Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Propozycja prawdziwej niewidzialności! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=16743)

Piecyk11 12-11-2004 01:12

Propozycja prawdziwej niewidzialności!

Siedziałęm sobie nad wodą, łowiłem rybki, robiłem BP runków i wpadł mi do głowy taki pomysł: Wszystki czary można wykorzystywać przeciwko potworkom ale i także ludziom(światy pvp), ale niestety nie można wykorzystać przeciwko ludziom niewidzialności. Zastanawiałem się na jakiej zasadzie mogłoby działać niewidzialność wobec innych graczy:
-jeżeli miałbyś niewidzialność(już byś wypowiedział czar) widziali by Cię tylko ludzie z wyższym mlvlem,
-jeżęli miałbyś niewidzialność i zaatakowałbys kogoś to niewidzialność znika,
-jeżeli miałbyś niewidzialność z ringa(stelth) to tu o widzeniu Cie przez innych ludzi zależałby już zwykły lvl,

Wiem że pomysł jest troszkę szalony i spotka się z gwałtownym sprzeciwem Knightów ale pomażyć zawsze można. A co Wy o tym myślicie?? Czy GMy by to zaakcepowały?? W końcu jeżeli sorce, druidzi i palle maja być lepsi w magii od knightów to czemu tak nie może być :).

Jeżeli macie też zwariowane, ale logiczne pomysły to wysyłajcie je mi. Z góry thx...

Sir Buraczek 12-11-2004 02:03

Było by to używane do zabijania graczy z mnieszym lvl i mlvl więc CIPsoft by tego nie zrobił. Była by zbyt wielka przewaga paladynów, druidów i magów nad ryczerzami.

Helixaw 12-11-2004 04:46

Hmmm, myślę, że to jednak dobry pomysł z tym aby niewidzialnośc działała dopóki się nie zaatakuje kogoś. Szpieg? :D

Ard Archer 12-11-2004 07:03

Ja tam nie mam zdania co do tej " niewidzialności" ale jak tak napisałes to coraz bardziej jestem za zdaniem Sir Buraczka

Myshacheq 12-11-2004 16:01

Gracz byłby niewidzialny dopóki ktoś nie rzuci czaru stworzonego do wykrywania niewidzialności. Byłby dostępny dla wszystkich profesji i nie byłoby problemu.

SandMan 12-11-2004 16:44

up:
tylko ten czar by musial kosztowac GORA 20 many, najlepiej to 10 i byc dla facc -_-

IMHO: Niech zostanie, jak jest. Nie trza psuć. Było gorzej i chwalili. ;)

Pivko 13-11-2004 05:31

hmmmm nie jestem pewien jak to jest do tej pory ale w przypadku rzucenia czaru niewidzialnosci powinien byc bonus dla broniacego sie przed atakami innych graczy...tzn np shielding osoby atakowanej modyfikuje sie na czas dzialania czaru oszywiscie bez przesady z tą modyfikacją ale gdyby podskakiwal o 5 punktow to chyba byloby ok??

Piecyk11 13-11-2004 14:42

Myshacheq ma racje czar na widzenie niewidzialnych tez moglby być dostępny. A jeżeli tam ludzie widocznie nie zauważają napisałem JAK ZAATAKUJEMY (jeżeli mamy niewidzialność i zaatakujemy potwora to on dalej standardowo nas nie widzi ale widzą nas inni gracze) TO NIEWIDZIALNOŚĆ ZNIKA. Dalej, jeżeli mielibyśmy z kimś party mode to wtedy czar by nie działał na danom osobę.

Dezerter De'War 14-11-2004 18:55

omg

Wspanialy pomysl..expimy sobie np. na mass guardach wracamy do miasta z 4bp battle hammerow i nagle jakis niewidzialny noob kradnie nam loota. Nawet nei mozemy go zabic bo go przeciez nie widzimy.-.-
W pelni popieram gremlina
Bezsens ^^
To samo tyczy sie stealth ringa...bylby uzywany przez uh/sd makerow do okradania newbie swiezo przybylych na main...
Czar rowniz nie rozwiazalby problemu :)
Oni(newbie) mieliby tlyko 35 many wiec po rzuceniu utevo lux nie starczy im many na wykrycie swojego prześladowcy
No i nie wiem jakbys chcial przekonac do tego pomyslu stworzycieli Tibii...byloby to dość trudne ;)

Scream 15-11-2004 08:55

mozna bylo by zrobic tak, ze nie widac nicku ani skulla jesli taki istnieje, i nie wykrywa postaci czar exiva i widzimy tylko ....hmmmm niewiem jak to okreslic... no to w co sie zamienia nasza postac po zuceniu invisible, i widac tylko to.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:07.