![]() |
Sprawa sądowa - problem
Witam , może wyda sie to śmieszne i nie na miejscu no ale... mam powazny problem ;) jutro w sql robimy sprawe sadowa z postaciami z Pana Tadeusza ... dokladnie bedzie sprawa dotyczyla czy Jacek Soplica jest winny zaboojstwa Stolnika.. ja tam gram Sedziego ktory prowadzi cala sprawe i nie wiem co mowic , robic itd. ;/
jesli to pomoze to beda tam takie osoby jak... Prokurator , obronca , Jacek Soplica , Sedza Soplica , Gerwazy , Hrabia. Wiem ze to troche glupie ale.. moze mi ktos pomoc? jak poprowadzic , co mniej wiecej mowic.. uratujecie mi zycie !! ;) |
Myślę, że sędzia A. M. Wesołowska ci pomoże = )
Ja radzę po prostu ruszyć łbem i docenić piękną sztukę improwizacji. Ostatecznie chyba nie zależy od tego twoje życie. |
no jak będziesz sędzią to musisz tylko słuchać i dać wyrok sprawiedliwy (zobacz kto będzie lepiej gadał), wina jacka nie podlega dyskusji, ale była to zbrodnia w afekcie - 6 lat pozbawienia wolności i 5000 grzywny chyba będzie ok :p
|
Miałem coś takiego o Janku Muzykancie. Po prostu słuchaj co mówią strony, a efekt sam przyjdzie.
@down Mów jak prawnik. |
heh .. tylko gdzie teraz mogę obejrzec A.M.W : ) patrzylem Jutube , Maxior i gugle ;0 nigdzie nie ma ;(
Edit: wlasnie... mam tylko taki problem ze nie wiem jak dokladnie zagadac na poczatku i w trakcie :) np. Witam wszystkich - i tu powiedziec jak? chodzi mi o to ze otwieramy sprawe sadowa ;) a pozniej.. prosze swiadka ble ble o przedstawienie.. nie no jak to dokladnie powiedziec? ak by mi ktos pomogl bym byl dozgonnie wdzieczny 8) |
Na podstawie zebranych dowodów sąd skazuje <...> na 666 dni pozbawienia (ograniczenia) wolności (w zawieszeniu na 1337 lat).
|
A wiec to bedzie tak...
Wejde , ( i wlasnie co powiem na poczatek.. jak przywitam wszystkich? myslalem o czyms ala Witam wszystkich zebranych ale poznij co? otweiram sprawe sadowa) po tym "prosze prokuratora o przeczytanie aktu oskarzenia" on tam ble ble przeczyta .. dalej nie wiem co sie bedzie dzialo... czy powiedziec co oskarzony ma na swoja obrone czy jak? a pozniej to juz poprosze o wprowadzenie albo prosze o glos (tak? xD) swiadka ble ble ... po tym oglosic ta jakas przerwe (dobrze mowie xP?) ale jak ot dokladnie oglosic bo ja nie wiem xP potem wchodze i mowie ze po przedstawieniu wszystkich zarzutow sad skazuje Jacka Soplice na iles tam dni pozbawienia wollnosci .. czy jakos inaczej? jakis prac albo cos xD. Jednym slowem pomozcie ;) |
A po co się zgłaszałeś?
@Down: Mogłeś powiedzieć, że nie masz czasu tego przygotować (Duże prace domowe, basen, skrzypce, fortepian, śpiew, itp). |
Ehhh.. po 1 sie nie zglaszalem :) mowilem pani ze nie chce grac tej roli ale pani sie uwziela.. mam byc sedzia i juz ! no to co moglem zrobic? myslalem ze cos na temat tego jak mowic itd znajde w necie albo chociaz w necie bedzie jakis odcinek AMW ale nie ma nic ! : /
|
Otwieram rozprawę sądową w sprawie z artykułu 148 kodesku karnego , paragraf 2, punt 4 - zabójstwa przy użyciu broni palnej przeciwko Jackowi Soplicy, dokonanego na Stolniku (imię i nazwisko) tego i tamtego roku w miejscowości jaka tam była. Proszę strony o zajęcie miejsc.
i dalej jakoś poleci. I dziękuj bogu, że jesteś sędzią bo jak nie czytałeś to nie ma lepszej roli dla ciebie |
Cytuj:
Mów tak jak powiedział Donpeyot i jako sędzia musisz być spokojny i wydać sprawiedliwy wyrok. |
Wesołowską się nie sugeruj, bo tam chyba nie ma nawet konsultacji prawnych. Przede wszystkim sędzia siedzi kiedy ludzie włażą, nie ma tego słynnego "Proszę wstać, sąd idzie" w Polsce.
Na początek możesz zrobić coś w stylu: "Otwieram rozprawę, z powództwa karnego, w sprawie morderstwa Stolnika." Reszta sama poleci : P |
Skarz wszystkich za niewinność już na wstępie : -) Przynajmniej będzie się zgadzać z reliami.
|
Ło matko...pytac o takie rzeczy na forum o tibii, gdzie srednia wieku to ~12lat...
Nie idz do szkoly w ten dzien :P |
a buty tez cie nauczyc wiazac?
ja myslalem ze moja siostra jest niedorozwinieta ale cholera jasna, przynajmniej zdala mature i studiuje. Dla ciebie koles nie widze jasnej przyszlosci - rowy kopac i sie niczym nie martwic |
Młotek musisz miec ;D
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Lol, Twoja głupota mnie przeraża. |
@Up: Jak mnie babka chciała wpakować do występu w teatrze szkolnym, powiedziałem jej tak i dała mi spokój.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:56. |