z nich to Jedność Złości, a drugą jest Sojusz Światła. Od Ciebie zależy którą poprzesz stronę, i jakim będziesz władał orężem... W Shaiya - Light & Darkness, mamy do wyboru 3 klasy postaci : Fighter, Defender i Priest. Każda z nich ma swoje dobre i złe cechy, więc każdy gracz jest równy innemu graczowi. Shaiya ma w zanadrzu piękny świat i piękną fabułę do pokazania, więc gra szybko się nie nudzi. Dużo questów, wiele przygód, mnóstwo broni, mnóstwo czarów, masę pancerzy, i wiele różnych potworów, czyni z Shaiyi jedną z lepszych MMORPG, tego roku ! Polecam ją wszystkim : )

W grze występuja 4 poziomy trudności:
1.Easy -> typ gry dla poczatkujących max lvl 30 tyle ze exp 2x wieszky niż na Normal.
2.Normal -> jak sama nazwa wskazuje max lvl 60 , po osiągnięciu 50 lvl na Normal mode zostaje odblokowany HARD MODE.
3.Hard -> i tu sie zaczynaja schodki wszyscy wbijaja szybko 50 lvl na Normal mode by dojsć do Harda czemu? Bo na Hardzie gra sie trudniej , musisz zobywać więcej expa doświadczenia niz na Normal, ale za to mamy co lvl 7 pkt do rozdania i 2 pkt więcej do skilli.Na Hardzie max 60 lvl.
4.Ultima -> pomyślcie sami jaka może byc ultima, aż strach pomyśleć.
Dodane Przez Fivapo

ScreenShots
Oficjalna Strona Gry
Classy Dostępne w Grze

Zachęcam Was do Grania w tą nowo powstałą wspaniałą Gre:P
jeżeli było by dużo chętnych osób mógłby powstać jakiś Polski Portal o Grze:P

Batman666 10-01-2008 23:17

natepny monotonny nudny mmo .........

DziubaS 11-01-2008 00:48

czy ja wiem..
dużo jest Mmo nudnych ale ten jest naprawde fajny..

Zatharin 11-01-2008 17:13

Gra ładna, może zagram.

Fivapo 11-01-2008 17:41

Zapomniałes dodać ze w grze występuja 4 poziomy trudności.

1.Easy -> typ gry dla poczatkujących max lvl 30 tyle ze exp 2x wieszky niż na Normal.
2.Normal -> jak sama nazwa wskazuje ;p max lvl 60 , po osiągnięciu 50 lvl na Normal mode zostaje odblokowany HARD MODE.
3. Hard -> i tu sie zaczynaja schodki:D wszyscy wbijaja szybko 50 lvl na Normal mode by dojsć do Harda czemu? Bo na Hardzie gra sie trudniej , musisz zobywać więcej expa doświadczenia niz na Normal, ale za to mamy co lvl 7 pkt do rozdania i 2 pkt więcej do skilli.Na Hardzie max 60 lvl.
3. Ultima -> pomyślcie sami jaka może byc ultima^^ , aż strach pomyśleć.

Szczur3q-> lvl 48 assasin ! See ya in game! ( 6-7 z największych lvl z Polski chyba:P)

Raxev 11-01-2008 18:39

A czyli jak wbijemy ten 50 na normal, to możemy przenieść postać na hard? Dobrze zrozumiałem?

Fivapo 11-01-2008 21:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raxev (Post 1837337)
A czyli jak wbijemy ten 50 na normal, to możemy przenieść postać na hard? Dobrze zrozumiałem?

aff zapomniałem napisać że jeśli wbijesz 50lvl to przenosisz sie na Hard ale niestety musisz robić chara od poczatku;p , ale w werhouse wszystko bedzie (chyba oproucz kasy tylko), ale za to będziesz 2x silniejszy niż na normalu ;]

Raxev 12-01-2008 10:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fivapo (Post 1837649)
niestety musisz robić chara od poczatku;p

No o to mi chodziło czy trzeba od początku czy się po prostu przenosi ;]

DziubaS 12-01-2008 12:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fivapo (Post 1837246)
Zapomniałes dodać ze w grze występuja 4 poziomy trudności.

2.Normal -> jak sama nazwa wskazuje ;p max lvl 60 , po osiągnięciu 50 lvl na Normal mode zostaje odblokowany HARD MODE.
3. Hard -> i tu sie zaczynaja schodki:D wszyscy wbijaja szybko 50 lvl na Normal mode by dojsć do Harda czemu? Bo na Hardzie gra sie trudniej , musisz zobywać więcej expa doświadczenia niz na Normal, ale za to mamy co lvl 7 pkt do rozdania i 2 pkt więcej do skilli.Na Hardzie max 60 lvl.
3. Ultima -> pomyślcie sami jaka może byc ultima^^ , aż strach pomyśleć.

Dokładnie:P zaraz dodam do Tematu.. ^^
Przydałby się jakiś polski portal:/

X-Zero 12-01-2008 13:09

Hmm...mówicie że fajne to może pogram, bo ostatnio się nudzę ;<

A w ogóle warto grać na easy? Czy lepiej od razu na normala iść?

DziubaS 12-01-2008 13:12

Moim zdaniem najlepiej iść odrazu na Normal.. :P

Fivapo 12-01-2008 14:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DziubaS (Post 1838513)
Dokładnie:P zaraz dodam do Tematu.. ^^
Przydałby się jakiś polski portal:/

narazie jest temat na www.gamecenter.pl tam poszukajcie na forum :]

@@ 2x up

Na easy sie nieopłaca poniewaz tam tylko sie uczysz grać , czyli to strata czasu , odrazuna Normal smigać :].

Pozdro : szczur3q lvl 48 assasin :D

DziubaS 12-01-2008 14:49

wiem widziałem na Gamecenter.. ale gówno co tam jest.. zaprzeproszeniem:P

Przydał by się jakiś portal poświęcony Tej grze:P..
i trzeba rozreklamować te gry na różnych Forach/Stronach..
żeby grało więcej polaków..

PozdrO DziubS

X-Zero 12-01-2008 19:46

Może pogram, ale 1GB to trochę...dużo xD

No nic...ściąga się ;D

@edit:
72% ściągnięte ;]

@edit2:
A może ktoś, kto już trochę gra, opisać profesję? Wiem że jest link na górze, ale chodzi mi o bardziej szczegółowy opis (i polski ;P)

DziubaS 12-01-2008 22:14

hehe.. wiem troche dużo.. ale teraz od kąd gram w takie Gry.. co mają instalki po 1GB~ wymiatają:P archlord też grałem fajna..
a teraz Shaiya.. coś też Godnego uwagi

X-Zero 13-01-2008 20:20

No, gra ściągnięta ;]

Jestem Nordein - Hunter nick : Paustin narazie 5 lev xD

Pytanie:
Jak rozdawać punkty? (te... STR itp.)

DziubaS 13-01-2008 23:56

zależy kim grasz wpisz w google Shaiyaa i tam masz na Gamecenter Buildy poczytaj

Elder Nagan 14-01-2008 12:15

Hmm przydałaby sie jakaś dobra polska gildia, tylko żebyście potrafili pisać..bez błędów..i przy okazji jacyś normalni ludzie ;P

X-Zero 14-01-2008 18:14

@Up:
Ja?

@topic:
Fajnie, włączam drugi raz i mi kompa restartuje xD

@edit:
Darkness plax! [odezwał się, co grał około 15 minut xD]

DziubaS 14-01-2008 18:21

hehe.. light czy darkness?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:32.