Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   dobiłem 30 lvl i ... no właśnie i mam zgryz (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=165959)

amorian 18-02-2008 13:31

dobiłem 30 lvl i ... no właśnie i mam zgryz

a więc tak jak nadmieniłem w temacie dobiłem do lvla 30 i posiadam pewien dość nużący dylemat albowiem (mam elder druida) na tombach lvl -3 mam ogromny waste mana potionów a na -2 jest zbyt nuuudno i exp leci tak że na lvl to bym musiał chyba expić ze 3 dni na dragi nie pójdę bo wszyscy których znam w tibi mówią że to po prostu nieopłacalne więc bylem zmuszony zajrzeć do poradnika o miejscach do expienia i tu mam właśnie dylemat ponieważ wyznaczyłem sobie 3 miejsca do ktorych móglbym pojść a mianowicie nargor-piraci , cyclopolis i drefia i tutaj chciałbym poznać wasze zdanie na temat tych że miejsc

ps. mam jeszcze jeden tyle że mały problem ponieważ jest wiele poradników dla mej profesji ale każdy w tej sprawie mówi co innego:
w tej chwili mam mlvl 27 i ciekawi mnie czy powinienem 2 dni postać pod depo czy też ten wystarczy to efektywnego expienia

Michulek 18-02-2008 13:38

Może dobij m lvl żeby był taki jak lvl potem na exp ja bym polecil Cyce i piraty

Voon 18-02-2008 14:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michulek (Post 1906781)
Może dobij m lvl żeby był taki jak lvl potem na exp ja bym polecil Cyce i piraty

głupota

@top:
Piraci jak najbardziej, pierwszy poziom, jeśli się uda i może i drugi. Cyclo - już spokojnie możesz iść, 2 piętra na ludzie.
A myślałeś może nad czymś jeszcze? 2 miejsca to troche mało tymbardziej że owe 2 miejscówki mogą być jednocześnie zajęte.

Prison_Break 18-02-2008 15:03

Z tych miejscowek co podales to wg mnie najlepsi sa piraci,
cyclopolis=waste, bo bijesz z many a loot ci sie nie zwroci, ja moim sorcem do 50 lv expilem na dwarfach guardach i nawet szybko mi to szlo, z 33lv na 35 w kilka h, wiec mysle że źle by ci tam nie bylo, ale exp gdzie chcesz :P

amorian 18-02-2008 15:03

myślałem jeszcze o mint i może (Culty - Vandura ale jakoś jak zobaczyłem tamtejsze potwory to mi sie nie widzi tam iść) a co do minta to nigdy nie byłem i muszę jeszcze trochę bardziej sie tym zainteresować

Zalgadis 18-02-2008 15:37

O RLY?
Jeżeli masz zgryz to idź do dentysty...
CZYTAJ PORADNIKI !!!!!!!!

..::QRAS::.. 18-02-2008 18:05

dlatego mam 60 sorka i przezucilem sie na 60 najta i o wiele powiem ze lepiej sie gra

Ancient900 18-02-2008 19:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michulek (Post 1906781)
Może dobij m lvl

Siebie dobij -.-

@topic
nargor z monkami, po update też małpy to coś dla Ciebie

Emcess 18-02-2008 19:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 1906935)
O RLY?
Jeżeli masz zgryz to idź do dentysty...
CZYTAJ PORADNIKI !!!!!!!!

Każdy ma zgryz idioto, tylko ktoś może mieć krzywy.

Cacuss 18-02-2008 19:42

Dobrze mu powiedziałaś Emcess!

Tomby. Ale jestem odkrywczy! 8o

Tibia to taka gra, że ciągle to samo więc dlaczego to samo to nie maja być tomby? ;) Ja tam od bodajże 30 do 60lvla expiłem. A która to nieważne bo każda ma swój urok :P

amorian 18-02-2008 21:09

ale jak już w pierwszym poście napisałem na tombach jest mi źle z tegoż powodu iż na -2 jest nuudno a exp leci wolno a na -3 gdzie jest zabawa to niestety jest już za duży waste na mp i gfb

Gelo 18-02-2008 22:25

.......druid+frigo+hailstorm rod = good exp na dragach
nie sluchaj debilnych kolegow z 10 levelami -.-

edit@

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 1907297)
dlatego mam 60 sorka i przezucilem sie na 60 najta i o wiele powiem ze lepiej sie gra

to widze z ciebie pro gamer...

Emok 18-02-2008 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ancient900 (Post 1907473)
Siebie dobij -.-

@topic
nargor z monkami, po update też małpy to coś dla Ciebie

Monk padnie od pojedynczego pirata (because of update).
Polecam Nargor/Dragi.

Andrew 18-02-2008 23:27

A próbowałeś DC? poziom -2, chociaż trochę masz mały lvl, ale pratkycznie jest tam zawsze wolne i mogą się zmieścić bez problemu 2 osoby. A waste? Z assasinów wypada dużo kasy i steel helmety bardzo często i dość często leopard armory. Z witchów lecą necrotic rody, z mumii kasa. Exp też dobry. A i jeszcze masz life crystale z dark monków, więc o mane nie trzeba się tak tam martwić.

Tylko nie wiem, czy nie za słaby masz lvl

amorian 19-02-2008 19:18

chodzi ci o dark cathedral tak ? a czy to nie jest przypadkiem teren facców ? bo między innymi z powodu noobów na 40lvl zakupiłem sobie pacca poza tym jak patrzę teraz na mapę to jakoś tak średnio widzę siebie przechodzącego kolo respa gsa

ps. a co do dragów to najpierw muszę dobić do 33lvla a poza tym przy okazji nie znalazłem w żadnym poradniku opisu jakiegoś miejsca z pojedynczym dragiem na rozgrzewkę ( poza d lair w venore gdzie aktualnie znajduje sie moja postać ale tam odpada bo nie kija trafić nie mogę tam i od 3 godzin probuje sie z tamtad wydostać)

Andrew 19-02-2008 19:51

GSa da się ominąć, a noby są tylka na -1 piętrze niżej nikt nie schodzi.

amorian 19-02-2008 20:12

prawda da się ominąć ale nie zlurowanego koło luku rzeki i kiedyś poprzednim charem miałem nieprzyjemność tamtędy iść co z kolei skończyło się wizytą w temple

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:47.