Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Projetk ciekawego MMORPG (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=164366)

Liith 04-02-2008 19:25

Projetk ciekawego MMORPG

Hmm... już około miesiąca pracujemy nad grafiką, klientem itd. mamy nadzieję że bedziecie nas wspierać tak aby projekt nie zakonczył się fiaskiem i w niedługiej przyszłości został uruchomiony server dla zwykłych gracz, gdyż grać narazie mogą osoby z supportu zajmujące się projektem i jego wykonaniem. Jednak wszyscy chętni mogą wejść na nasza stronę, zwykłą stronę darmową ponieważ nie wiadomo jak to jeszcze do końca bedzie jak ruszy server już nawet w fazie testów bedziemy myśleć o stronie prawdziwej dla graczy z calego świata. http://darknessdragon.dbv.pl/news.php
piszcie na gg:9547509 lub [email protected] a także komentujcie i bierzcie udział w ankietach.

Martka 04-02-2008 19:29

Który to już 'ciekawy projekt RPG'? Było tego mnóstwo i jakoś do tej pory oprócz zapowiedzi nic z tego nie wyszło.
No ale, pomimo sceptycznego nastawienie życzę powodzenia.

Arcan 04-02-2008 19:31

Kolejna gra na wzór Tibii... Czemu nie wykorzystacie własnych pomysłów? Po za tym nawet jeśli gra się przyjmie to będziecie mieli problemy z Cipsoftem.

<.< 04-02-2008 21:26

Ja już wolę OTSy.

Marchewki 04-02-2008 21:34

to popatrz na to :D serwer nawet jest online :) też rpg ale nie projekt :D tylko wydaje mi się że testy :D

http://phobosonline.com/community-gallery

Anakin555 04-02-2008 21:39

O rany.....
Gorsze od tibii ;(
Tylko to z siedzeniem mi się podoba ;p

Liith 05-02-2008 16:52

Heh... co do phobosa to nie bede nic mowił bo trudno powiedzieć coś aby nie obrażać was tzn. praktycznie o phobosie nic nie wiecie wiec nie piszcie takich komentów. Dwa trudno zrobić grafikę 2D która nie miała by nic wspólnego z grafiką tibii chociaż nie jest to jedyna gra MMORPG 2D i na dodatek nie wszystkie pomysły są ich. Trzy gracie w gry 3D które maja na żywca wyciągniętą grafikę z WoWa i Lineage2 tylko do takich gier jak Knight Online zrobili poprostu nowego klienta i to wszystko. Dzieki tym którzy odrazu nie krytykują wszystkiego :))

Arcan 05-02-2008 17:05

Nie zmienia to jednak faktu, że przydałoby się szerzej opisać grę.

metiu 05-02-2008 17:07

Co to Pojetk?
Taa wiemy tylko tyle, że ten projekt jest ciekawy. Nic więcej, nic o fabule.

Liith 05-02-2008 17:15

Fabuła?

Co do fabuły gry to jeszcze nie moge nic konkretnie powiedzieć, ponieważ jest kilka pomysłów co do tego o czym miała by być gra i na jakich zasadach ma się opierać.
Pierwszym pomysłem jest gra MMORPG jak już wcześniej komentowano podobna do Tibii jednak z nowszymi opcjami i udogodnieniami dla graczy np. podczas walki wydać by było jak zadajemy ciosy itp.
Drugim projektem jest gra z pogranicza MMORPG tradycyjnego a gry MMORPG strzelanki coś na zasadzie gry 3D "Gunz"
Trzecim projektem jest gra opierająca się na czasach sprzed I wojny światowej ogólnie z większością broni palnych jednak jesto najmniej prawdopodobna wersja, gdyż nie wiemy jakby się przyjęła.

Liith 05-02-2008 17:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 1881345)
Kolejna gra na wzór Tibii... Czemu nie wykorzystacie własnych pomysłów? Po za tym nawet jeśli gra się przyjmie to będziecie mieli problemy z Cipsoftem.

Na ten post musiałem odpowiedzieć, gdyż nie będzie jakich kolwiek problemów z Cipsoftem server będzie Polski i podlega pod polskie prawo, które mówi że materiały umieszczone w sieci tracą moc prawna, gdyż można je publikować później bez niczyjej zgody i robić z nimi co się tylko chce. A tak w ogóle nic nie jest ściągniete jednak nie wykluczam że czasem sugerowałem się grafikami z wyżej wspomnianej gry.

lololol 05-02-2008 18:12

Kolejni "ktorych dzielo nie upadnie po 2 miesiacach, bo oni biora sie na powaznie"

Liith 05-02-2008 21:21

Tego człowieczka co coś tam o rysowaniu pisał nie chcę oceniać jednak to chyba nie ta liga. To że umiesz rysować to dobrze ale możesz zachować to dla siebie a jeżeli tak bardzo chcesz mogę Ci kupić kolorowanki i sobie tam pokolorujesz :D świetna zabawa jak dla Ciebie chociaż nie chcę obrażać przez to mniejsze dzieci, które się przy tym bawią i uczą ale możesz robić to z nimi. :*

metiu 05-02-2008 21:43

Tak będziesz mieć kredki tumanie. Zatkaj nimi dupkę.

Diablczek 11-02-2008 19:35

Życze powodzenia, ale na tym forum do ty dostaniesz tylko krytyke.

Cacuss 11-02-2008 20:29

Też życzę powodzenia, ale jak inni użytkownicy tego forum sceptycznie patrzę na takie projekty... milej by było gdyby wszyscy prezentowali już skończone, pełne wersje swoich gier:)

Arka_Sath_Wielki 11-02-2008 20:29

zupełnie straciłem do was szacunek, gdy zobaczyłem adres strony... dbv.pl powiadasz? Nie umiecie nawet napisać własnej strony w htmlu ?! dla mnie obracanie generowanym przez serwer głowny kodem php to "żal". Wynajmijcie 1 programera żeby wam napisał porządną stronę a nie ...

Nikast Shynix 12-02-2008 10:59

Grafika jest BARDZO podobna do tej tibijskiej i to jest na minus. Nie chodzi tu tylko o perspektywę. Jedyną różnicą między tymi grafikami a tymi z Tibii jest kolorystyka. No i te są trochę brzydsze, imho.

Trudno zrobić grafikę 2D niepodobną do tibijskiej? Weź sobie nie żartuj... Są co najmniej dwa sposoby na zrobienie takiej grafiki.

Jeżeli chcecie zrobić takie coś, to lepiej zrobić OTSa, naprawdę.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48.