Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   FACC i Soul (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=167963)

Rafi_legia 05-03-2008 08:14

FACC i Soul

Mam pytanie czy jest jakis przelicznik ile trzeba wbic expa aby zyskac 1 soula?? Jestem ciekaw czy jest to jakos zalezne od siebie bo jesli chodzi o PACC to wystarczy ze zaatakuje potwora i juz soula ma

prywek 05-03-2008 08:43

bez roznicy czy jestes FACC czy PACC aby uzyskac soula musisz zabic potwora ktory daje tyle samo lub wiecej expa niz wynosi twoj lewel, roznica miedzy fac i pacc jest tylko w szybkosci odnawiania sie ouli, Facc 1 co 2 minuty, pacc 1 minute, pacc+promocja 1 na 15 sec.

Bloodmoon 05-03-2008 11:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez prywek (Post 1939971)
bez roznicy czy jestes FACC czy PACC aby uzyskac soula musisz zabic potwora ktory daje tyle samo lub wiecej expa niz wynosi twoj lewel, roznica miedzy fac i pacc jest tylko w szybkosci odnawiania sie ouli, Facc 1 co 2 minuty, pacc 1 minute, pacc+promocja 1 na 15 sec.

Pacc nie wpływa na regenerację souli. Jedynie promocja wpływa. Osoba z pacc, która nie ma promocji będzie regenerowała soule tak jak osoba z facc. Jedyna różnica między facc a pacc w tym przypadku jest taka, że osoba z pacc może pójść spać i co 15min w łóżku zyska 1 soul point.
Dodałbym jeszcze, że soule regenerują się przez 4min od zabicia potworka.

Slythia 05-03-2008 11:42

Podsumowujac:
"Soul Points (ang. Punkty Duszy). - Zostały wprowadzone w letnim Update 2006. Są niezbędne do tworzenia run, a także strzał i boltów lub jedzenia. Gdy zabraknie Soul Pointów nie mamy możliwości stworzenia Runy, nawet jeśli posiadamy wystarczającą ilość Many. Punkty te nie odnawiają się same, aby je przywrócić musimy zabić jakiegoś potwora, który da nam więcej punktów doświadczenia niż nasz poziom.
np. jeśli masz 18 poziom i zabijesz Trolla, który daje 20 punktów doświadczenia dostaniesz Soul Pointy, jednak kiedy zabijesz Trolla na 30 poziomie nie dostaniesz ich.

Normalne postacie mają 100 soul pointów.
Postacie z promocją 200.

Normalne postacie otrzymują 1 soul point co 2 minuty.
Postacie z promocją otrzymują 1 soul point co 15 sekund.

Niezależnie od statusu postacie śpiące w łóżku otrzymują 1 soul point co 15 minut."

Rafi_legia 07-03-2008 00:41

THX za info wzasadzie gram knightem ale mam tez Druida i robilem icicle i a Avalanche ale ostatnio mi sie pacc skonczyl i wkurza mnie ze ten soul tak wolno rosnie chyba dlamnie jedynym dobrym wyjsciem bedzie kupno nowego pacc bo oszaleje

Slythia 07-03-2008 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafi_legia (Post 1940307)
THX za info wzasadzie gram knightem ale mam tez Druida i robilem icicle i a Avalanche ale ostatnio mi sie pacc skonczyl i wkurza mnie ze ten soul tak wolno rosnie chyba dlamnie jedynym dobrym wyjsciem bedzie kupno nowego pacc bo oszaleje

Jesli chcesz robic runy majac free account to chyba najlepiej jest wziac jakas bron i pojsc na roty/mino etc, by soul rosl... Jednoczesnie robiac runki. W ten sposob nawet troche expa da sie wbic :). No i moze jakis loot...

Vooletz 08-03-2008 07:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 1940116)
Podsumowujac:
"Soul Points (ang. Punkty Duszy). - Zostały wprowadzone w letnim Update 2006. Są niezbędne do tworzenia run, a także strzał i boltów lub jedzenia. Gdy zabraknie Soul Pointów nie mamy możliwości stworzenia Runy, nawet jeśli posiadamy wystarczającą ilość Many. Punkty te nie odnawiają się same, aby je przywrócić musimy zabić jakiegoś potwora, który da nam więcej punktów doświadczenia niż nasz poziom.
np. jeśli masz 18 poziom i zabijesz Trolla, który daje 20 punktów doświadczenia dostaniesz Soul Pointy, jednak kiedy zabijesz Trolla na 30 poziomie nie dostaniesz ich.

Normalne postacie mają 100 soul pointów.
Postacie z promocją 200.

Normalne postacie otrzymują 1 soul point co 2 minuty.
Postacie z promocją otrzymują 1 soul point co 15 sekund.

Niezależnie od statusu postacie śpiące w łóżku otrzymują 1 soul point co 15 minut."

No i teraz wszystko wiemy xD Dzieki za pomoc bo niewiedzialem jak to bedzie jak sdki bede robil bez pacc ;]

kubsle 08-03-2008 07:42

Cytuj:

Zostały wprowadzone w letnim Update 2006
Stop chyba w letnim update 2005 (albo to winter był)! Update 2006 to tibia 7.8, a pamiętam w 7.6 na 100% byl soul, lecz nie wiem czy był w 7.5/7.55

Slythia 08-03-2008 13:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kubsle (Post 1940643)
Stop chyba w letnim update 2005 (albo to winter był)! Update 2006 to tibia 7.8, a pamiętam w 7.6 na 100% byl soul, lecz nie wiem czy był w 7.5/7.55

Na pewno w letnim upade 2006 ;P. Akurat zaczelam wtedy grac...

Notabene, ten tekst tylko skopiowalam albo z manuala, albo wiki ;).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:41.