Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Historie i teorie na temat tajemnicy rooka (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=167309)

Ketjaq 28-02-2008 20:15

Historie i teorie na temat tajemnicy rooka

Od dawna czytam posty związane z tajemnicami rooka :) Możecie tu zamieszczać historie i teorie tak jak uważacie. Mam kilka takich teorii. Niestety jeszcze ich nie skączyłem. Napisze później.

ErAgOg 28-02-2008 20:30

Historie i teorie? Przecież większość działu "Tajemnice Rookgaardu" jest nimi zaśmiecona... Teraz kolejny temat, w którym ZNOWU będziemy pisać teorie jakby ich było mało;( Wiem, że chciałeś dobrze, ale moim skromnym zdaniem Ci nie wyszło. :(

Sasukekeuhn 28-02-2008 22:04

Aaaa !! Zaraz się porzygam !! W Każdym temacie to samo !! i na 1 wychodzi !!

Warlord 29-02-2008 10:57

Ludzie przestańcie na silę pisać głupie tematy które są już wałkowane od dawna. Co wy chcecie sie pochwalić kolegom "O popatrzcie jaki jestem fajny mam własny temat na tibia.pl, który jest popularny". Dajcie sobie spokój.

Flaorath 29-02-2008 12:42

Takich tematów jest na pęczki... następnym razem polacam skorzystać z takiej magicznej opcji zwanej "SZUKAJ"

http://www.google.pl/custom?domains=...D%3A1%3B&hl=pl

W okienko wpisujemy co chcemy znaleźć a wyszukiwarka pokazuje nam czy coś jest czy nie. Niesamowite prawda?

.....

Ketjaq 01-03-2008 13:56

Wiem wiem, ale chodzi mi o coś w stylu " porusz wyobraźnie " połączoną z faktami jakie wiemy, np. Dalheim posiadał SS, SS znika kiedy staniemy w tych dwóch miejscach... Wyobraźnia teorią :p

Minotaury władały wyspą zwaną Rookhard. Było tak do czasu kiedy przybyli ludzie. Wykurzyli minotaruy w podziemia a większość stawiających opór zabili. Zostały na tej wyspie 2 plemienia Minotaurów. Oby dwoma rządzili Mino Magowie. Jedno z tych plemion postanowiło zaatakować i spróbować odbić dawne ziemie. Ich przywódca (Minotaur Mag) dowiedział się o potędze broni Dalheima - Sword of Fury. Nie udało im się zwycięrzyć ani ukraść potężnego miecza. Dalheim zrozumiał o co chodzi przywódcy tego plemienia - jego miecz. Postanowił go schować, z Tomem ustalili iż schowają go w tajemniczym pokoju Ghoula. Tom miał swój pokój, oraz dźwignię która otwiera podziemne przejscie. Minotaury zbierał siły. Znów zaatakowały, ale tym razem podkopały się aż do centrum miasta. Udało im się zdobyć SS ale dużo z minotaurów zgineło. Kiedy tylko Mino MAg dostał miecz, odwrócił wojsko , i uciekli w podziemia. Dalheim nie mógł sięz tym pogodzić, a w obawie przed ludzmi Mino mag zamknął się w komnacie, urzył swoich najpotężniejszych zakleć, co spowodowało różne żywioły przy drzwiach, przez które trzeba przejść aby dostaćsię do komnaty. Drugie plemie nie atakowało, minotaur który zarządzał tamtymi ziemiami dowiedział się iż minotaur mag z drugiego plemienia ukrył SS na małej wyspie. Wiedział że nie zdoła przełamać obrony minotaurów komnaty iż od dawna atakują na nich podziemne stwory - Rotwormy. Żucił zaklęcie na wyspe ja której znajdował się pożądany przez minotaury miecz. Kiedy ktoś stanie w dwóch przez niego wyznaczonych miejscach SS zniknie i pojawi się w jego tajemniczym pokoju. Niestety nie zdąył zdobyć SS iż rotwormy przełamały linie obronną minotaurów, i zniszczyły je iż nie zostało ani sladu.

The next :p

Flaorath 01-03-2008 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ketjaq (Post 1932207)
Minotaury władały wyspą zwaną Rookhard.

O ile wiem wyspa zwie się Rookgaard

Pozatym raczej nic nowego/ciekawego nie wniosłeś...
A i tym podobnych tematów było już od groma.

Roxin 02-03-2008 13:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ketjaq (Post 1932207)
Minotaury władały wyspą zwaną Rookhard.

Wiem że to pomyłka bo h i g są koło siebie.
A tak wogóle to fajna historyjka :D

Shinodin Barthez 03-03-2008 12:42

Aha no i polecam częściej korzystać ze słownika bo strasznie dużo błędów ortograficznych robisz

Jarek1993 08-03-2008 23:39

Flaorath ma racje nikt chyba by sie nie skapnal ze itnieje takie cos jak szukanie ;p

Juhhhhy 15-03-2008 20:02

Wiekszosci tutaj zalezy na konkretach ,a nie na mitach dotyczacych iron helmeta czy chain legow ktore oczywiscie nie istnieja.

Snagoth 18-03-2008 16:33

przeszukaj tematy w 'Tajemnice Rookgaardu' a znajdziesz wiele tematow zwiazanych z tym o czym napisales :)

Arcan 18-03-2008 16:43

Ta historyjka nie trzyma się kupy, jeśli minomag zdobył SoF to czemu zaczął się chować? Przecież w twojej opowieści to super elo ziom pro mastah sword, więc dlaczego nie walczył za jego pomocą?
Oczywiście wyżej już wspomnieli o opcji szukaj.

Ketjaq 10-04-2008 17:06

Bał się ludzi?? Przecież to jest ostrze, bez magicznej mocy... Kiedy się zorientował że nawet tym ostrzem nie da rady pokonać ich?

Prezydent_czuwa 10-04-2008 18:17

Dobra, już wogle n/c bo to temat nr 21531617.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:45.