Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Namelock - dlaczego ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=167969)

Sm0Kq 05-03-2008 09:35

Namelock - dlaczego ?

Moj nick to Smokq Last Dragon, powod to to ze nick nie opisuje postaci -,- , zmienilem na Smokq Emargo ale nie zaakceptowali, nie wiem co oni chca ;p.

Mmam noob chara co ma nick Smokq Emagron - on nie dostal namelocka (jest na tym samym koncie).

Co w tym jest zlego ? 8o

Dodo360 05-03-2008 12:03

Ja dostalem przedwczoraj namelocka i zmienilem imie na Ozix jakis tam i nie zaakcpetowali (najlepsze ze to bylo imie z suggest name...) teraz jest juz ok ale i tak usunalem chara...
Smokq to tak dziwnie nie lepiej Smoq?

Slythia 05-03-2008 12:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dodo360 (Post 1940134)
Ja dostalem przedwczoraj namelocka i zmienilem imie na Ozix jakis tam i nie zaakcpetowali (najlepsze ze to bylo imie z suggest name...) teraz jest juz ok ale i tak usunalem chara...
Smokq to tak dziwnie nie lepiej Smoq?

Coz, tak to jest z suggest name ;).

Co do imienia..Nie opisuje ono postaci. Moze wstaw tam jeszcze jakies normalne imie, np "Tomek Smoq Last Dragon" i juz bedzie lepiej. Lecz.. Szczerze mowiac to imie jest kiepskie :D

@Down
Chyba nigdy do konca nie opanuje imion ;/

Bloodmoon 05-03-2008 12:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sm0Kq (Post 1940013)
Moj nick to Smokq Last Dragon, powod to to ze nick nie opisuje postaci -,- , zmienilem na Smokq Emargo ale nie zaakceptowali, nie wiem co oni chca ;p.

Mmam noob chara co ma nick Smokq Emagron - on nie dostal namelocka (jest na tym samym koncie).

Co w tym jest zlego ? 8o

Szczerze to nie widzę racjonalnego powodu dla tego namelocka. Nazwy potworów są dozwolone do użycia i zgodnie z przepisami opisują wystarczająco postać. Zarówno "Smokq" jak i "Dragon" wypełniają normy Cipsoftu. Na Twoim miejscu napisałbym maila do Cipsoftu i poprosił o cofnięcie namelocka. Nie zapomnij ładnie wszystko uzasadnić, po ang oczywiście.
Email: [email protected]. W tytule wpisz, że mail jest do Iscen. Ona zajmuje się takimi sprawami.

Jucha Furora 08-03-2008 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sm0Kq (Post 1940013)

Co w tym jest zlego ? 8o

Byc może,że nick,który wybrałes jako nowy nick był zbyt podobny do nick'u jakiegos innego osobnika w Tibii.
Osobiscie uważam,że wybranie opcji"Suggest name" i pozmienianie troche nick'u będzie najlepsze.

Marian86 08-03-2008 22:25

Smokq Last Dragon = name not describing person
a wiesz dlaczego?
bo twój nick oznacza w 2 językach :
smokq - tutor zinterpretował to jako smok
last - ostatni
dragon - smok
smok ostatni smok ??:P poczytaj tibia rules ;)

Dodo360 08-03-2008 22:40

@up
Racja...

Bloodmoon 09-03-2008 19:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marian86 (Post 1942237)
Smokq Last Dragon = name not describing person
a wiesz dlaczego?
bo twój nick oznacza w 2 językach :
smokq - tutor zinterpretował to jako smok
last - ostatni
dragon - smok
smok ostatni smok ??:P poczytaj tibia rules ;)

A gdzie masz w zasadach, że nie można się nazywać "Smok ostatni smok"? Nie jest to zabronione. Powiem więcej, jak chcesz to możesz się nazwać "Smok Smok" i jest to zgodne z przepisami odnoszącymi się do imion. Zanim na drugi raz skierujesz kogoś do "tibia rules" to radzę się z nimi zapoznać :>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:53.