![]() |
True Combat : Elite - dobra alternatywa dla Counter Strike'a!
Gra jest w pełni darmowa! http://www.truecombat.us/gallery/alb...03/teaser4.jpg TrueCombat: Elite (TC:E) jest FPS-em rozgrywającym się w czasach współczesnych. Jest to całkowita konwersja darmowego, znanego sieciowego FPS-a Wolfenstein: Enemy Territory. Znaczy to, że TC:E jest grą darmową, tworzoną przez graczy, dla graczy. W porównaniu do innych modów W:ET, TrueCombat: Elite całkowicie zmienia rozgrywkę, czas i miejsce działań. Do dyspozycji dostajemy współczesny arsenał, walczyć przyjdzie nam na zwartych mapach, głównie w stylu miejskim (choć są też mapy bardziej otwarte). Prędkość rozgrywki została w znacznym stopniu zmniejszona, nie ma tu miejsca na bunny hopy i sprinty przez całą mapę. Co nie znaczy, że całość jest nudna i powolna – zachowano tu realizm, bez utraty płynności gameplaya. W TC:E wcielasz się w rolę elitarnego najemnika biorącego udział w konflikcie dwóch międzynarodowych sił zbrojnych. Global Intervention Force (GIF626) jest specjalną jednostką w skład której wchodzą najlepsi komandosi takich jednostek jak Delta force, SAS, KSK i GSG9, nie wspominając o innych. Międzynarodowa organizacja najemników, zwana "The Unit" jest ich przeciwnikiem. Należy wiedzieć, że część żołnierzy "The Unit" należała wcześniej do GIF626 ale odeszła od nich dla pieniędzy. Zapytasz: "Kolejna strzelanka ze złymi terrorystami i dobrymi anty-terrorystami. Dlaczego mam spróbować?" Dlatego, że nie musisz wydawać na nią ani grosza. Cechy TrueCombat: Elite: Taktyczny FPS nastawiony na rozgrywkę drużynową Realistyczne działanie broni Celowanie z użyciem przyrządów celowniczych na broni (np. muszka, szczerbinka), a nie przy pomocy celownika na środku ekranu Wyrafinowany system balistyczny pozwalający na realistyczną penetrację pociskiem obiektów Tryb Objective: 1 życie, krótki czas trwania rundy, zadania do wykonania Tryb Bodycount: w stylu team deathmatchu Tryb Capture The Flag Zbalansowane zestawy współczesnej broni dla drużyn (Beretta 92, Glock 19, Ump45, Mac-10, M4, Ak-47, i inne) Bogata, szczegółowa grafika z teksturami w wysokiej rozdzielczości Screeny z gry: http://www.truecombat.us/gallery/alb...ingame_019.jpg http://www.truecombat.us/gallery/alb...ingame_017.jpg http://www.truecombat.us/gallery/alb...ingame_015.jpg Co zrobić aby zagrać? Do grania w TrueCombat: Elite wymagane są następujące pliki: TrueCombat: Elite wersja 0.49 TrueCombat: Elite patch 0.49b Enemy Territory wersja 2.55 Enemy Territory wersja 2.60 Enemy Territory patch 2.60b Można je pobrać z oficjalnego Polskiego Supportu - TrueCombat.pl Instalować wg powyższej kolejności. Mam nadzieję, że niedługo przybędzie kilku nowych graczy o znanych mi nick'ach :) |
Cytuj:
|
Piszesz tak tylko dlatego, że po prostu nie grałeś w inne gry tego rodzaju...
CS od TC:E jest lepszy tylko i wyłącznie pod względem grywalności... Dlaczego w CS'a gra więcej osób niż w TC:E? Dlatego, że CS jest grą komercyjną i jest dobrze rozreklamowany... Jeśli zagrasz w TC:E to proszę cię o komentarz... |
warrock i tak obydwie bije na glowe
|
Grałem w to (w zeszłym roku), ale do komputera nie przyciągnął mnie na dłużej niż CS (1.6, w Source'a nie grałem).
Pozdrawiam |
CS 1.6 the best :P Właśnie robie re-instal bo coś nie działał, może potem zassam grę i ocenie, ale wątpie żeby mnie zaskoczyła, może dla tego że jest
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Jak dla mnie nic nie przebije Calla 4 i MOHaa, nawet CS :P (a tym bardziej to coś co wymieniłeś)
|
Jak już to wolę sobie pograć w zwykłego ET, ale i tak CS jest 1000000 razy lepszy ;)
|
Cytuj:
Z CS'em jest jak z tibią, jest GRYWALNY i gra masa ludzi, jeśli się nie mylę to cs był 1 taką grą w swoim rodzaju. Dlatego trzyma się tak długo. |
Grałem w obie. TC: E wciągnęło mnie na kilka dni i wtedy również myślałem że jest lepszy od CS'a, jednak po tych kilku dniach TC mi się znudził, a w CS'a 1.6 gram do dziś.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Tibia też jest darmowa, a po zagraniu wcale tak fajnie nie jest.:D |
Cytuj:
|
CS to legenda i raczej nic mu nie odbierze tego tronu. Jest najbardziej grywalnym FPS. Zaden warrock etc póki co nie dorasta CS do piet.
|
A mnie właściwie gra zainteresowała... tylko mała prośba, mógłbyś zrobić jakieś screeny bezpośrednio z gry? Obrazy, na których widoczny jest ludzik leżący na ziemi i celujący do wagonu jest jakby to powiedzieć... mało przekonujący.
Być może skuszę się na coś nowego, jednak póki co oczekuję na jakieś dodatkowe ss :> |
Cytuj:
Zrzucenie ognia artylerii na wroga, to jest to ^^ |
Tak apropos, to wlasnie gram w CoD4 mp. i musze przyznac ze tez niezla giera ;
|
Cytuj:
Jak chcesz więcej screenów to zapraszam na: www.truecombat.pl www.tcelite.net www.truecombat.us lub na gadu gadu (3487880) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:22. |