![]() |
Rookgaard - jak przejść korzystnie?
Rookgaard jest wyspą nowych graczy. Trafiają tu zarówno Ci którzy zaczynają swą przygodę z Tibią, jak i Ci, którym poprzednia profesja nie spełniała oczekiwań. W tym poradniku postaram się przedstawić „wyspę nowych” oraz spróbuję pokazać jak w miarę korzystnie przenieść się na Mainland. 1. Ogólnie o Rookgaardzie A) Plusy:
Poziom---------------Punkty Doświadczenia 1------------------------------------0 2----------------------------------100 3----------------------------------200 4----------------------------------400 5----------------------------------800 6---------------------------------1500 7---------------------------------2600 8---------------------------------4200 D) Potwory występujące na wyspie:
2. Facc Area (Tereny dla posiadaczy darmowego konta) Miasteczko:
Tereny poza miastem (część wschodnia)
Tereny poza miastem (część zachodnia)
3. Pacc Area (tereny dla posiadaczy płatnego konta)
4. Taktyki A) Szybkie przejście Rookgaardu – Polecam najpierw zebrać podstawowe wyposażenie (Studded armor, leather legs, viking/brass helmet, leather boots, oraz mace/carlin sword/hatchet). Dokonamy tego zbierając Meat/Ham z potworków na południu od miasta Facców i sprzedając je u NPC Billy/Willy. Nestępnie udajemy się na jedno z expowisk:
B) Korzystne przejście Rookgaardu – Najpierw zbieramy Rook Seta (Legion Helmet, Chain Armor, Studded Legs, Leather Boots, Cooper Shield, Katana/Mace/Hatchet). Następnie udajemy się na expowiska:
5. Opuszczenie Rookgaardu The Orcale, The Gatekkeper
6. Ciekawostki:
Mam nadzieje, że pomogłem. Proszę o komentarze. To mój pierwszy poradnik, powstał przy pomocy Użytkownika Avallach. SirAdasii - Ogólnie o Rookgaardzie, Facc Area, Opuszczenie Rookgaardu. Avallach - Pacc Area, Taktyki, Ciekawostki, Mapki. |
Poradnik dobry. Dobrze ,że został zatwierdzony i widzę olbrzymi postęp od wersji początkowej który był w propozycjach poradników.
|
Cytuj:
|
Świetny poradnik! <10znaków> ;)
|
Poradnik ok, ale mogłeś wspomnieć o jaskini spiderów i bugów w mieście na pacc arena. Jest to fajne expowisko, można tam dość szybko przejść rooka (1,5h~)
|
Poradnik ladnie napisany, przejrzysty estetyczny, ale dopatrzylem sie jednego bledu:
Cytuj:
Mimo bledu poradnik bardzo ladny, 9+/10. |
Cytuj:
Cytuj:
|
poprawione ^^
|
oo Dobry poradnik. Gratuluje pomyslu. Pozdrawiam
|
Fajny poradnik i ciekawa teoria z tymi skilami. Nie wiedziałem o tym :).
Wychodząc z rooka miałem sword fighting 15 czy 16 (nie pamiętam dokładnie) i dalej na mainie trenowałem sworda.. Teraz mam 67/65 w swordzie. Myślicie, że teraz powinienem się przerzucić na axa lub cluba (oba te skile mam 10) czy dalej trenować sworda. Co mi się bardziej będzie opłacało? |
Poradnik bardzo dobry i co najwazniejsze przejrzyscie napisany.
|
Cytuj:
skiluj sworda ;] dziwna teoria z tymi współczynnikami, ale przydatne dla przyszłych najtów ;] poradnik oceniam na 9+/10 jeden minus: -rookslayer (popraw na rookstayer) |
Cytuj:
Napisze adassiemu zeby poprawil. Apropo teorii, to mam zamiar ją sprawdzić, ktos chętny? |
Bardzo dobry poradnik.
|
wow
Wow niezly napisales poradnik przpisze go na swoja strone a podpis bedzie By SirAdasii
www.arber.dbv.pl |
@up
Ja radził bym najpierw zapytać o zgodę autora, ponieważ nawet jak podpiszesz że to jest jego praca on może nie wyrazić zgody na umieszczenie jego pracy na twojej stronie. @topic Według mnie nic specjalnego. No ale dla początkujących graczy może to być skarb :) |
Cytuj:
|
Avallach w sprawach autorstwa traktuje CIe jak manager'a ;)
|
taki mały błąd , teraz wyrocznia najpierw pyta o miasto ,a później o profesje
|
Fajny poradnik wszystko ładnie rospisane :)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:30. |