Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Exp na barbarzyńcach. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=161597)

Arakon 16-01-2008 11:42

Exp na barbarzyńcach.

Witam.

Chciałbym zadawać Wam pytanie dotyczące expienia na barbarzyńcach (jak w temacie), a mianowicie, czy na 60 lvlu z heroic axe (44 atk. - jednoręczny)/vampire shield, skillem axe (już wtedy 81) i możliwymi axe ringami dam radę expić na barbarzyńcach.
Chodzi mi o odpowiedzi na pytania:
1. Który obóz wybrać?
2. Jak z lootem i stratami w HP potionach?
3. Ile mniej więcej expa na godzinę wyciągne?
Dodatkowo chciałbym się dowiedzieć, bo być może jest, a ja tylko nie umiem znaleść mapy respawnu barbarzyńców we wszystkich trzech obozach z opisami miejsc w tych obozach - gdzie, w jakiej liczbie i jakich barbarzyńców się respi.

PS. Z góry dzięki za odpowiedź.
PS2. Podobnego tematu nie znalazłem, a zależy mi głównie na tych mapkach.

demoninator 16-01-2008 14:47

Ja tam expie od 58 lvla z gorszymi skillami na dużym campie. Nigdy nie miałem waste.
Zawsze z 10-15k na plus wychodze.
Exp zależy od ludzi i respu bo ostatniej nocy
przy zero ludziach miałem 30k/h a normalnie w dzień tak po 40 mam z 1-2 osobami jeszcze.
Jednym słowem idź i nie bój żaby xd

Arakon 16-01-2008 15:31

Dzięki za odpowiedź. 40k expa/h to sporo, powiedzmy, że 2 razy więcej niż obecnie wbijam ;p a to z tego powodu, że expie pod Mount Stermun na umarlakach i już mi brzydną powoli, bo siedzę na nich od 44 lvlu. Przyda się coś innego, a co do kasy, to widzę, że podobnie jak teraz, czyli dość nieźle.

Powiedz mi tylko jeszcze, jak to jest z tym mailbox? Podobno nie ma nigdzie w pobliżu i cały loot trzeba tachać do miasta?

Sir Dark Archeon 16-01-2008 15:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arakon (Post 1846173)
Dzięki za odpowiedź. 40k expa/h to sporo, powiedzmy, że 2 razy więcej niż obecnie wbijam ;p a to z tego powodu, że expie pod Mount Stermun na umarlakach i już mi brzydną powoli, bo siedzę na nich od 44 lvlu. Przyda się coś innego, a co do kasy, to widzę, że podobnie jak teraz, czyli dość nieźle.

Powiedz mi tylko jeszcze, jak to jest z tym mailbox? Podobno nie ma nigdzie w pobliżu i cały loot trzeba tachać do miasta?

Ano nie ma skrzynki... tachasz do miasta przez lodowiec - dluga droga :D
Albo rzucasz baga na skraju lodowca zupelnie na prawo w strone miasta, mozna podejsc potem z miasta na skraj lodu i zabrac baga do depotu lub wyslac parcela.

Aneviv 16-01-2008 21:03

Ano jest skrzynka, tylko trzeba się wysilić i poszukać.

A tak wo gule to na barbarzyńcach można expić (jak sie umie grać) już od 35IvI

Rivix'o 16-01-2008 21:42

Jak nie ma jak jest mailbox po tym update zrobili napewno 1 tam wiecej nie wiem tam jak sie dzie na maly camp jest. A co do lota i expa to expie tam tylko jak nie mam kasy lepszy exp na stone tombie za tp albo dragi chociaz na twoim lvl jeszcze moze byc waste.

demoninator 16-01-2008 22:48

A jakie mapki potrzebujesz?;p Mailbox jest jak od wejscia bedziesz sie kierował w dół ofc need postman ;p

Smerf.Secura 16-01-2008 23:04

Skrzynka jest po drodze,w miejscu gdzie mija się Frost Trolle.

Sir Dark Archeon 17-01-2008 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rivix'o (Post 1846998)
Jak nie ma jak jest mailbox po tym update zrobili napewno 1 tam wiecej nie wiem tam jak sie dzie na maly camp jest. A co do lota i expa to expie tam tylko jak nie mam kasy lepszy exp na stone tombie za tp albo dragi chociaz na twoim lvl jeszcze moze byc waste.

U... to surprise.. po upie nie bylem tam wiec sorx jesli zle podalem.:baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:31.