![]() |
Komp sam się wyłącza
Witam.
Mam taki problem, od jakiegoś czasu komputer sam mi sie wyłącza a potem chyba z 20 min się włącza. Po tym firefox sie zresetował tzn skasowały się wszystkie zakładki i strona domowa. Może to przez to że zainstalowałem ostatnio sterownik do karty graficznej z jakiejś strony. Jeszcze nie przeinstalowywałem windowsa. Mam nadzieje że mi pomożecie :) Pozdrawiam |
Nie ten dział
@topic Też miałem ten problem ! Ale to na 100% problem kart graficznych bo mam za małe wymagania a grałem w nowy gierki(Fifa 08 itp) i sie wyłączał ale już minęło jakoś xD |
ale ostatnio mi się wyłączył jak grałem w tibie/cs-a
|
Reset
Niekonieczne od karty.
JAk ma się Windows Vista i nieco starszom wersje Emule to tez sie resetuje.:cup: |
Cytuj:
Może wirus?? No chyba że to nvidia.com lub ati.com (mogłem podać złą nazwę) to respect. Cytuj:
|
Mi sie komputer resetowal przy uruchamianiu systemu, zreszta przy wszystkim dalem do naprawy i okazalo sie ze plyta glowna siadla. Wymienili mi ja gralem tydzien myslalem, ze wszystko ok, a tu nagle znowu sie resetuje nie tak czesto ale sie resetuje!! -.- X(
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ja miałem podobny problem i co się okazało......ZASILANIE
U Ciebie też to może być albo jak mówisz że Ci się skasowały pliki cookies(czyli ciasteczka przeglądarki) to masz kłopot z dyskiem twardym więc leć do najbliższego serwisu. To tyle z mojej strony mam nadzieje że pomogłem że moje porady Ciebie się przydały i następnym razem jak masz problem z komputerem zapraszam do topicu 'Kłopoty z komputerem" w dziale o wszystkim i o niczym lub na forum PCFormat.pl Pozdrawiam Light-r:) |
Cytuj:
Za każdym razem kiedy resetujemy kompa,a mamy otwartego FireFoxa,to zakładki się usuwają. |
Potwierdzam to co mówili poprzednicy. Prawdopodobnie masz problem z zasilaniem.
|
ja mialem podobnyproblem z radiatorem i okazalo sie ze wystarczy go wyciagnac i dobrze wlozyc:)
|
Odp
Najpewniej zasilanie.
Jeżeli pada ci w trakcie pierwszych 20min od uruchamienia komputera polecam oczyścić/naprawić błędy w rejestrze Porgramem CCleaner . Jeżeli po dłuszym czasie to będzie system chłodzenia procesora(zabezpieczenie które wyłącza komputer gdy zaczyna się robić niebezpieczne)i/lub za mała ilość przesyłania watów(sprawdzić gniazdo i/lub wymienić kabel zasilający) |
@up
CCleaner = gówno bo koledze usunęło sterowniki ... Obecnie używam EasyCleaner i czyszczę co 2 dni. Jak już mówiłem problem powoli mija i tak często się nie wyłącza ale wole to naprawić |
|
Ta, przyklejony, ale na 90% masz spuchniete kondensatory na zasilaczu.
|
masz zwierzaka ? jak tak to sprawdz wszystkie wiatraki mi sie zapchal od karty graficznej i przez to mi se wylaczal monitor ... wiec nie wiem lub zanies do naprawy i spytaj
pozdro ^^ |
Napraw chłodzenie.
|
Raczej tak jak powiedział Tompior. Spuchnięte kondensatory....
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:56. |