Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Małpy ;) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=162570)

Kosiarztrafki 22-01-2008 22:23

Małpy ;)

Mam takie otóż pytanie:
Własnie zostalem szczesliwym posiadaczem outfitu beggara i chcialbym go dokonczyc calkowicie :)
Jako iż z funduszami słabo u mnie dlatego chcę sam wyloocic te 100 ape furow ;)
I teraz caly mankament:
Mam elder druida 30 lvl 38 mlvl, czy dam sobie rade?
Ile czasu moze mi gdzies tak zabrac uzbieranie 100 ape furow? (przypominam ze zblizaja sie ferie)
W jaki sposob huncic? summony? a moze poczekac do 33 i z hailstorma + frigo?
Z góry dzięki za każdą pomoc ;)

Freaky 22-01-2008 22:34

Sluchaj, powiem Ci jedna rzecz.
Niegdys mialem 55 rp, od lvli 45-55 expilem na malpach.
Na 3 godzinny hunt mialem z waste okolo 1-2 uh (na same merkliny), 2-3 mf : 6-7 bp kasy, 5 ape furow, 1-2 wand of plauge/banana staff, jakies club ringi itp + do baga okolo 300 kamieni (4,5k okolo). Ogolnie ape fury leca rzadko. A sorcem/drutem bardzo ciezko sie tlucze malpy.
Kongra - duzo hp
Sibang - s*******a jak pojebany i jeszcze cisnie tymi kamykami ;d
Merklin - Dosyc duzo, czesto i mocno bije.
Raczej Ci sie nie oplaca tam expic, bedzie szlo baardzo duzo mfow jesli juz, ledwo Ci sie za mfy wroci (jesli w ogole)a tym bardziej na 2h huntu bedziesz mial 0-1 ape furow (chociaz to zalezy od szczecia, to sa moje przypuszczenia). Exp na malpach jak i zbieranie ape furow postacia magiczna jest bardzo uciazliwe i mozolne, duzo obrywasz i mozna latwo pasc. Najfaniej tam sie expi palem 45+ albo knightem 75+ (nic sie nie wastuje)
Ogolnie ape fury chodza po 400-500/each na serverach wszystkich.
Nie radze robic Ci tego addona, bo na obydwa addony wydasz cos kolo w granicach 80k, wiec przemysl czy Ci sie to oplaca. A jezeli juz tak bardzo chcesz, to pobotuj troche i miej kase z runek ;d
Pozdrawiam.

Droozer87 22-01-2008 22:40

Jak kolega up . Sork czy Drut maja ciezko na malpach tymbardziej na twoim lvlu lepiej idz gdzies idziej na hunt i za kase z lootu kup od ludzi pzdr

Martka 22-01-2008 22:57

Co do zarobku knighta na małpach nie mogę się zgodzić z Freaky. Expie tam od 32 lvl i jeszcze ani razu nie miałam waste. Po godzinie wychodzę stamtąd z bp kasy (2k) 0-2 ape fur, min. 1 p arm i jak się odrobinę poszczęści, to 0-2 wand of deacay. Po tygodniu expienia tam, zarobiłam na boh i jeszcze trochę odłożyłam (nie sprzedawałam nawet wod). Tak więc nie mogę się zgodzić, że opłacalny exp dla knighta na małpach zaczyna się od levela 75+.

Przepraszam za offtop :)

Kosiarztrafki 23-01-2008 00:25

Humm.. to moze jakies propozycje, oprocz bota (nie uzywam).
Jak dorobic sie tego outfitu jak najszybciej? U nas (Furora) ape fury 100 stoja 30k :)
mam do dyspozycji ok 10k na expa teraz (+loot ale za malo go do rozsylania i sprzedawania)

Freaky 23-01-2008 18:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marla666 (Post 1857667)
Co do zarobku knighta na małpach nie mogę się zgodzić z Freaky. Expie tam od 32 lvl i jeszcze ani razu nie miałam waste. Po godzinie wychodzę stamtąd z bp kasy (2k) 0-2 ape fur, min. 1 p arm i jak się odrobinę poszczęści, to 0-2 wand of deacay. Po tygodniu expienia tam, zarobiłam na boh i jeszcze trochę odłożyłam (nie sprzedawałam nawet wod). Tak więc nie mogę się zgodzić, że opłacalny exp dla knighta na małpach zaczyna się od levela 75+.

Przepraszam za offtop :)

Tu chodzi o wyrzynanie calego respa, CALEGO w pare minutek, a troche mi sie nie chce wierzyc, ze nie masz tam waste'a.

Dabeko 23-01-2008 18:20

Ja swoim 55 ed bilem malpy bez najmniejszego problemu i to bez waste. Bylem na samym dole, luralem spora grupke po 6-10 malp i bilem z Avalanche. Exp w granicach 40-50k/h i to bez waste oczywiscie. Mozna tez inaczej bic, np. brac po 2-3 sibangi i bic z Ice Wave tez bardzo ladnie wchodzi, oczywiscie exp mniejszy ale w razie laga/kicka wieksza szansa przezycia -.^
Mojim skromnym zdaniem dasz rade tam expic, ale jezeli myslisz ze zbierzesz sam 100 ape fur to zycze powodzenia.

Juzefek 24-01-2008 00:28

Postacią magiczną ciężko się zbiera doświadczenie w mieście małp z kilku powodów które zostały już wymienione ale według mnie możesz sprobować z 2 kapłanami (widziałem jak ktoś tak robił i dobrze sobie radził).

Kosiarztrafki 24-01-2008 10:32

Odpuscilem sobie te malpki ;)
Poszedlem na mino na darashie i tam zarobilem 40k na calego addona (kupilem fury po 20k!)
Jedynie teraz moge sie pochwalic :)
Dziekuje wszystkim za pomoc :)
http://i35.photobucket.com/albums/d1...fki/avatar.jpg

dawid2 24-01-2008 11:10

ja powiem tak : jak chodzę na małpki to czasem z gp sie zwróci czasem bende na + a futerka,plate armor,kamyki i inne duperela to zawsze na + więc w zasadzie nie najgorzej tam ale na twoim lvl raczej nie polecam
edit@
ups nie zauważyłem tego posta :P

.Nec. 23-02-2008 03:20

Przepraszam że odswieżam ale mam pewne pytanie. Właśnie zrobiłem sobie paladyna a jako że nigdy palem nie grałem to chciałbym zapytać. Narazie mam 15 lvl, crown set i bohy, od którego lvl mogłbym expić na małpach, jak miałby taki exp wyglądać i co wziąść? Skille chce dobić do 60/55 i dopiero zacząć expic.

Pozdrawiam.

Monolit 23-02-2008 05:37

Na 15 lv troche mało hp na małpki. A skille dla bezpieczeństwa też podbij, jeśli zamierzasz tam expić.

Coach 23-02-2008 13:13

up. czytanie ze zrozumieniem się kłania
2up. Myślę, że od 35 lvl z 70 dist

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:06.