Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   pytanie o leczenie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=167333)

Astilinek 28-02-2008 22:46

pytanie o leczenie

mam pytanie a mianowicie czym bede sie najoplacalniej leczyl. jestem sorcem mam 20 lvl i 17 mlvl zastanawiam sie czy jest sens kupowac exure vite bo slyszalem ze po up'ie leczy znacznie slabiej.

Aroonia 28-02-2008 22:56

Słabiej, aczkolwiek przypuszczam, że przy Twoich statystykach i tak zregeneruje większą cześć HP. Oprócz tego, masz do dyspozycji health potiony, które nie są takie słabe :)

Pomocny Murzyn 28-02-2008 23:04

Exura Vita jest zupełnie niepotrzebna, dużo opłacalniejsza jest exurka. Ultimate healing po update zastąpiła exura gran.

boniu132 29-02-2008 08:27

ale w trudnym momentach ratuje życie np na cyclop smith zostało mi 20 hp jak bym użył exurki zostało by mi ok50-60hp a jak exury gran to ok 120 hp a cyc bije w okolicach 100 a exura vita leczy ok 200 a nawet więcej hp;]
mi już kilka razy życie uratowała

Sizz 29-02-2008 11:22

No to używaj vity. :-P
Ja jestem paladynem i głównie używam light healing i ultimate healing. No i oczywiście poty. :-)
Najlepiej, to kup sobie plecak UH, po ostatnim update strasznie staniały i można je teraz kupić za 1,5k 2k. Szybko ich nie zużyjesz.
W twoim wypadku UHy powinny leczyć prawie całe HP. :-)

Lol'us 29-02-2008 11:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sizz (Post 1929917)
No to używaj vity. :-P
Ja jestem paladynem i głównie używam light healing i ultimate healing. No i oczywiście poty. :-)
Najlepiej, to kup sobie plecak UH, po ostatnim update strasznie staniały i można je teraz kupić za 1,5k 2k. Szybko ich nie zużyjesz.
W twoim wypadku UHy powinny leczyć prawie całe HP. :-)

UH'ów można po upie używać od 24 lev~.

Astilinek 29-02-2008 14:47

wiec może zadam inne pytanie:
a) w przypadku ataku pk czym sie leczyc
b) expiac na potworkach ktore odbieraja mi nie wiecej niz 15 hp na kazdego potworka

Athelas 29-02-2008 16:17

a) zależy jak bije... jak słabo to exura zwykła, jak mocno to Utamke włączaj :P a w krytycznych momentach Exura vita
b) zwykłą, jak Ci brakuje ~55hp do fulla.

nagiator 29-02-2008 16:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Astilinek (Post 1929467)
mam pytanie a mianowicie czym bede sie najoplacalniej leczyl. jestem sorcem mam 20 lvl i 17 mlvl zastanawiam sie czy jest sens kupowac exure vite bo slyszalem ze po up'ie leczy znacznie slabiej.

tak wiec:
sila twoich czarow leczacysz (takze UH/IH) zaleza w bardzo duzej mierze od mlvl. Najoplacalniej bedzie ci Mana potami i exura/gran/vita (krytyczne sytuacje) albo jak nie chcesz trenic mlvl'a to health potiony.
Mam nadzieje ze pomoglem :)

WoLf-j3 29-02-2008 17:52

Jeśli pamięć mnie nie myli to od zawsze byłem zwolennikiem czaru leczącego :"exura gran". Vity używałem tylko w przypadkach kiedy stałem na pograniczu życia i śmierci. Moim zdaniem szkoda pieniędzy na vite.

Pozdrawiam,
Wolf-j3

Zamne 29-02-2008 18:44

nie kupuj, strata kasy. po upie exura sie 20 sorc leczy sie ok. 60 hp, a exura gran ok. 150
w tej chwili exura gran zastapila vite, wiec jej nie kupuj
a, i jeszcze, 3Xexura uleczy cie prawie do full, wiec exura gran tylko w krytycznych sytuacjach

GeneralBot 01-03-2008 17:06

Hmmm ja tak przy okazji tutaj napisze, mialem przerwe w graniu przez rok i sie pogubilem :). Mam problem minowicie mam tego 20 knighta ze skillami ~70 no i jest dobrze ale przy okazji pojawia sie problem. Czym sie leczyc? Moglbym juz na spokojnie chodzic na dc no ale przyda sie cos do leczenia, bardziej przed pk a nie potworkami. I teraz tak kupuie sobie uhy przy zalozeniu ze znajde (co jest cholernie ciezko z tego co patrze na trade chat) druida sprzedajacego bp uhow za 2k kupie i co uleczy mnie niecale 100hp? 150? troche malo patrzac na to ile trzeba by szukac zeby je kupic
Tych lepszych potionow nie moge uzywac bo od 50 lvl -.- to moge sobie kupic te co lecza ~100 hp ale co to jest te od 50-110 hp dla pk albo trapa w potworkach? nic No i trzeci wariant manasy no to dobre na potworki ktore duzo nie rania bo po manasie exura sie ulecze z 50-70 hp. No i pojawia sie pytanie czym sie leczyc do tego 50 lvl???

PS: Szukalem czegos na ten temat ale nie znalazlem

Groo0oosZ 02-03-2008 05:23

Nie pozostaje Ci nic innego niz Health Potiony:]A lecza do 200:P
No coz zwalili te lecznie najta po upie:/
pzdr

Juhhhhy 15-03-2008 00:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Astilinek (Post 1929467)

Zawsze warto miec stara poczciwa exure vite pod reka w razie nieprzewidzianego wypadku;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:43.