![]() |
Zacofany gracz wraca do akcji ;]
Witam wszystkich serdecznie, moja poprzednia przygoda z Tibia dobiegla konca 5 lat temu =D
Wczoraj postanowilem znow wejsc w ten niezwykly swiat i zaczac swoja przygode od nowa, niestety ludzie w moim wieku maja juz problemy z pamieciom, tak wiek potrzebowalbym paru rad zwiazanych z knigtem. Zrobilem sobie rycka(facc)Mam nim 19 lvl oraz skille 40/38(lmao;D) Chcialem zapytac jakie to byly miejscowki do expa na poszczegulnych lvlach oraz skillach(Ten poradnik expienie, co jak i gdzie strasznie zamotany jest)wiec pisze to tutaj. Ekwipunek jaki dostalem to p set, k axe, dwarf szild ;d Glownie w pamieci siedzi mi miasto minoskow minot~costam Od jakiego lvla/skilli/eq mozna by juz tam spokojnie zbierac doswiadczenie?Biorac pod uwage to, ze teraz moze kupowac te health potki =) Z gory dziekuje za pomoc, jak i bluzgi ;P cu in Tibia |
Istnieje opcja "szukaj"
Ale jeśli już to na takim lvl i skillach polecam dwarvy soldiery(ale nigdy guardy!). Ostatecznie MOGŁBYŚ SPRÓBOWAĆ iść na cyklopy. |
Owszem, istnieje. Znalazlem wczesniej co nieco, ale nic odpowiedniego dla siebie. Wole polegac na kims kto juz wczesniej przechodzil przez to co ja, niz popatrzec na czyjs poradnik w ktorym pisze
16-30 larvy i krotki opis, nie bioracy pod uwage eq/skilli =D Glownie zalezy mi na rycku pod minoski(eq blvl skille) a tego juz nie znalazlem |
Cytuj:
W jakim wieku jestes? Takie błędy... dzieci ~10 lat mają problem z pamiecia? |
Nie, mam 38 lat ;>
A co do pisowni, to kazdemu sie zdarza byka walnac ;P widzialem tu juz gorszych dysortografow |
Na zwykłe minosy to starczy ci twoje eq i doskilluj do 50/50 żeby w miarę lajtowo ekspić. Zamiast K-axe bij na razie z dwarven, bo wprowadzili wymagania lvlowe do broni. Co do innych minosów to powiem ci tak z k-setem, crus helmet, guardianką i criomson swordem, skille 60/60 oberwę czasem od m.guarda za 60. Więc na razie chyba powinnieneś skupić się na skillowaniu na rotach, dwarvach albo zwykłych minosach.
Exp - na razie roty na fibuli, jak wbijesz trochę lepsze skille to mino tower koło kazordoon, albo dwarfy i soldki. Możesz pochodzić trochę na gobliny na femor hill i pozbierać small stone (1,5-2,5k za 100, zależy od serwera). Cycki póki co odpadają. Potem to jakieś elf-fortece i tak dalej, ale jeszcze do tego nie doszedłem to się nie wypowiem :p |
@up
Dziekuje za odpowiedz=) Narazie skupie sie na wbiciu 25lvla zeby nie pasc ofiara pk. Na serwie na ktorym gram co chwile begaja jakies pk teamy, ale daje rade ;_) |
jaki świat jeśli mozna spytac?
|
Aldora=) -)
|
Cytuj:
@Down Oj wierz mi nie takie rzeczy się widzi <<wujas>> |
Tak nie pisze 38 latek. :D
|
i nie pisze tyle emotikonów...
|
poprostu trójka się mu wcisneła w nieodpowiednie miejsce ;d
|
Cytuj:
Ktorego ty knighta miales? 3lvl na rooku w zamiarach ze zrobieniem go? |
Cytuj:
|
Hmm
może MAJOM kłopoty z pamięcią ale chyba nie z ORTOGRAFIOM co ?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:12. |