Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Komp sam się wyłącza (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=162549)

HeyGabaGaba 22-01-2008 20:02

Komp sam się wyłącza

Witam.

Mam taki problem, od jakiegoś czasu komputer sam mi sie wyłącza a potem chyba z 20 min się włącza. Po tym firefox sie zresetował tzn skasowały się wszystkie zakładki i strona domowa. Może to przez to że zainstalowałem ostatnio sterownik do karty graficznej z jakiejś strony. Jeszcze nie przeinstalowywałem windowsa. Mam nadzieje że mi pomożecie :)

Pozdrawiam

Asash 22-01-2008 20:10

Nie ten dział
@topic
Też miałem ten problem ! Ale to na 100% problem kart graficznych bo mam za małe wymagania a grałem w nowy gierki(Fifa 08 itp) i sie wyłączał ale już minęło jakoś xD

HeyGabaGaba 22-01-2008 20:17

ale ostatnio mi się wyłączył jak grałem w tibie/cs-a

Sezuo 22-01-2008 20:34

Reset

Niekonieczne od karty.
JAk ma się Windows Vista i nieco starszom wersje
Emule to tez sie resetuje.:cup:

Barosa7 22-01-2008 20:48

Cytuj:

Może to przez to że zainstalowałem ostatnio sterownik do karty graficznej z jakiejś strony.
Odpowiedź sama w sobie.
Może wirus?? No chyba że to nvidia.com lub ati.com (mogłem podać złą nazwę) to respect.

Cytuj:

Po tym firefox sie zresetował tzn skasowały się wszystkie zakładki i strona domowa.
Aha.. co sterowniki do karty graficznej mają wspólnego z cookies itp.?? To chyba potwierdza moją teorię.

Tharoo 22-01-2008 21:06

Mi sie komputer resetowal przy uruchamianiu systemu, zreszta przy wszystkim dalem do naprawy i okazalo sie ze plyta glowna siadla. Wymienili mi ja gralem tydzien myslalem, ze wszystko ok, a tu nagle znowu sie resetuje nie tak czesto ale sie resetuje!! -.- X(

neopostman 22-01-2008 21:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HeyGabaGaba (Post 1857328)
Witam.

Mam taki problem, od jakiegoś czasu komputer sam mi sie wyłącza a potem chyba z 20 min się włącza. Po tym firefox sie zresetował tzn skasowały się wszystkie zakładki i strona domowa. Może to przez to że zainstalowałem ostatnio sterownik do karty graficznej z jakiejś strony. Jeszcze nie przeinstalowywałem windowsa. Mam nadzieje że mi pomożecie :)

Pozdrawiam

Mi się wydaje że masz problem z zasilaczem, wiatrakiem, radiatorem do karty graficznej. Sprawdź po kolei, ja miałem podobny problem, wymieniłem zasilacz i jest już ok ;) .

Asash 22-01-2008 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sezuo (Post 1857376)
Niekonieczne od karty.
JAk ma się Windows Vista i nieco starszom wersje
Emule to tez sie resetuje.:cup:

eMule mam najnowsze a WinXP więc to nie to ;)

Light-r 22-01-2008 22:04

Ja miałem podobny problem i co się okazało......ZASILANIE

U Ciebie też to może być albo jak mówisz że Ci się skasowały pliki cookies(czyli ciasteczka przeglądarki) to masz kłopot z dyskiem twardym więc leć do najbliższego serwisu.

To tyle z mojej strony mam nadzieje że pomogłem że moje porady Ciebie się przydały i następnym razem jak masz problem z komputerem zapraszam do topicu 'Kłopoty z komputerem" w dziale o wszystkim i o niczym lub na forum PCFormat.pl

Pozdrawiam Light-r:)

Smerf.Secura 22-01-2008 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Barosa7 (Post 1857405)

Aha.. co sterowniki do karty graficznej mają wspólnego z cookies itp.?? To chyba potwierdza moją teorię.

Sterowniki nic nie mają,ale reset-tak.
Za każdym razem kiedy resetujemy kompa,a mamy otwartego FireFoxa,to zakładki się usuwają.

Gelt 22-01-2008 22:45

Potwierdzam to co mówili poprzednicy. Prawdopodobnie masz problem z zasilaniem.

Tuino 23-01-2008 10:07

ja mialem podobnyproblem z radiatorem i okazalo sie ze wystarczy go wyciagnac i dobrze wlozyc:)

Goggo 23-01-2008 10:29

Odp

Najpewniej zasilanie.
Jeżeli pada ci w trakcie pierwszych 20min od uruchamienia komputera polecam oczyścić/naprawić błędy w rejestrze Porgramem CCleaner .
Jeżeli po dłuszym czasie to będzie system chłodzenia procesora(zabezpieczenie które wyłącza komputer gdy zaczyna się robić niebezpieczne)i/lub za mała ilość przesyłania watów(sprawdzić gniazdo i/lub wymienić kabel zasilający)

Asash 23-01-2008 20:21

@up
CCleaner = gówno bo koledze usunęło sterowniki ... Obecnie używam EasyCleaner i czyszczę co 2 dni. Jak już mówiłem problem powoli mija i tak często się nie wyłącza ale wole to naprawić

Donas 23-01-2008 20:24

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=126449&page=39

Do przyklejonego tematu.

Tompior 24-01-2008 00:04

Ta, przyklejony, ale na 90% masz spuchniete kondensatory na zasilaczu.

Damianekk 24-01-2008 00:07

masz zwierzaka ? jak tak to sprawdz wszystkie wiatraki mi sie zapchal od karty graficznej i przez to mi se wylaczal monitor ... wiec nie wiem lub zanies do naprawy i spytaj

pozdro ^^

<.< 24-01-2008 00:18

Napraw chłodzenie.

Surtius 24-01-2008 05:03

Raczej tak jak powiedział Tompior. Spuchnięte kondensatory....

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:56.