Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Palek... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=164676)

Warriorek 07-02-2008 18:28

Palek...

Witam.Jestem paladynem mam 35 poziom skille 67 i jestem po hacku.Kolega kupi mi Royalki i mam takie eq noble arm,p legi, beho shield, butki steel helmet i z 4k. Na czym expic zeby zdobyc akski i sie odkuc?
Dziekuje za odpowiedzi :)

Virlan 07-02-2008 18:55

Jak sie domyślam, nie masz pacc?

Jeżeli bedziesz miał royalki, to z takim levelem, możesz spokojnie pobiegać po guardach, kasa bedzie leciec dosc szybko (tylko raczej lootbagi zbieraj).
Druga opcja, to tomby pod mount sternum (sporo ludzi sie tam krece, ale poprobowac mozna), bądź samo mount sternum.

Pozdrawiam

kijwieco 07-02-2008 20:35

O lol. Z guardow loot ze pozal sie boze ;/
Ja polecam beho kolo thais (life ring quest- respi sie tak z 7/8 beho ale do trzech beho kilof trzeba miec, poleca longswordy, two handedy itp. i sellniesz ) Najbardziej sie tam opyla. Wejdz na www.tibia.pl/item/life_ring
i tam pisze life ring quest i oblookaj ;] :evul:

Warriorek 07-02-2008 22:05

Buy 600 Royal Spears

Kupie 600 rs na swiecie Calmera cena do uzgodnienia poniewaz nie wiem po ile teraz chodzi 100

Volshio 07-02-2008 22:09

zwykle spery na ghostlandzie fajna kasa z ghouli
rsy na ghostlandzie i wtedy juz Dsy
rsy na elf fortress i to fajna kasa

Virlan 07-02-2008 22:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kijwieco (Post 1886450)

Jak masz słaby loot z guardow to ty chyba grac nie umiesz O.o.

I że niby z tych beholderow bedzie lepszy loot i exp dla 34 pala? Zastanów się troche nad tym co mówisz, zanim zaczniesz wprowadzać innych w błąd

ProGejmer 07-02-2008 23:02

Jak chcesz zarobic to lootbagi na guardach, ale myśle, że nie głupim pomysłem byłoby też mintwalin.

@kijwieco

Ty chyba nie potrafisz expić, na jednym ~3 godzinnym wypadzie na guardy można całkiem nieźle się obłowić, chociaż uważam,
że beholdery nie byłyby złe, jednak guardy, to guardy i kropka.

merctedess 07-02-2008 23:17

spróbuj mino tower koło kazzo
między 15-20 tam nikogo prawie niema czasami przejdzie jakiś typ bo skórki na addon zbiera tam się zawaliście loota robi
ja tam wynosiłem 10k dziennie z loota

nwa 07-02-2008 23:38

ja proponuje podziemia na poludniiowy zachod od kazzo nie wiem jak to sie nazywa ale tam jakis quest od 35 jest jest duzo gohuli skeletonow beho mumie crypty i dragi dobry loot z tamtad leci

poreda 08-02-2008 16:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kijwieco (Post 1886450)
Ja polecam beho kolo thais (life ring quest- respi sie tak z 7/8 beho ale do trzech beho kilof trzeba miec, poleca longswordy, two handedy itp. i sellniesz ) Najbardziej sie tam opyla. Wejdz na www.tibia.pl/item/life_ring
i tam pisze life ring quest i oblookaj ;] :evul:

Jak już to lepiej Fibula, czyli okolo 10 BEHO+some Ghouls (o ile dobrze pamiętam)+some DS.

Frapper 08-02-2008 17:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 1887631)
Jak już to lepiej Fibula, czyli okolo 10 BEHO+some Ghouls (o ile dobrze pamiętam)+some DS.

Naprawde ciezko napisac +pare?

Caruel 08-02-2008 17:05

chyba guardy.. ale tak taki sobie loot polecam guardy + soldy lepszy loot ;]

Dracyon 08-02-2008 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ProGejmer (Post 1886794)
Jak chcesz zarobic to lootbagi na guardach, ale myśle, że nie głupim pomysłem byłoby też mintwalin.

@kijwieco

Ty chyba nie potrafisz expić, na jednym ~3 godzinnym wypadzie na guardy można całkiem nieźle się obłowić, chociaż uważam,
że beholdery nie byłyby złe, jednak guardy, to guardy i kropka.

Ludzie, guardy były opłacalne....2 lata temu.
Nie powtarzajcie tego, co mówią wasi kumple :P.
Ile on wyciągnie podczas całego huntu? 3-4k? w 2-3 godziny....

wooow, gigantyczna kasiora ;/ Więcej na ratach wbije (ofc ironia).

Idź na tomb'a pod Thais (2k w godzinę na niższych poziomach).

Albo ostatecznie Elf Fortec, lub wyverny (ale tutaj loot zależy od szczęścia, chodziłem tam palkiem i raz było to 500 gp waste w 3h expienia, a raz 10k zysku w godzinę). Na Wyverny Styka 1bp health potionów i z 2-3 mana potiony. I albo Ci coś wypadnie (Wyvern Fang, Woi etc), albo masz waste (naprawdę rzadko z niej wypada chociażby 30gp...)

Mam nadzieję, że pomogłem B)

Kapitan Chrupek 09-02-2008 12:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dracyon (Post 1888443)
Ludzie, guardy były opłacalne....2 lata temu.
Nie powtarzajcie tego, co mówią wasi kumple :P.
Ile on wyciągnie podczas całego huntu? 3-4k? w 2-3 godziny....

wooow, gigantyczna kasiora ;/ Więcej na ratach wbije (ofc ironia).

Idź na tomb'a pod Thais (2k w godzinę na niższych poziomach).

Albo ostatecznie Elf Fortec, lub wyverny (ale tutaj loot zależy od szczęścia, chodziłem tam palkiem i raz było to 500 gp waste w 3h expienia, a raz 10k zysku w godzinę). Na Wyverny Styka 1bp health potionów i z 2-3 mana potiony. I albo Ci coś wypadnie (Wyvern Fang, Woi etc), albo masz waste (naprawdę rzadko z niej wypada chociażby 30gp...)

Mam nadzieję, że pomogłem B)

masz nasrane we łbie... na guciach zawsze wychodzilem na + i to ostro... kazdy Ci to powie ze gucie to zysk

Dracyon 09-02-2008 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kapitan Chrupek (Post 1889269)
masz nasrane we łbie... na guciach zawsze wychodzilem na + i to ostro... kazdy Ci to powie ze gucie to zysk

Tiaa, każdy newbie/noob faktycznie tak powie...
Aczkolwiek, jeżeli na twoim 20 lvl'u "ostro na +" to właśnie te 3-4k
na CAŁY (3-4h) hunt to dużo, to no comment.
Acha, on (z tego co widzię) to nie ma pacc'a. A z lootbaga to go
byle nóób okradnie.

JokeY 09-02-2008 21:50

Może spróbuj na fibule tam jak w lewo na roty to idź na dól tam są beho i dsy. Lootbaga można robić.A guardy to tak jak ktoś up mówił nie opłaca sie.Ja na 35 mam zamiar na dragach expić ;P. Albo exp tam gdzie expiłeś do 35 :D

Marchewka 10-02-2008 12:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kapitan Chrupek (Post 1889269)

więcej z rotow na LB wyciągałem jak ty na swoich śmiesznych guardach.

Fatuum 10-02-2008 17:44

Idz na Darc Catedre na -2. Są tam dark monki(dosyć często loota się life crystal + troche gp) , assasiny(0-15? stars + 0-50?gp + leo arm), mummy (80gp max + time ringi), withe i ghosty.

Loot nawet dobry 3kgp/h-7kgp zależy od szczęścia

Speary>>> bież tam tyle ile możesz royalków a jak ci sie skończą zdążysz uzbierać na 50-150 starów (30 atk)

PS niezpomnij o 8-10 x 10shot hmm na Ghosty

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:20.