![]() |
Mieszkanie
Szukałem i nie znalazłem, więc piszę:
1. Jak kupić (wynaj±ć sobie mieszkanie)? 2. W jaki sposób jest pobierana opłata? 3. Czy tylko pacce mog± wynajmować mieszkania? 4. Czy je¶li kto¶ zostawił swoje mieszkanie z jakimikolwiek rzeczami w ¶rodku, to czy po wynajęciu przeze mnie mieszkania rzeczy te znikaj±, czy zostaj±? 5. Powiedzcie, je¶li wiecie jeszcze inne ciekawe i ważne rzeczy na temat mieszkań. <edit> 6. Jak można zapraszać inne osoby do mieszkania? <edit> TIA all |
1. Na poczatku musisz wybrac domek i zobaczyc czy jest wolny. Nastepnie musisz go odszukac na stronie tibii i zobaczyc czy jest licytowany czy nie. Jezeli chcesz kupic dany dom zaczynasz licytacje oferujac jakas kwote moze to byc nawet 1 gp :).
2. Pieniadze musza byc w depo i po kazdym miesiacu ktory uplyna i kiedy przychodzi termin platnosci kasa jest automatycznie pobierana jest z twego depo. 3. TAK tylko gracze z PACC moga wynajmowac domy, ale moga zapraszac do domku graczy z FACC. 4. Jezeli ktos ma domek i nie oplaca za niego czynszu to wszystkie rzeczy ktore w nim mial przenosza sie do depo domek sie automatycznie wyczyszcza i mozna go wynajac. 5. Jezeli ktoc cie zaprosil do mieszkania w domku to nie probuj klasc sie spac w luzku. Taka mozliwosc maja tylko gracze z PACC. :) 6. jezeli czegos nie powiedzialem albo nie zrozumiales to doczytaj se na tej stronie http://tibia.4players.de/guide/?subtopic=manual-houses |
Jak by co to domek jest stref± ochronn± i tam cie nie mog± atakować. Można wspólynajmować domek razem z kim¶. Domek służy głównie do popiania się swoimi itemami. :D
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:25. |