![]() |
Legendy z tibi
witam. chciałbym by w tym temacie wszyscy zamieszczali jakieś "legendy" różnych potworów, itemów, questów.
Pisząc jakomś legende prosze o wpisanie w temacie posta jakom :D. 1.( legendarny Sword of Fury ) Kiedyś spike sword na rooku posiadał Dallheim, (strażnik mostu dzielącego miasto i reszte wyspy) jego żoną była wtedy Amber, pewnego dnia spike sword został skradziony przez Venrotha(czy jakoś tak) brata dixi. Dallheim oskarżył o to Amber. Ona uznana za złodziejkę uciekła na Mainland, musiała lecz wrócic bo zrobiła coś psu króla Tibianusa. Venroth był sprzedawcom w sklepie dixi, on pracował w nocy zaś ona w dzień. Venorth postanowił uciec z miasta i ukryć gdzieś spike sword i siebie. O pomoc poprosił Hyacnta, czarodzieja sprzedającego life fluidy na rooku, on sporządził dla złodzieja magiczny napój dzienki któremu można chodzić po wodzie, złodziej ukrył spike sworda na wysepce obok rook'u sam również sie ukrył gdzien na tej tajemniczej wyspie. - Jeżeli to quest to są 2 sposoby na wykonanie go: - w czasie najazdu ratów na thais trzeba wyropować jakiegoś rata do Hyacynta który się ich boi i qydusić z niego prawdę - albo odnaleść brata dixi. @down wątpie by każdy, nie nabijaj se postów @down3 hmm gdzie napisałem "Tiba"? |
lol -,- każdy chyba już tu zna ta historie wiec poco to powtarzac?
|
A to ci heca. Ja tego nie znałem wiec cicho siedź. Ciekawa historia. Może być takich więcej. Powodzenia.
|
Ciekawiej byłoby, jakby istniała taka gra jak "Tiba"... :F
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:16. |