![]() |
Wędkowanie
Po pierwsze nie wiedziałem, gdzie dokładnie umieścić ten temat, bo ryby to potwory, więc to tu dałem ;) równie dobrze można by było dać do broni, bo wędka to taka bron :P Ale nieważne...
Wracając do tematu: zastanawiam się, jak to jest z tymi rybami: czy istnieje coś takiego jak respawn ryb? Bo jak zaczynam łowić, to jest spoko, rybki biorą jak oszalałe, a już po minucie - dwóch łowię i łowię, a ryby prawie nic nie biorą (fishing 39). Jak przestanę na parę minut, to potem znowu biorą fajnie :) Czy to jest tak, że te ryby respawnują się w każdej jednej krateczce w czasie ciągłym? Bo tak próbuję sobie to tłumaczyć, ale może ktoś łowi dużo więcej i może zaobserwował jakieś prawidłowości, czy co... Z góry dziękuję za podzielenie się swoimi uwagami i doświadczeniami. |
Rybki maja respawn
jak juz nic ci nie bede bralo poczekaj 30 sekund i beda braly zawsze tak jest(umnie) |
Dokladnie, rybki sie respawnuja. Najlepszy sposob, to lowienie po krateczce, az wyciagniemy, a potem przechodzic w inne miejsce (najlepiej wyjsc za miasto - mozna latwo sie przemieszczac). A skille daja tylko tyle, ze mniej prob potrzeba na zlowienie rybki.
|
Nie tylko za miastem, ale najlepiej łowić w nadziemnych wodach, bo w jaskiniach czasami coś się trafi ale tylko dla tych najbardziej cierpliwych. No co do skilli w fishingu to mi zwykle wystarczy 1 próba żeby wyłowić rybe jeśli jest, kolejne nie wiele więcej dają, a mam 33.
Zauważyłem też jedną prawidłowość co do trenowania fishingu, że to jest jak z shieldingiem, musisz od czasu do czasu jakąś złowić, żeby on rósł :). |
Nie, nie trzeba koniecznie zlowic, aby awansowac. Najpierw, aby awansowac na 11 poziom trzeba miec 20 prob, a na kazdy kolejny poziom, to trzeba probowac tyle razy, ile na poprzedni + 10%, to rosnie dosc szybko, ponad 100 prob z 29 na 30, ponad 300 prob z 39 na 40 poziom...
|
a może mi któś powiedzieć ile prób potrzeba z 49 na 50 bo mam 49 fishingu i nie chce urosnąć. z góry THX
|
Cytuj:
W dziale donload jest kalkulator skilli wystarczy go sciagnac i bedziesz wiedzail ile potrzeba wykonac rzutow aby awansowac na xx skil w lowieniu. |
a ja chcialbym jeszcze dodac ze najlepiej bioro przy brzegu :D
|
nie zawsze ,ale jeśli tak ci lepiej biorą to OK:)
|
Wszystko zależy od miejsc. Zauważyłem że w jednym miejscu jest więej ryb niż w drugim
|
Ja nie narzekam na lowiska dookola Ab'dendriel.
Mam skill fishingu 61 i juz sie dobrze wytrenowalem w klikaniu myszka zeby troche rybek nalapac niema z tym zadnego problemu. I to prawda ze ryby maja respawn tak jak kazde inne stworzenie wystepujace w tibi ale ryby spawnuja sie najszybciej :) i zawze jest mozliwosc ich nalapania jak sa potrzebne. |
ja mam fishing 53 i z jakigos kalkulatora wyliczylem ze trzeba mi 1100 rzutow, , wyliczylem ze mam cos kolo 57/ minute i rzucalem 20 minut czyli ponad 1000 rzutow i nic pozniej jeszcze troche lowilem i nic ;)
|
Tu nie chodzi o rzuty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tylko o ilość złowień! Potrzeba ci do 50levelu 688 ryb złowisz i ci urośnie Narka |
Nie. Jest tak jak z treningiem broni. Cały czas ci rośnie, ale musisz od czasu do czasu złowić jakąś rybkę
|
He
z wendkowaniem nie jest zle gozej ze skillami atk/def, ale jak sie ma wysoki lvl na fisching to ladnie to wyglonda w ramce "skille" :D
|
@Looc Rainmaker - źle wyliczyles na minute mozesz miec 30 prób poniewaz jedna próbe mozesz powtórzyc po dwóch sekundach. Cipowie zrobili to dlatego że zbyt dużo osób używało makro i tylko poto aby byc na statystykach albo sprzedawac rybki
|
Spotkałem kilka osób, które podczas łowienia wrzuciły wędkę do wody... 8)
Wiem też, że przedmiot wrzucony do wody można wydobyć, tylko nie wiem jak... 8) |
Nie sądze zeby mozna bylo wylowic.A co do rybek to sie spawnoja co troche po prostu musisz odczekac troche zanim klikniesz wendką w to smao miejsce w ktorym slowiles juz rybke.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:42. |