![]() |
Czar challenge i skutki jego uzywania w poblizu skillujacego na slimach knighta
mam problem xD mianowice na moim swiecie tj. Harmonia smigaja takie typy (knighty) na paccu ktorzy maja zakupiony czar Challenge i nosza Stealth ringa. Chodza po wszystkich miejscowkach gdzie mozna skillowac na slimach i uzywaja na nie (slimy) czaru challenge po czym wyciagaja "bezbronnego" (afkujacego badz bootujacego knighta) na przestrzen gdzie moze byc bity przez wieksza ilosc summonow slima i uzywa Stealth ringa i patrzy jak ten Knight/Pallek umiera. mam pytanie co mozna z tym zrobic, i czy wogole tacy gracze moga byc za to jakos ukarani?? [CHAR]Lord Garys[/CHAR] [CHAR]Juzek lowca marchewek[/CHAR]
|
tak mogą byc ukarani poniewaz to jest luring a luring na n pvp jest illegal ;)
|
A czemu zakładasz, że afkujący knight ma włączoną opcję biegania za celem?
|
napisalem ze Wyciaga ich a nie ze maja wlaczana ta opcje chociza wiekszosc knightow zapomina o jej wylaczeniu na skillu:D
|
Zdefiniuj w tej sytuacji "wyciąga", chodzi o line?
|
pcha, przeciąga... uzywa w tym celu myszki przetrzymujac ja na danym graczu i "puszcza" kursor kratke dalej XD :D
|
tak można przestać używać bota do skillingu tylko siedzieć i gapić sie w monitor jak na dobrego gracza przystalo
|
napisz własnego bota który będzie cofał się na miejsce o współrzędnych XY i może to cię uratuję :D
|
kolego wyzej nie zrozumiales mnie pytam o to czy cos moge zrobic aby ci gracze zostali ukarani a nie o botach i wspolzednych :D
|
Cytuj:
|
Taka jest kara za bottowanie ;( Ukarać ? Chyba że będzie GM online :D i jak cię wysłucha i szybko przybędzie na miejsce.
|
Może jeśli to Ciebie dotyczy to po prostu nagraj to.
|
Cytuj:
Ogolnie nie jest to lurowanie, lurowanie jest to odciaganie stworkow poza ich naturalny spawn. W tym wypadku podpada bardziej trenujacy poniewaz botuje (nie wmawiaj mi ze afkujesz na slimach, jak masz dosc shielda zeby go blokowac to masz dosc ataku zeby go zabic w mniej niz 30 sekund - a w tyle nie da rady cie koles zabic). |
kolego ja nie botuje gdyz jestem tego przeciwnikiem a gdy naprzyklad ogladam forum albo cos to lukam na tibia co okolo 30 sekund. i nie uzylem stwierdzenia ze padlem na nich czy cos poprostu zglosilem to ze takie sytuacje maja miejsce. o lol
|
Cytuj:
|
Cytuj:
/Topic : Skilluj na czymś innym, nie afkuj. |
@up
Były wystarczającym, gdy pewien koleś wrzucił filmik z anni a uzywał na nim jakiegoś bota czy coś. edit na oficjalnym forum Tibia. |
Pierw się zastanówcie kogo w tej sytuacji należało by karać.
|
Garysiowy serdeczne thx, gdyby nie on (i jeszcze kilka innych osób xP) to Harmonia zatonęła by -.-
Jeśli grasz to możesz mu podziękować tylko (jeśli nie od siebie to od Voona xd). A ukarać powinny Ciebie. Co do osób mówiących że to pod luring podbiega: jeśli nie ma dowodów to gówno możecie zrobić, przecież bot mógłbyć 'błędny' i mógł być zaprogramowany na 'ten jeden zły ruch'. Btw: przemyślałem jeszcze raz i doszedłem do wniosku że to nie podbiega pod luring ponieważ takowy gracz tylko exetuje sobie slimy a potem ucieka bo są dla niego zbyt mocne. Luring? 0, GM nie może założyć iż nie miałeś funkcji chodzenie za ofiarą, a najprawdopodobniej miałeś więc możesz tylko patrzeć. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:07. |