![]() |
Obrazenia
czy ustawinie posatci wzgledem potwora ma jakis wplyw na obrazenia zadane ?? Jesli tak to jaki i w ktorym miejscu " dobry" , a w ktorym miejscu "zly"??
|
Tak ma ale nie we wszystkich :p Np do draga musisz stac na skos bo jak stoisz naprzeciwko niego to mozesz oberwac z wave ;)
|
na obrażenia nie, na uniknięcie niektórych ataków tak, przykład właśnie f-wave i dragi...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Drag tak samo mocno wali Ci jak stoisz na ukos,jak i na wprost. |
Cytuj:
Mi sie wydaje, ze lepiej z ukosa. Tak zawsze jakos se myslalem i tak stalem. Smerf, ale tu nie wiadomo o jakie zadane obrazenie mu chodzi, o to przez niego czy te w niego ;f |
O jakie by mu nie chodziło to stać można jak się chce a obrażenia są takie same. Tylko tak jak powiedzieli wcześniej: po skosie aby unikać takich czarów jak wavy
|
Ja jednak zauwazam roznice w formie wyzszych dmg jezeli wejde potworowi po ukosie.
|
Nie wiem czy zauwazyliscie, ale w tibii skos jest uznawany przez potwory jako dalsza kratka niz sasiednia (w praktyce tak nie jest), w pierwszej kolejnosci potwor przerzuci sie na tego kto stoi naprzeciw niego a nie po skosie, tak samo palek lepiej bije ze skosa niz naprzeciw potwora. Wyprobujcie to jezeli nie wierzycie.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
chodzilo mi o obrazenia zadane PRZEZ MNIE i nie z runek tylko BLOODHITY. Czy np. jak stoje z tylu potworka to zadam mu wiecej obrazen niz z przodu.
|
Cytuj:
@Topic Moim zdaniem dmg zadawany przez Ciebie zwiększy się jeśli będziesz stał na ukos, bądź uciekał i bił to też po skosie. |
Toz ja o tym mowie, jest roznica miedzy skosem a na przeciw w obrazeniach bronia rzucana i wystrzeliwana (lol, bolty etc). A co do pana ktory mi mowi zebym zmienil praktyki, Przerzuc sie na cos moeniszjego niz roty, to moze zobaczysz ;]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:35. |