![]() |
Orkowa Okupacja
Zrobiłem dla tego pomysłu oddzielny temat, proszę o ocenianie go:
Wymyśliłem, że CIPSOFT mógłby wprowadzić do tibi dynamikę, bo to co się dzieje na tibi jest po prostu nudne... Okupacja Orkowa!!! Orkowie podbili by jakieś tibijskie miasto, np Carlin i zawładnęli nim. Miasto to było by pod najzwyklejszą okupacją. W niektórych miejscach szwendały by się orki warriory, co jakiś czas były by ich najazdy na okupowane miasto, na murach i przy bramach staliby NPC Ork The Guard i spacerował by spokojnie, póki się go nie zaatakuje (silniejszy od warlorda). Gracze organizowaliby zbrojne powstania i próbowali pokonać okupantów. Zwiększyły by się więzi między graczami, poznalibyśmy nowych przyjaciół itp. Zwiększyła by się liczba questów. Inne pomysły na ten temat umieszczajcie w tym temacie i przepraszam wszystkich użytkowników forum, jeśli wybrałem złe miejsce na ten temat. Pozdrawiam |
Na mój dom napadły minosy i nikt mi nie pomaga :/
No ale taki h lvl wejdzie i all rozpiep. i po okupacji... |
Oprócz guardów byłyby też król orków i morze jacyś orkowi kupcy co po ludzku umieją mówić(tylko niektórzy), których się rozwalić nie da, a po jakimś czasie guardy by sie respily i dopiero po którymś powstaniu odzyskalibyśmy niepodległość
|
No i co :D Gdybyś ty był h levelem nie cieszył byś się z free expa?
Uważam że to nieco inaczej powinno być np. że jedno miasto od początku serva jest okupowane przez orce i co jakiś czas respili by się dowódcy z których lootem byłyby jakieś itemy. Po zebraniu określonej liczby wykonywało by sie questa u króla w thais i po Ss miasto byłoby wolne od orców... |
Wątpie żeby Cipki to wprowadziły bo jest pełno pomysłów ale myślicie że jak jakiś gracz coś sobie wymyśli to oni odrazu uznają że jest to super pomysł i to dodadzą?? Jak dla mnie to może być ale jedynie na OTS możesz sobie to wprowadzić :D
|
Może frytki do tego ?
|
No ale się z wami przynajmniej moim pomysłem podzieliłem.
|
No, w sumie viruss ma rację. Jak parę tygodni temu był najazd orców na Thais na Refugii, to nie zdołałem ubić ani jednego warlorda, a nawet lidera. W miejscu spawnu orców stali 100+ msy i edy, kiedy tylko orcowie się "zalogowali" - ue, ue, ue i tyle ich widziano... Aczkolwiek pomysł naprawdę dobry. Gra nie ograniczała by się do zwykłego expienia, sprzedawania, kupowania. Były by pewne przeszkody, w załatwianiu interesów. By wydostać się z miasta trzeba by było obmyślić taktykę. Taką, która pozwoli przeżyć i wydostać się z miasta. Podczas okupowania, statki są oczywiście nieczynne :p Jest tylko jedno "ale"...
Cipsoft zarzeka się, że najwyższym priorytetem jest zadowolenie graczy. Więc dlaczego do ciężkiej cholery nie skorzysta z ich propozycji na grę? Szczerze powiem, że gracze mają ciekawsze i pomysły niż banda tych komercyjnych dusigroszów... wszystkie pomysły takiego czy innego typu są przez nich olewane gęstym, zimnym sikiem, więc szansa na wprowadzenie do gry Twojej idei jest równa... 0,01%? |
Cytuj:
|
Ja był bym za stworzeniem (do grania) rasy: orców i mino :P
Wtedy by się coś mogło dziać. (pomysł zaczerpnięty z World of Warcraft ofc):) |
Cytuj:
|
Pomysł jest wyborny i dlatego szansa na jego wprowadzenie do gry to 0%. Zresztą pewnie byłoby to trudne w implementacji. Może warto byłoby przetłumaczyć na angielski i umieścić to na forum proposals, ale nie takie pomysły Cipsoft ignorował.
|
według mnie to dobry pomysł przynajmniej by się coś ciekawego działo
|
Dzięki za ocenę mojego pomysłu i mam nadzieję, że pewnego ślicznego, słonecznego dnia panowie i panie z CIPSOFTU ruszą swoje 4 litery i zrobią w tibi nareszcie jakąś fabułę!
Pozdrawiam! |
Cytuj:
|
Padłeś?powstań POWERADE
|
Cytuj:
|
Pomysł, by imho przeszedł jeżeli moby posiadałyby trochę więcej SI. Inaczej takie coś prowadzić będą mogli jedynie gm'owie.
Przydałyby się też nowe stworki takie jak np. katapulty orków zrzucające co 2 minuty głazy, które odbierałyby po 500-800 hp, czy czarne orki z 10k hp. :D Ta, takie coś mogłoby powstać, przynajmniej nudy byśmy tak strasznie nie przeżywali. |
Tak szczerze mówiąc to te mury są nudne i nie mają żadnego klimatu nie ma na nich nawet łuczników i strażników. Niby mają chronić miasto...
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:06. |