Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Co sądzicie o Rookstayerach? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=162934)

Pardzioch3000 25-01-2008 10:02

Co sądzicie o Rookstayerach?

Napisałem mianowicie pewien tekst:
Smutne życie Rookstayera.

Dziś spotkałem pewnego gracza na moim charakterze na mainie. Zaczęliśmy gadać i zostaliśmy przyjaciółmi. Ponieważ ten charakter był stworzony dla zabawy, spytał się, czy to moja główna postać. Odpowiedziałem, że nie. Rozmowa wyglądała mniej więcej tak:
On: To twoj prawdziwy char?
Ja: ?
On: No ten co nim najwiecej grasz.
Ja: nie, mam innego.
On: Jaka profesja?
Ja: Rookstayer.
On: hahauesues! Lol dobre. A na serio?
I tak to mniej więcej wygląda. Czemu rookstayerzy są tak słabą profesją w oczach innych graczy? Spróbujmy to sobie udowodnić:
Rookstayerzy, jak sama nazwa wskazuje, nie wychodzą na Mainland. Czemu? Właściwie to można uznać, że na Rookgaardzie znajduje się coraz więcej początkujących graczy i są… naiwni. No i oczywiście 25 level na popularnym Rooku jest większą okazją do pochwały niż 25 level na Mainie.
Rookgaard jest mały. Jak wszyscy wiemy, każdy prawie doświadczony gracz może go spokojnie obejść wzdłuż i wszerz (mówię tu głównie o Rookstayerach). Wszystko, czego możemy się spodziewać jest więc łatwo oznaczone, że najsilniejszym potworem, jakiego spotka będzie Minotaur/Orc Spearman/Rotworm. A takie potwory nie są wyzwaniem dla nich.
Rookgaard to nie Mainland, na którym występują depozyty, potworów jest więcej, a sam jego urok jest… urokliwy :D. Niektórym graczom może się przecież spodobać Rook: mała wioska, lękająca się potworów położonych na północ od niej. Mała ilość NPC oraz wiele teorii na temat ich związków osobistych itd. Wystarczy zagadać do któregoś imię innego NPC lub rozwinąć wątek o Mainlandzie, potworach lub Spike Swordzie.
Rookgard ma Ghoula, Minotaura Maga i Spike Sworda. I ciągle tylko te trzy rzeczy kojarzą się z Rookiem jako ,,zagadki”. Podobno niektórzy gracze, a nawet GM-owie twierdzą, że do tych dwóch ostatnich zagadek można się dostać. Inni natomiast twierdzą, że z każdym up-em ściana na Katanie Room Queście wali się.
Rookstayerzy tak naprawdę mają całkiem ciężkie życie. Co chwilę podchodzi jakiś gracz (no.ob) no i zaczyna się żebranie itd. Wszyscy to znamy. Na dodatek na Rookgaardzie bardzo ciężko się Rookstayerom expi. Przecież na Rooku znajduje się mnóstwo ludzi, którzy chcą jak najszybciej wyjść na main i nawet dla 1 punktu doświadczenia zrobią wszystko, zaczną wyzywać, grozić huntami.
Oby to się kiedyś zmieniło.

Po co? Aby lepiej zastanowić się nad tematem i sensem pytania. Chciałbym dodać, iż zauważyłem, że na forum Tajemnice Rookgaardu znajduje się o wiele więcej ciekawszych i co najważniejsze- poprawnie napisanych- postów i tematów.
A więc: co sądzicie o Rookstayerstwie? Czy jest to głupota, czy jest to niepotrzebne, czy może brak rozsądku, ale także dobry, trudny do zrealizowania pomysł?

Wysiu 25-01-2008 11:28

Na moje rookstayerzy to troche strata czasu , bo gdy rookstayerem wbijesz 50 lvl , to na mainie zrobisz knighta 80 lvl i skille 90+ ...

Pozdrawiam

Jacekkkkk 25-01-2008 11:52

I to jest wlasnie najistotniejsza roznica miedzy rookstayerami, a graczami z maina, im nie choidz tylko o lvl i skille. Na mainie wiekszosc osob nastawionych jest tylko na expienie, natomiast rookgaard to wspolne trapowanie i rozne inne zabawy, a nie sam exp.

Fpitolony w sprawe 25-01-2008 12:06

Niepotrzebny, to jest ten temat ;o

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jacekkkkk (Post 1861805)
Na mainie wiekszosc osob nastawionych jest tylko na expienie, natomiast rookgaard to wspolne trapowanie i rozne inne zabawy, a nie sam exp.

Heh... Niedlugo na rooku bedzie wiecej maniakow expienia niz na mainie patrzac, co sie dzieje...

Volshio 25-01-2008 13:15

Cytuj:

I to jest wlasnie najistotniejsza roznica miedzy rookstayerami, a graczami z maina, im nie choidz tylko o lvl i skille. Na mainie wiekszosc osob nastawionych jest tylko na expienie, natomiast rookgaard to wspolne trapowanie i rozne inne zabawy, a nie sam exp.

na mainie tez nie musisz tylko expic... tylko sie bawic xD

Salarigoth 25-01-2008 13:17

Rookstayerzy dla mnie nie maja co z czasem robic , jak grasz na mainie to wiesz po co a jak na rooku to albo zeby bocic dla slawy albo zeby wkracac sobie , ze spike sworda zdobedziesz.To jest moje zdanie

player331 25-01-2008 13:42

Cytuj:

Na mainie nastawieni tylko na expienie? A na rooku to co 3 questy na krzyż, mała wysepka, którą jak sam powiedziałeś można szybko obejść wzdłuż i wszerz... Rookstayerzy mnie denerwują, a już szczególnie ci polscy... Przeszkadzają w expieniu - zabijają potwory, trapują, obrażają. Bez komentarza...

Bixonek 25-01-2008 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez player331 (Post 1861941)
Na mainie nastawieni tylko na expienie? A na rooku to co 3 questy na krzyż, mała wysepka, którą jak sam powiedziałeś można szybko obejść wzdłuż i wszerz... Rookstayerzy mnie denerwują, a już szczególnie ci polscy... Przeszkadzają w expieniu - zabijają potwory, trapują, obrażają. Bez komentarza...

Zależy na kogo trafisz.... Większość, których znam to porzadni ludzie...
A jak wejdziesz w trapa to tylko świadczy o twojej głupocie....

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1861905)
Rookstayerzy dla mnie nie maja co z czasem robic , jak grasz na mainie to wiesz po co a jak na rooku to albo zeby bocic dla slawy albo zeby wkracac sobie , ze spike sworda zdobedziesz.To jest moje zdanie

Typowy przykład playera, który gra tylko na mainie. Znam wiele osób, które wbiły duży lvl nie używając bota. Są też tacy, którzy botują, ale tych można szybko złapać.... Poza tym, ty grając na mainie nie wkręcasz sobie, że zdobędziesz g boots/dsl/g helm? Na rooku jak i na mainie jest coś co jest celem wielu graczy.... Jeżeli już mówisz o celu gry to powiedz jaki jest twój cel.... Czyżby tylko exp?

Michael2204 25-01-2008 21:04

Masz racje... Na rooku mowimy sobie "Bede mial Spike Sworda! Zobaczysz!A potem bedziesz mnie przepraszal ze sie ze mnie śmiałeś!". Tak samo jak mowi Naruto: Zostane Hokage, Zobaczycie xD.
Ale czy jest to cos zlego? Czy na mainie nie mowicie sobie" zdobede D Helmeta!" Mi sie zdaje ze tak.......

Flaorath 26-01-2008 01:05

Taak, Rookgaard ma swój jedyny, niepowtarzalny klimat, który niestety psują ludzie nastawienie jedynie na exp. Takich osób jest coraz więcej. Mają wysoki lvl i są "faajni", bynajmniej tak o sobie myślą, szkoda tylko, że nic sobą nie reprezentują. Mało jest ludzi którzy bezinteresowanie pomagają innym. Ponadto uważam, że głupotą jest mówienie komuś "tu masz 30lvl ale na mainie miałbyś już 60 knighta" -Każdy gra jak chce, jednemu dobrze jest na mainie, inny woli Rookgaard. O gustach się nie dyskutuje ;)

Drupiofpolska 26-01-2008 09:53

Rookgard Rox..

Na rooku można się bawić !! A na mainie hunted,hunted,hunted !! :/

Verte 26-01-2008 12:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drupiofpolska (Post 1863347)
Na rooku można się bawić !!

W ciągłe zabijanie wilczków, wężyków itp? ;)
Szanuję każdego rookstayera który nie używa bota.
Dla mnie, jest to strata czasu, ale każdy gra jak mu sie podoba.

Mariolcia_Sorc 26-01-2008 17:03

Moim zdaniem...

To jest bezsensu, ostatnio założyłam sobie nowego chara, patsze a tu dziewczyna z 100lvl o.O o.O

jak ktoś by mół mi wytłumaczyc co to znaczy newbie :baby: :baby:

Asash 26-01-2008 17:28

@up
Ty jesteś newbie a raczej "n00b" :baby: Mogłabyś słownik se kupić. Nie widziałaś 100 levela? :baby:
@topic
Po co ten temat?

Mariolcia_Sorc 26-01-2008 17:35

hmmm.. zalling

ejj odwal się oki... :/.... nie wiem co masz do mnie.... :/:/ tak widziałam dziewczynę z 100 lvl ;/.. na Rooku i co??... ;/;/

Metal'Hard'Rocker 26-01-2008 17:40

Są spoko jak trafi się na jakiegoś który nie jest noobem. To mino hell wyczyści albo bear room otworzy. Spoko goście.

Drupiofpolska 26-01-2008 18:20

On jest raczej noob haha xD

Xirgan 26-01-2008 20:03

Rokstayer - gracz jak kazdy, ale zastanawiam sie tylko czy im sie to nie nudzi.

Salarigoth 26-01-2008 20:07

Wkurza mnie jechanie po nowych graczach ,newbie to nowy gracz a widzal RdB wiec zamknac pysk.

Pardzioch3000 26-01-2008 20:12

zaciekawily mnie wasze odpowiedzi.
no wiec moim zdaniem
rookstayerzy zostaja na rooku. zauwazcie, na rooku kazdy rookstayer sie zna, bo jest ich niewielu. no i jak mowilem:
na rooku 40 lvl to wieksze osiagniecie niz 40 lvl na mainie, nie? :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:02.