Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Tomby pod mt ster num (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=162698)

Aevolana 23-01-2008 15:33

Tomby pod mt ster num

Mam pytanie, gdzie sa te Tomby pod mt ster num? i co tam jest? jaki loot, ile kasy/h itd

Matox 23-01-2008 15:34

moze moglbys napisac co to jest mt ster num

Kurizu 23-01-2008 15:52

Ja bym tego Tombem nie nazwał, prędzej ghostland a masz tam skeletony,ghoule,ghosty,beholdery,mumie,crypt shamblery... beholdery , ghosty i mumie występują tam w pojedyńczych ilościach cryptów jest troche więcej a reszta jest ~ średnio rozmieszczona po dużej przestrzeni na 2-3 piętrach

Aby się tam dostać możesz iść na 2 sposoby... albo iść w strone DTD quest i tam jest teraz przejście pod ten Ghostland albo iść od dwarf mines w strone domku gdzie jest witch i pare scorpionów i tam jest też wejście bezpośrednio

@up i tak wiesz ocb a tylko żal posta na wymądrzanie się

Aevolana 23-01-2008 15:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matox (Post 1858535)
moze moglbys napisac co to jest mt ster num

czyta sie mont ster num, gora na polnocny wschod od thais, tam sa cyce

Aevolana 23-01-2008 15:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurizu (Post 1858563)
Ja bym tego Tombem nie nazwał, prędzej ghostland a masz tam skeletony,ghoule,ghosty,beholdery,mumie,crypt shamblery... beholdery , ghosty i mumie występują tam w pojedyńczych ilościach cryptów jest troche więcej a reszta jest ~ średnio rozmieszczona po dużej przestrzeni na 2-3 piętrach

Aby się tam dostać możesz iść na 2 sposoby... albo iść w strone DTD quest i tam jest teraz przejście pod ten Ghostland albo iść od dwarf mines w strone domku gdzie jest witch i pare scorpionów i tam jest też wejście bezpośrednio

@up i tak wiesz ocb a tylko żal posta na wymądrzanie się

dzieki, ale tam musze cos wykopac czy co? i jak sie tera na ten quest idzie?

mysticsorc 23-01-2008 16:05

Lepiej wejść na tego tzw "tomba" od strony thais ,nie trzeba będzie zabijac cyc smith i cyc drone tylko zwykle cyce ,a loot z nich w miare dobry choć zawsze jest tam masa ludzi>:(

Aevolana 23-01-2008 16:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mysticsorc (Post 1858582)
Lepiej wejść na tego tzw "tomba" od strony thais ,nie trzeba będzie zabijac cyc smith i cyc drone tylko zwykle cyce ,a loot z nich w miare dobry choć zawsze jest tam masa ludzi>:(

co? cos ni kapuje...

Suton 23-01-2008 16:19

nikt nie dodał jeszcze że tam są dragi a nawet gs'y :] jak masz kilof i wiesz w którym miejscu kopać to się do nich dostaniesz. Dl'e też tam chyba są (tak przynajmneij słyszałem) ja palaynem tam waste nie miałem najbardziej denerwujący byl ten ghost xD

Aevolana 23-01-2008 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Suton (Post 1858620)
nikt nie dodał jeszcze że tam są dragi a nawet gs'y :] jak masz kilof i wiesz w którym miejscu kopać to się do nich dostaniesz. Dl'e też tam chyba są (tak przynajmneij słyszałem) ja palaynem tam waste nie miałem najbardziej denerwujący byl ten ghost xD

25 druid 23 mlvl dam se rade? i gdzie musze wykopi robic kilofem?

mysticsorc 23-01-2008 16:30

Dać rade dasz ale na samych ghoulach i skeletonach na niższe poziomy bym sie an tym lvlu nie zapuszczał a z potworów można tam czasem też spotkać grolrama.

Aevolana 23-01-2008 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mysticsorc (Post 1858658)
Dać rade dasz ale na samych ghoulach i skeletonach na niższe poziomy bym sie an tym lvlu nie zapuszczał a z potworów można tam czasem też spotkać grolrama.

grolrama mozna spotkac wszedzie w mt ster num

mysticsorc 23-01-2008 16:37

Respi sie tak na poziomie -4 lub 5 zeby sie dostac trzeba kilof.

Aevolana 23-01-2008 16:41

ale gdzie dokladnie musze kopac? macie jakiegos screena?

mysticsorc 23-01-2008 16:48

Ja bym ci Grolrama nie radził szukać ^^

Aevolana 23-01-2008 17:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mysticsorc (Post 1858713)

nie zamierzam:D

Gremlin 24-01-2008 02:43

Cytuj:

czyta sie mont ster num, gora na polnocny wschod od thais, tam sa cyce
To co napisales oznacza mniej wiecej wiezchowiec ster numeryczny :)
Gora nazywa sie Mount Stretum co oznacza gora mostkowa (mostek - polaczenie zeber na klatce piersiowej - taki maly zart ze strony CIP po tym jak sie dowiedzieli co "tibia" oznacza po Angielsku).

Suton 24-01-2008 08:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mysticsorc (Post 1858713)

powiedz mi gdzie on się tam respi ? z tego co słyszałem to on się respi nie daleko naginata quest... pare razy srpawdzałem ale nigdy nie trafiłem... a co do tego czy dasz Sobie rade... to zależy raczej dasz rade ale będziesz miał waste...lepiej poczekaj do 33 lvl na lepszego wanda...

adamOo 24-01-2008 10:44

Szkoda, że się udzielacie w tym wątku, bo coraz więcej osób będzie tam chodzić. :( Ale cóż, jak już droga została wyjaśniona to ja coś dodam.

Kasa leci tam nieziemsko. Są respy dragów i na 80 % gs. Draga/dragi można ropnąć na górę także radzę uważać. ;-) Często widzę tam pk.

Andrealfus 24-01-2008 11:00

dragi tam sa, o gs, dl, grorlamie (czy jak to sie pisze) nie slyszalem aby tam sie respilo :p ogolnie exp jest ok, 25 druidem dasz loozno rade na ghoulach, skeletonach i na pietrze z pojedynczymi beho i mumiami

mysticsorc 24-01-2008 11:25

Dokładniej to respi sie na -5 poziomie a kopać trzeba w lewym dolnym rogu na taki zaokrągleniu.Na moim świecie czesto go ropają i zbierają krwawe żniwo z ludzi.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:22.