![]() |
Tibia i jej społeczności
Siema :)
Ostatnio zastanawiałem się nad tym, kto gra w Tibię. Jak wiemy, większość ludzi grających w Tibię pochodzi z Brazylii i... Szwecji? Dobrze mówię? No i nie zapomnijmy o Polakach-o nas samych :] Ale dlaczego tak jest? Czy spotkaliście kiedyś w Tibii Francuza, Włocha... a może Niemca? Dlaczego tą największą społecznoscią są "brazole" i my? Nie mamy innych zajęć poza graniem w kompa? Pomyslmy chwilę nad tym... B) PZDR! |
Tak spotkałem wiele osób z innych krajów nie tylko Brazyli, Szwecji i Polski. A gra tak mało ludzi z innych krajów ponieważ popularne są tam inne rodzaje rozrywki. Akurat tak się złożyło że o Tibii było w Polsce głośno i to się też przyczyniło do wzrostu jej popularności (pomimo że media miały zamiar zrobić taką antyreklamę to wyszło na odwrót).
|
Wg mnie zwraca się na nas czy Brazylijczyków uwagę ze względu na wybryki jednostek, nasza "sława" polega na tym, że przez większość uznawani jesteśmy za debili i analfabetów z kiepską znajomością języka angielskiego (polskiego też). Jak dla mnie te trzy narody które wymieniłeś "widać" bo poprostu stwarzają najwięcej kłopotu.
|
spotkalem niemca.. ziomka z wenezueli.. hiszpana..
|
Bo reszta myśli i woli grać w coś bardziej ambitnego.
|
Polaków gra najwięcej w gry na starsze kompy ponieważ ich rodzice nie zarabiają tak dużo i nie mają możliwości kupna części czy to też gier na komputer/konsole.
Japonke spotkałem, nawet Jej foto na kompie mam ; ). Z niemcem też mam kontakt, gadamy trochę po ang niemiecku i polsku ; d. Najrzadziej to się spotka dziewczynę w Tibii < tak, niektóre nie patrzą tylko na kolorowe grafiki > a szkoda :< Oczywiście najmocniej ubolewam nad tym, że teraz gra taka "masowa" ilość polaków/polaczków(ich więcej) w Tibię ze względu rozpowszechniania się u dzieci po komunii tej gry tak, widać iż nowe jak dla nich ładniejsze grafiki przyciągają plebsów* *Tak uważam, że 95% polaczków to plebsy. Pozdrawiam Cery. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Heh. Nigdy nie zapomnę, mojego najlepszego kumpla w Tibii, był nim Master Captos na serwerze Hiberna.. Dawno temu. A było on ze słowenii.
Tak, spotkałem również Turków, Pakistańczyka, Norwega, Anglika, Amerykana, Egipcjanina :P |
Paragwaj , Duzo z usa (nawet jeden co przyznal sie ze jest gejem ? xD) i meksyk
|
Cytuj:
Kupiony był nowy komputer. Zapomniałem o tej grze, a kolega w gimnazjum mi o niej przypomniał. Zaczęliśmy w to pogrywać... Podsumowując, nigdy nie przeraziła mnie grafika tej gry :) To był taki mały offtop... @Topic Raz poznałem niemca, ale to tylko krótka rozmowa była. Bywały też przypadki ze Słowacji i Ameryki (nie mówię o brazylijczykach). |
A ja widziałem Iworianina ;o
|
Cytuj:
@topic: Pakistanczyk, duzo Holendrow, duzo Australijczykow, 3 gosci z Nowej Zelandii, Koreanczyk, kilku Argentynczykow, Japonczyk, Nigeryjczyk, gosc z RPA i paru Egipcjan. Jak widac nie tylko my i brazole gramy w ta gre. |
Cytuj:
Puk puk w główkę :baby: |
Ja wiem czy nigdy nie była ambitna... a chociażby desert quest, bright sword quest i sposoby na robienie rzeczy w stylu znikania SoF na rooku(być może też części jakichś questów)? To są ambitne zadania dla gracza.
|
Wenezuelczycy, Egipcjanie i Meksykanie xd
|
W tibi spotkałem meksykanów, a i 2 niemców, jak gadali ; ].Pamiętam kiedyś ( tibia 7.5) nie było dużo noobów, wchodziłeś do dp i nikt ci nie pisał "fri itans", Polacy byli milsi, nie liczył się level, no cóż...potem było gorzej, więcej napków, oraz ta grafika (niepotrzebna, chodziarz każdy ma swój gust).Te kolorowe itemki, niepotrzebne zresztą, pojawiły się hotkeye, więc expienie sprowadzało się do naciskania "f1" , "f2" , exori vis "na dystans" to przegięcie, no i to przyczyniło się do mojego odejścia z tibi <trochę offtop :P>
|
Cytuj:
puk puk w glowke:baby: |
Ja spotkałem wielu graczy z US, Mexico :D
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:47. |