Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Warto kupic xbox 360? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=168383)

Lord Dreathan 11-03-2008 11:30

Warto kupic xbox 360?

Witam.
Otoz od jakiegos czasu zastanawiam sie nad kupnem xkloca 360. Ale niewiem czy warto i do tego jakie gry sa godne uwagi( do gry z przyjaciolmi na jednym tv jak i do single player) Sam osobiscie myslalem o Burnout Paradise, ninja gaiden, mass efect, lost planet, soul calibur ( ale nie jestem pewien czy wyszedl na xkloca) Prosze o odpowiedzi TYLKO TYCH LUDZI, KTORZY POSIADAJA XBOXA. Z gory dziekuje.

RE: DOWN

Ale ponoc trzeba wnosic oplaty, za mozliwosc grania po necie? Jak tak to ile to wynosi?

Scobel 11-03-2008 11:35

Powiem tak:

Gier jest wiele, zależy na co liczysz grając w te gry ... Grafika jest piękna ... i nie martwisz się czy coś ci pójdzie czy nie na twym sprzęcie ...
Co więcej na XBox360 najlepiej gra się przez sieć z innymi ludźmi ...
Bo przecie sąsiedzi, czy kumple ze szkoły nie zawsze są pod ręką ...
Więc musisz sobie załatwić neta do gier ...
No i wiadomo przecie iż konsole są tylko i wyłącznie do gier :) ...

Ja mam od ponad roku XBox360 i kilka innych konsol i wiadomo że nie było łatwo przesiąść się z PC na Konsole ... ale teraz gram i na konsolach i na PC i nie ma różnicy ... :)

Baaa od marca w Polsce staniały konsole XBox360 :) Wedle zaleceń MS :)

Ps. Nie przerabiaj konsoli XBox360, w tym przypadku to się nie opłaca bo skutki tego mogą być smutne ...

Tompior 11-03-2008 14:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 1946170)
RE: DOWN

Ale ponoc trzeba wnosic oplaty, za mozliwosc grania po necie? Jak tak to ile to wynosi?

Okolo 11zl miesiecznie.

Co do samej konsoli, to jest fajna, ale poczekaj do kwietnia. Wtedy maja wyjsc nowe konsole z dyskiem 60GB w tej samej cenie co te z 20GB ;) - A cena bedzie wynosila okolo 1100zl.

Mam Burnouta Paradise i moim zdaniem (nie tylko moim) jest to suuuuuper samochodowa zrecznosciowka. Duzo ludzi gra online wiec problemow z zabawa w 8 osob nie bedzie.

Btw. Polecam fora o tematyce konsolowej.

PS. Takze zgadzam sie z tym, ze przerabianie konsoli nie jest oplacalne. Na allegro jest duzo gier uzywanych, ktore kosztuja 50% mniej od nowek, a po ich przejsciu mozesz je odsprzedac za praktycznie ta sama cene ;)

Lord Dreathan 11-03-2008 15:45

Naprawde tylko 11 zl? A platnosci odbywaja sie za pomoca karty kredytowej czy jak?
A co do kupna to pewnie najwczesnij bym kupil za 2 miesiace, bo musze jeszcze jakis telewizorek HD ready sobie zakupic:D

Tompior 11-03-2008 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 1946481)
Naprawde tylko 11 zl? A platnosci odbywaja sie za pomoca karty kredytowej czy jak?
A co do kupna to pewnie najwczesnij bym kupil za 2 miesiace, bo musze jeszcze jakis telewizorek HD ready sobie zakupic:D

Mozna karta kredytowa, dac zlecenie stale i wtedy sobie sami kase ciagna z konta.
Ale nie polecam, gdyz, kiedy chcesz zrezygnowac z uslugi to zaczynaja gadac, ze xbox live w Polsce jest nielegalny itp. bla bla bla.
Najlepiej kupowac kartki zdrapki z allegro na 12+1 miesiecy za ~~140zl.

A co do jakiegos telewizorka hd ready, polecam mojego 32" Panasonica TX32-LX70P
Super maszynka w niezlej cenie ^^

Mythic Sniper 11-03-2008 17:40

ja nie posiadam owego xboxa ale gralem u kumpla, uwazam ze maszynka warta swojej ceny ale koniecznie wymaga telewizora HD zeby zobaczyc wszytskie efekty graficzne, a z gierek polecam Gears of War, swietna gra, szczegolnie jak sie gra z kumplem, mozna grac na podziolnym ekranie fabule lub duele :)

Ville 11-03-2008 21:35

ja bym kupil X360 tylko dla Halo 3 na LIVE i dla Fify 2008

sphinx123 11-03-2008 21:55

Gdyby to ode mnie zależało to kupiłbym PS3, który co prawda jest droższy , jednak wszystkie Tekkeny itp. będą raczej exclusive dla Playstation.

Tompior 11-03-2008 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 1947477)
Gdyby to ode mnie zależało to kupiłbym PS3, który co prawda jest droższy , jednak wszystkie Tekkeny itp. będą raczej exclusive dla Playstation.

Malo ludzi skupia sie tylko na jednym gatunku (bijatyki) a a jeszcze mniej na tylko jednej serii gier (tekken).
PS3 nie jest zle, ale jednak xbox 360 ma wiecej lepszych tytulow. Warto takze wspomniec, ze dodatki do GTA IV nie pojawia sie na ps3 ;) M$ troche kasy na to przeznaczyl.

Lord Dreathan 11-03-2008 23:44

Na szczescie Tekkeny mnie nie rajcuja specjalnie. Jakkolwiek chetnie bym pogram w Sonic'a , ktory pewnie bedzie exclusive dla ps3 ( Sega zostala wykupiona przez Sony)

Koronowany rycek 11-03-2008 23:54

Fifa 08 na boxa poprostu mega, kiedy gra sie ładuje, mozna postrzelac na brameczke ;d.Grałem i bde grał za nim farba z pada nie zejdzie ;d

Grafika ++

KrEmAs KAc 12-03-2008 12:13

najtańszy xboxa 777zł + oblivion z allegro za ~100zł = kilkaset godzin grania :)
chyba najdłuższa gra w którą można grać i się nie znudzi. (przynajmniej było tak w moim przypadku)

Xirgan 12-03-2008 13:53

Jezeli kupisz Xpudlo to Assassin's Creed obowiazkowo;).

Glacial 12-03-2008 14:41

Ale tutaj trzeba rozwazyć inną ważną kwestie! Już niedługo (oj! już niedługo - wszyscy tak mówią ale nikt nie wie kiedy) tylko na PS3 wyjdą Gran Turismo 5(prologue) i Final Fantasy XIII!
A te cudeńka nigdy nie zostaną prze konwertowane na wersje dla Xbox360.

Tompior 12-03-2008 15:02

Final Fantasy to tylko dla fanboyow tej serii ;P
Na Xboxie (na PS3 tez) jest Lost Odyssey, gra tworcow FF :)
A co do GT5 - xbox tez ma fajne samochodowki ;) (PGR4)

Korektor 12-03-2008 15:18

Za tą cenę możesz kupić sobie dobrą gitarę. Jeszcze więcej frajdy.

..::QRAS::.. 12-03-2008 15:40

dla samego finala kupil bym ps3

sphinx123 12-03-2008 19:32

@ up

Zapomniałem o Finalu :) Też dla niego kupiłbym ps3, chociaż wolę odschoolowy system walki a nie te eksperymenty od XII w górę ; D

Walekifa 12-03-2008 19:54

Metal Gear Solid 4 Panowie.. Metal Gear Solid 4. Ale i na iksBoxa perełki się poznajdują.

lololol 12-03-2008 23:13

szkoda tylko, ze przerobka ps3 jest zbyt ryzykowna, a i same nagrywarki bluray to szczyt marzen :/. xbox obecnie przewaza nad ps3 ale zal jednak tego mgs'a ;<

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:52.