Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   True Combat : Elite - dobra alternatywa dla Counter Strike'a! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=165810)

Seiferek 17-02-2008 01:07

True Combat : Elite - dobra alternatywa dla Counter Strike'a!

Gra jest w pełni darmowa!

http://www.truecombat.us/gallery/alb...03/teaser4.jpg

TrueCombat: Elite (TC:E) jest FPS-em rozgrywającym się w czasach współczesnych. Jest to całkowita konwersja darmowego, znanego sieciowego FPS-a Wolfenstein: Enemy Territory. Znaczy to, że TC:E jest grą darmową, tworzoną przez graczy, dla graczy.

W porównaniu do innych modów W:ET, TrueCombat: Elite całkowicie zmienia rozgrywkę, czas i miejsce działań. Do dyspozycji dostajemy współczesny arsenał, walczyć przyjdzie nam na zwartych mapach, głównie w stylu miejskim (choć są też mapy bardziej otwarte). Prędkość rozgrywki została w znacznym stopniu zmniejszona, nie ma tu miejsca na bunny hopy i sprinty przez całą mapę. Co nie znaczy, że całość jest nudna i powolna – zachowano tu realizm, bez utraty płynności gameplaya.

W TC:E wcielasz się w rolę elitarnego najemnika biorącego udział w konflikcie dwóch międzynarodowych sił zbrojnych. Global Intervention Force (GIF626) jest specjalną jednostką w skład której wchodzą najlepsi komandosi takich jednostek jak Delta force, SAS, KSK i GSG9, nie wspominając o innych. Międzynarodowa organizacja najemników, zwana "The Unit" jest ich przeciwnikiem. Należy wiedzieć, że część żołnierzy "The Unit" należała wcześniej do GIF626 ale odeszła od nich dla pieniędzy.

Zapytasz: "Kolejna strzelanka ze złymi terrorystami i dobrymi anty-terrorystami. Dlaczego mam spróbować?" Dlatego, że nie musisz wydawać na nią ani grosza.

Cechy TrueCombat: Elite:
Taktyczny FPS nastawiony na rozgrywkę drużynową
Realistyczne działanie broni
Celowanie z użyciem przyrządów celowniczych na broni (np. muszka, szczerbinka), a nie przy pomocy celownika na środku ekranu
Wyrafinowany system balistyczny pozwalający na realistyczną penetrację pociskiem obiektów
Tryb Objective: 1 życie, krótki czas trwania rundy, zadania do wykonania
Tryb Bodycount: w stylu team deathmatchu
Tryb Capture The Flag
Zbalansowane zestawy współczesnej broni dla drużyn (Beretta 92, Glock 19, Ump45, Mac-10, M4, Ak-47, i inne)
Bogata, szczegółowa grafika z teksturami w wysokiej rozdzielczości

Screeny z gry:
http://www.truecombat.us/gallery/alb...ingame_019.jpg
http://www.truecombat.us/gallery/alb...ingame_017.jpg
http://www.truecombat.us/gallery/alb...ingame_015.jpg

Co zrobić aby zagrać?

Do grania w TrueCombat: Elite wymagane są następujące pliki:
TrueCombat: Elite wersja 0.49
TrueCombat: Elite patch 0.49b
Enemy Territory wersja 2.55
Enemy Territory wersja 2.60
Enemy Territory patch 2.60b

Można je pobrać z oficjalnego Polskiego Supportu - TrueCombat.pl

Instalować wg powyższej kolejności.

Mam nadzieję, że niedługo przybędzie kilku nowych graczy o znanych mi nick'ach :)

Rybzor 17-02-2008 01:43

Cytuj:

True Combat : Elite - dobra alternatywa dla Counter Strike'a!
Takie coś nie istnieje, CS jest jedyny w swoim rodzaju i nic ani nikt go nie zastąpi ._.

Seiferek 17-02-2008 05:13

Piszesz tak tylko dlatego, że po prostu nie grałeś w inne gry tego rodzaju...

CS od TC:E jest lepszy tylko i wyłącznie pod względem grywalności...
Dlaczego w CS'a gra więcej osób niż w TC:E? Dlatego, że CS jest grą komercyjną i jest dobrze rozreklamowany...

Jeśli zagrasz w TC:E to proszę cię o komentarz...

..::QRAS::.. 17-02-2008 09:06

warrock i tak obydwie bije na glowe

Karl0ss 17-02-2008 11:14

Grałem w to (w zeszłym roku), ale do komputera nie przyciągnął mnie na dłużej niż CS (1.6, w Source'a nie grałem).

Pozdrawiam

Thadel 17-02-2008 11:16

CS 1.6 the best :P Właśnie robie re-instal bo coś nie działał, może potem zassam grę i ocenie, ale wątpie żeby mnie zaskoczyła, może dla tego że jest
Cytuj:

[...]całkowita konwersja darmowego

Colo_2006 17-02-2008 12:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 1904508)
Takie coś nie istnieje, CS jest jedyny w swoim rodzaju i nic ani nikt go nie zastąpi ._.

Popieram własnie ide sobie pograc ^^

Żyłka 17-02-2008 13:11

Cytuj:

Piszesz tak tylko dlatego, że po prostu nie grałeś w inne gry tego rodzaju...
Ja grałem w oba wymienione tytuły, czyli w Counter-Strike 1.6 oraz True Combat: Elite. Mówiąc krótko: nie ma czego porównywać. Tego drugiego zupełnie nie warto ściągać, nawet biorąc pod uwagę fakt, iż za grę się nie płaci.

Cytuj:

CS od TC:E jest lepszy tylko i wyłącznie pod względem grywalności...
Przecież grywalność to główny czynnik mówiący bezpośrednio o poziomie gry.

Surtius 17-02-2008 14:17

Jak dla mnie nic nie przebije Calla 4 i MOHaa, nawet CS :P (a tym bardziej to coś co wymieniłeś)

Uther92 17-02-2008 14:31

Jak już to wolę sobie pograć w zwykłego ET, ale i tak CS jest 1000000 razy lepszy ;)

CzubiX 17-02-2008 15:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 1904624)

Po za tym że pełno w nim hacków i pingi też nie najwyższej klasy?

Z CS'em jest jak z tibią, jest GRYWALNY i gra masa ludzi, jeśli się nie mylę to cs był 1 taką grą w swoim rodzaju. Dlatego trzyma się tak długo.

Marsseel 17-02-2008 15:35

Grałem w obie. TC: E wciągnęło mnie na kilka dni i wtedy również myślałem że jest lepszy od CS'a, jednak po tych kilku dniach TC mi się znudził, a w CS'a 1.6 gram do dziś.

Gogar 17-02-2008 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 1904624)

No, zero jakiegokolwiek realizmu (Z odległości 30m możesz strzelać ogniem ciągłym a i tak będziesz trafiał) i miliony hacków.

Erhion 17-02-2008 19:14

Cytuj:

Zapytasz: "Kolejna strzelanka ze złymi terrorystami i dobrymi anty-terrorystami. Dlaczego mam spróbować?" Dlatego, że nie musisz wydawać na nią ani grosza.
Argument co przekona M I L I O N Y.

Tibia też jest darmowa, a po zagraniu wcale tak fajnie nie jest.:D

..::QRAS::.. 17-02-2008 21:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gogar (Post 1905619)
No, zero jakiegokolwiek realizmu (Z odległości 30m możesz strzelać ogniem ciągłym a i tak będziesz trafiał) i miliony hacków.

No to chyba grales jak ta gra powstawala bo obecnie bardzo jest malo hackerow ... a co do ping to sie zgodze sa dni w ktorych grac sie nie da ;../

Cafe 18-02-2008 01:20

CS to legenda i raczej nic mu nie odbierze tego tronu. Jest najbardziej grywalnym FPS. Zaden warrock etc póki co nie dorasta CS do piet.

Aroonia 18-02-2008 22:34

A mnie właściwie gra zainteresowała... tylko mała prośba, mógłbyś zrobić jakieś screeny bezpośrednio z gry? Obrazy, na których widoczny jest ludzik leżący na ziemi i celujący do wagonu jest jakby to powiedzieć... mało przekonujący.

Być może skuszę się na coś nowego, jednak póki co oczekuję na jakieś dodatkowe ss :>

Johnny121 18-02-2008 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Uther92 (Post 1905130)
Jak już to wolę sobie pograć w zwykłego ET

O to, to, to!
Zrzucenie ognia artylerii na wroga, to jest to ^^

Cafe 19-02-2008 00:22

Tak apropos, to wlasnie gram w CoD4 mp. i musze przyznac ze tez niezla giera ;

Seiferek 29-05-2008 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aroonia (Post 1908035)
A mnie właściwie gra zainteresowała... tylko mała prośba, mógłbyś zrobić jakieś screeny bezpośrednio z gry? Obrazy, na których widoczny jest ludzik leżący na ziemi i celujący do wagonu jest jakby to powiedzieć... mało przekonujący.

Być może skuszę się na coś nowego, jednak póki co oczekuję na jakieś dodatkowe ss :>

To są screeny bezpośrednio z gry, a dokładniej ze spectatora. Ten 'ludzik' nie celuje do wagonu... obok wagonu jest brama hangaru.

Jak chcesz więcej screenów to zapraszam na:
www.truecombat.pl
www.tcelite.net
www.truecombat.us

lub na gadu gadu (3487880)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:22.