Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedni server (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=166327)

suryoymobb 21-02-2008 12:59

Odpowiedni server

Zapewne wiele osób nie będzie chciało zaprosić kogoś na swój server ze względu na: mniej expowisk, kolejna osoba grająca na rooku itd, itp. Zależy mi raczej na grze rpg, bo po 3 latach grania w ta gre, i w*****aniu sie na wszystko (na n-pvp nie pójdę za nic, nigdy nie grałem i zamiaru nie mam) postanowiłem grac na rooku. Bardzo ciekawią mnie te wszystkie questy i kłótnie na forum - a chciałbym sprawdzić to sam (ew. gildią, paroma osobami) i sie przekonać jak jest naprawdę.

Chodzi mi o server gdzie nie ma zanubiałych graczy, którzy tylko próbują na wszystkim kogoś wychujać. Myślę, że jest kilka takich osób które chcą gdzieś zacząć grac, i szukają ekipy żeby nie grać samemu, tylko robić coś wspólnie.

Salarigoth 21-02-2008 13:07

Isara odpada najwiekszy serwer noobow w calej tibi ( na rooku ofc).

Mega_RobalXXL 21-02-2008 14:31

Zpraszam na Xerena mój nick to [CHAR]Rookero de'Master[/CHAR] zrób podobny tak by było de'Master

Zapraszam

Morderff 21-02-2008 15:46

Panuje taki stereotyp ze na non pvp duzo rookstayerów. Na harmonii dla przykładu sa kolejki (wieczorami max 70 ostatnio) a na rooku 0 rookstayerow na najlepszych expach, a taka dolera np. to jest śmiech na sali tak to dopieru dużo osob na rooku.

RookeR 21-02-2008 15:56

Jeżeli myślicie o grze na rooku ( takiej poważnej ) to dam wam kilka rad :
a) Nie graj na rooku na serwerach No-pvp. Dlaczego ? Choćby moja Candia, kolejki w dni powszechnie ( od pon. do piąt. ) zaczynają się od 170-220 miejsca, a weekand można zapomnieć o zalogowaniu się ( kolejki od 220+, czasem nawet 300 ). Chyba że będziesz kupywał PACC, ale na samą gre na rooku to chyba się nie opłaca.
b) Wybierz nowy serwer, najlepiej taki co ma status "empty" i niedawno powstał.
c) Poczekaj na wprowadzenie nowego serwera przez Cipsoft, jeżeli chciał byś być najlepszym rookstaylerem pod względem levela (niektórzy tylko na to patrzą )

Ps. Mam nadzieje że Ci pomogłem choć troche. :)

Linkater 21-02-2008 16:50

Polecam serwery pvp-enfo może i dużo osób się rokuje, ale i mało gra ;] Zapraszam na Dolere.

Paladin'Popek 21-02-2008 17:52

@up
wlasnie na pvp-e jest duzo rookstayerow wiem co mowie chociaz gralem tylko na infernie

@top
ja ci polece moj swiat :D Obsidia jest to server pvp wiec nie ma kolejek nawet drogie itemki do addonow co daje satyswakcje z kazdego nowego addona moj nick to [CHAR]Popeqr[/CHAR] moge ci zalatwic jakis set na rooku i jak cos pomoc w questach ;d

Morderff 21-02-2008 19:36

,,Zapraszam na Dolere."
Tu akurat nie masz racji bo już na harmonii lepiej po expisz niż tam.

suryoymobb 21-02-2008 22:28

Wybrałem Valorie, ze wzgłedu na status servera empty i niewielkiej ilości osob grajacych na rooku. Dziekuje za sugestie czym mam sie kierowac podczas wyboru :)

Ciufcia 22-02-2008 09:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez suryoymobb (Post 1912923)
Chodzi mi o server gdzie nie ma zanubiałych graczy, którzy tylko próbują na wszystkim kogoś wychujać.

Nie łudź się, takiego serwera nie ma.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:03.