Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Sprawa sądowa - problem (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=162282)

Doomhammer 20-01-2008 19:45

Sprawa sądowa - problem

Witam , może wyda sie to śmieszne i nie na miejscu no ale... mam powazny problem ;) jutro w sql robimy sprawe sadowa z postaciami z Pana Tadeusza ... dokladnie bedzie sprawa dotyczyla czy Jacek Soplica jest winny zaboojstwa Stolnika.. ja tam gram Sedziego ktory prowadzi cala sprawe i nie wiem co mowic , robic itd. ;/
jesli to pomoze to beda tam takie osoby jak...
Prokurator , obronca , Jacek Soplica , Sedza Soplica , Gerwazy , Hrabia.
Wiem ze to troche glupie ale.. moze mi ktos pomoc? jak poprowadzic , co mniej wiecej mowic.. uratujecie mi zycie !! ;)

ripper 20-01-2008 19:48

Myślę, że sędzia A. M. Wesołowska ci pomoże = )
Ja radzę po prostu ruszyć łbem i docenić piękną sztukę improwizacji. Ostatecznie chyba nie zależy od tego twoje życie.

Donpeyot 20-01-2008 19:49

no jak będziesz sędzią to musisz tylko słuchać i dać wyrok sprawiedliwy (zobacz kto będzie lepiej gadał), wina jacka nie podlega dyskusji, ale była to zbrodnia w afekcie - 6 lat pozbawienia wolności i 5000 grzywny chyba będzie ok :p

Marcin24 20-01-2008 19:50

Miałem coś takiego o Janku Muzykancie. Po prostu słuchaj co mówią strony, a efekt sam przyjdzie.
@down
Mów jak prawnik.

Doomhammer 20-01-2008 19:51

heh .. tylko gdzie teraz mogę obejrzec A.M.W : ) patrzylem Jutube , Maxior i gugle ;0 nigdzie nie ma ;(

Edit: wlasnie... mam tylko taki problem ze nie wiem jak dokladnie zagadac na poczatku i w trakcie :) np. Witam wszystkich - i tu powiedziec jak? chodzi mi o to ze otwieramy sprawe sadowa ;) a pozniej.. prosze swiadka ble ble o przedstawienie.. nie no jak to dokladnie powiedziec? ak by mi ktos pomogl bym byl dozgonnie wdzieczny 8)

Davido16 20-01-2008 20:02

Na podstawie zebranych dowodów sąd skazuje <...> na 666 dni pozbawienia (ograniczenia) wolności (w zawieszeniu na 1337 lat).

Doomhammer 20-01-2008 20:16

A wiec to bedzie tak...
Wejde , ( i wlasnie co powiem na poczatek.. jak przywitam wszystkich? myslalem o czyms ala Witam wszystkich zebranych ale poznij co? otweiram sprawe sadowa) po tym "prosze prokuratora o przeczytanie aktu oskarzenia" on tam ble ble przeczyta .. dalej nie wiem co sie bedzie dzialo... czy powiedziec co oskarzony ma na swoja obrone czy jak? a pozniej to juz poprosze o wprowadzenie albo prosze o glos (tak? xD) swiadka ble ble ... po tym oglosic ta jakas przerwe (dobrze mowie xP?) ale jak ot dokladnie oglosic bo ja nie wiem xP potem wchodze i mowie ze po przedstawieniu wszystkich zarzutow sad skazuje Jacka Soplice na iles tam dni pozbawienia wollnosci .. czy jakos inaczej? jakis prac albo cos xD.
Jednym slowem pomozcie ;)

<.< 20-01-2008 20:18

A po co się zgłaszałeś?
@Down: Mogłeś powiedzieć, że nie masz czasu tego przygotować (Duże prace domowe, basen, skrzypce, fortepian, śpiew, itp).

Doomhammer 20-01-2008 20:20

Ehhh.. po 1 sie nie zglaszalem :) mowilem pani ze nie chce grac tej roli ale pani sie uwziela.. mam byc sedzia i juz ! no to co moglem zrobic? myslalem ze cos na temat tego jak mowic itd znajde w necie albo chociaz w necie bedzie jakis odcinek AMW ale nie ma nic ! : /

Donpeyot 20-01-2008 20:27

Otwieram rozprawę sądową w sprawie z artykułu 148 kodesku karnego , paragraf 2, punt 4 - zabójstwa przy użyciu broni palnej przeciwko Jackowi Soplicy, dokonanego na Stolniku (imię i nazwisko) tego i tamtego roku w miejscowości jaka tam była. Proszę strony o zajęcie miejsc.
i dalej jakoś poleci.
I dziękuj bogu, że jesteś sędzią bo jak nie czytałeś to nie ma lepszej roli dla ciebie

Light-r 20-01-2008 20:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Doomhammer (Post 1853737)
Witam , może wyda sie to śmieszne i nie na miejscu no ale... mam powazny problem ;) jutro w sql robimy sprawe sadowa z postaciami z Pana Tadeusza ... dokladnie bedzie sprawa dotyczyla czy Jacek Soplica jest winny zaboojstwa Stolnika.. ja tam gram Sedziego ktory prowadzi cala sprawe i nie wiem co mowic , robic itd. ;/
jesli to pomoze to beda tam takie osoby jak...
Prokurator , obronca , Jacek Soplica , Sedza Soplica , Gerwazy , Hrabia.
Wiem ze to troche glupie ale.. moze mi ktos pomoc? jak poprowadzic , co mniej wiecej mowic.. uratujecie mi zycie !! ;)

To jeszcze szkołe macie o kurcze a my mamy ferie już 2 tydzień 8o

Mów tak jak powiedział Donpeyot i jako sędzia musisz być spokojny i wydać sprawiedliwy wyrok.

Korektor 20-01-2008 20:42

Wesołowską się nie sugeruj, bo tam chyba nie ma nawet konsultacji prawnych. Przede wszystkim sędzia siedzi kiedy ludzie włażą, nie ma tego słynnego "Proszę wstać, sąd idzie" w Polsce.

Na początek możesz zrobić coś w stylu:
"Otwieram rozprawę, z powództwa karnego, w sprawie morderstwa Stolnika." Reszta sama poleci : P

Duke Dran 20-01-2008 20:57

Skarz wszystkich za niewinność już na wstępie : -) Przynajmniej będzie się zgadzać z reliami.

Bajek 20-01-2008 20:58

Ło matko...pytac o takie rzeczy na forum o tibii, gdzie srednia wieku to ~12lat...

Nie idz do szkoly w ten dzien :P

Ville 20-01-2008 21:14

a buty tez cie nauczyc wiazac?

ja myslalem ze moja siostra jest niedorozwinieta ale cholera jasna, przynajmniej zdala mature i studiuje. Dla ciebie koles nie widze jasnej przyszlosci - rowy kopac i sie niczym nie martwic

Rafayen 20-01-2008 21:16

Młotek musisz miec ;D

Doomhammer 20-01-2008 22:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ville (Post 1853923)
a buty tez cie nauczyc wiazac?

ja myslalem ze moja siostra jest niedorozwinieta ale cholera jasna, przynajmniej zdala mature i studiuje. Dla ciebie koles nie widze jasnej przyszlosci - rowy kopac i sie niczym nie martwic

Super.. tylko powiedz mi skad mam wiedziec jak ma wygladac sprawa sądowa jak nigdy nie widzialem owej na oczy? ani nigdy o takiej nie czytalem... no wybacz... ale widac ze masz wielkie ograniczenia...

metiu 20-01-2008 22:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Doomhammer (Post 1854090)
Super.. tylko powiedz mi skad mam wiedziec jak ma wygladac sprawa sądowa jak nigdy nie widzialem owej na oczy? ani nigdy o takiej nie czytalem... no wybacz... ale widac ze masz wielkie ograniczenia...

On ma ograniczenia ? To ty prosisz o wykonanie pracy domowej, na forum internetowym.

NervGal 20-01-2008 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <.< (Post 1853808)
A po co się zgłaszałeś?
@Down: Mogłeś powiedzieć, że nie masz czasu tego przygotować (Duże prace domowe, basen, skrzypce, fortepian, śpiew, itp).

Lol, Twoja głupota mnie przeraża.

<.< 20-01-2008 23:49

@Up: Jak mnie babka chciała wpakować do występu w teatrze szkolnym, powiedziałem jej tak i dała mi spokój.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:56.