![]() |
Sword vs Axe
Cześć. Ciągle mnie to wkurza że niemoge sie zdecydować czy używać axe czy sword. Bo axe ma większy atak a mniejszą obronę, a sword obrona większa a atak mniejszy!! Proszę o jakieś rady i pomoc w wyborze oręża. A jakich wy typów broni używacie ?
|
plax no
opocja szukaj nie boli-.- a tak wogule to ja polecam axe:P |
Club.
A co to za roznica? I tak WIELKIEJ roznicy nie ma^ |
nie, wcale -.-
Sword'y: Dobre na początku (Serpent, Spike Sword) a potem... też (Avenger, SoV), ale najdroższe. defa mają najlepszego, więc blokerzy zyskują hoho... Axe'y: na początku kicha (Orcish axe, Ripper lance), ale potem! (Stonecutter Axe) i nie tak drogie jak swordy. jeśli zamierzasz skończyć z tibią szybko, to nie bierz tego. Do blokowania nie są fajne, ale do solowania super. Club'y: Nie za dobre (Morning Star, a Arcane Staff ma mały def), ale tanie. Bronie uniwersalne, defa mają, atk też. może nie tak dużo jak Sword'y i Axe'y, ale mają w sobie to coś ;) Wybierz sam, ja tam wole swordy, mi pasują @down źle sformułowałam zdanie. chodzi mi o to, że Serpent Sword jest droższy niż morning star. a z avengerem i sovem to masz rację |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Z tych dwóch, to preferuję axe, więcej ataku, pózniej tylko avenger ma tyle samo. Ale ogólnie cluby najfajniejsze, tańsze i mało osob uzywa ;]
|
polecam ci axe :baby:
|
Cytuj:
|
Sword!
Sam używam sworda i nie żałuje tego wyboru. Przy axe mamy duże stary pięnieżne na uh czy też na mh, mf.
|
Swordy az tak drogie? Jak sie postarasz to kupisz sova za 450k, a na antice avenger 50k chodzi.
|
Ja osobiście słyszałem tak :
Swordy - Najlepsze do blokowania Axy - B.dobry atk Cluby - ogólnie są sux troche :P Sam używam axa :D |
Moim zdaniem najlepszy jest sword bo od 75 lvl dostajemy broń z z najlepszym atakiem w grze za bardzo małą kwote :) a deffa ma więcej niż mms
|
Jezeli chcesz byc blokerem to polecam sworda:miecz:
A jezeli jaraja cie solo hunty to axe:wiking: |
Poczytaj o tym. Dowiedział byś się że nikt dobry sworda nie używa. Na drugim miejscu są axe i club, choć wolę club;)
|
ja używam axe'a i dobrze mi sie z niego bije. :wiking:
|
Ja polecam Axe ze wzgledu na SCA, 50 atk i jedno reczna a na wiekszym lvlu i tak nie widac roznicy w defie bo wiekszosc potworow uzywa magii. Sword jest dobry na noob chary ale SoV tez daje rade ;)
|
Jeżeli chcesz odkrywać tajemnice Tibi i chcesz grać jak najdłużej to polecam swordy bo zawsze łatwo walczyć z tajemniczym:
[ITEM]Magic Long Sword[/ITEM]em Wszystko to jak kto interpretuję tą grę , ale dla knighta przystoją swordy.... |
@up
Kiepski przykład i powód. Wiesz ile jeszcze rzeczy w Tibii nie jest odkrytych? |
Piszę kodem żeby było równo
Kod:
BROŃ ATAK DEF WAGA LVL |
Axe najlepsze , niema porownania (sam uzywam) :]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:33. |