![]() |
Raportowanie botow
Mam takie pytanie,czy jesli zglosze do GM naruszenie zasad(uzywanie botow)to czy jest to zawsze banowane,czy tylko w niektorych przypadkach?
|
po uprzednim sprawdzeniu czy ta osoba naprawde uzywa bota
|
Zalezy tez czy GM jakis jest na danym servie online
|
ja zareportowałem dokładnie 20 bociarzy!!! Jak sie upewniłem czy to są boty?? Stanąłem na gości waypointach (nie wiem jak sie to pisze dokładnie) i biegali jak głupki do okoła mnie a chyba nikomu nie chciałoby sie tak biegać przez jakieś 5min... i co to dało?? Nic bo po tygodniu widzę znów tych samych bociarzy w tych samych miejscach...
|
Musisz miec szczescie zey na gm rafic
|
Wczoraj mialem okazje pogadac dosc dlugo z CM, duzo reportowalem itp.
Powiem jak to wyglada: Wysylasz raport, CM/GM teleportuje sie do bottera. Chodzi za nim i mowi, zeby sie zatrzymal i odezwal. Jak nadal bedzie chodzil i zabijal//czarowal to dostaje bana. Jezeli botter ma anti-gm alarm i po tym, jak gm sie pojawi kolo niego nic nie bedzie robil, az w koncu sie wyloguje, GM dodaje go do listy osob podejrzanych i przy ponowym zalogowaniu go sprawdza. Jezeli za 2 razem znowu wyloguje sie bez odpowiedzi dostanie bana. Ogolnie osoby, ktore maja anti-gm alarm ciezko zbanowac, bo za drugim razem najczesciej juz sa przy kompie. |
ja znam lepszą metodę (nigdy gm nie odpowiada, no chyba że ktoś boci na jego expowisku prywatej postaci :)), blokujesz go tak żeby padł, po jakimś czasie uzna ze za często pada :]
ps. Panowie developerzy botów, wypchajcie do nich dużo keyloggerow ile się tylko da, tak żeby ten kto boci miał hacka :D |
Cytuj:
|
Cytuj:
Ja osobiscie nie raportuje ziomkow tylko ich zabijam ;] |
Ja mam taka sytuacje:jeden gosciu sie doczepil o cos i wszystko byloby ok bo mial duzo nizszy lev,ale nagle zaczal bic po 3-4 lev dziennie,co raczej nie jest mozliwe bez botow,i 3 razy sie zdazylo ze bez problemu mnie znalazl w kazdym miejscu.No i chyba gra dla mnie sie skonczyla:(
|
Teoretycznie , ban powinien być zawsze i to z kasacją konta. Ale jak jest naprawdę , każdy niestety widzi ;/ dlatego zabijanie botujących ****i jest skuteczniejsze xD
|
Ja robie to w kilku punktach
1-raportuje 2-relog na noob hara 33ed 3-ide do botta 4-parcele blokuja 5-fe 2x 6- bott ma waste po 3 min 7-nice loot ostatnio zabil bym 94ek zle botta ustawil na banucie ze expil tylko na +1 wierz XD ale sie zalogowal i ciekl |
Witam. Może ktoś mi powiedzieć jak napisać raport i gdzie bo *****cy dostaje trenie se spokojnie na rotach a tam 50 druid od 3 dni expi non-stop......;(;(;(
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Jako, ze cipsoft ma na uslugach oprogramowanie, ktore wykrywa botterow obowiazkiem GM'ow juz NIE JEST sprawdzanie czy ktos boci. Co prawda nie powinno reportowac botterow na gm board mozna to robic w grze, welu GM'ow jednak sprawdza takie reporty. Jesli jednak nie chcecie trzymac okienka z reportem z czystym sumieniem w ogole nie musicie reportowac botterow. W kolejnych falach botterzy zostana automatycznie zlapani.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:21. |