![]() |
Wakacje
Słyszłem, że mają nam skrócić wakacje do połowy sierpnia czyli 15 sierpień. Chyba ich pogięło nie mają poprostu co wymyślać chyba już. Do czego to dochodzi w tym kraju hehe xP w innych krajach to mają nawet po 3 miesiące wakacje a my co mamy być gorsi ;] Pewnie i tak im się nie uda skrócić ale to jest skandal poprostu xD
Co o tym sądzicie wolicie mieć wakacje do 15 sierpnia i wiecej wolnych dni w okresie szkolnym? chyba nie. Ja wole dłuższe wakacje xD prosze sie wypowiadac:) pozdro |
chyba nikt nie chce miec skroconych wakacji... podobno maja nam dolozyc jakies ferie jesienne ale pewnosci nie mam... mi sie nie usmiecha isc do szkoły w moje urodziny :/
moim skromnym zdaniem skracanie wakacji to ... bardzo niefajny pomysł :< |
zdaje ci sie...
|
Ja tam zdążyłem się przyzwyczaić do starych wakacji.. Mam nadzieję, że tego nie zmienią...
|
każdy chce normalny wakacji...next dobry pomysł MEN...mundurki 75% u mnie ich nie nosi (granatowa z sztucznego tworzywa kamizelka rox..)....
ps:jak dawno to usłyszałeś? @down aha :3 |
Cytuj:
|
Wtf? Pierwsze slysze.
|
Cytuj:
|
co do mundurkow to tylko dziewczyny nosza i z 20% chlopakow... nikt nie sprawdza czy nosza czy nie...
|
Co do tych wakacji to jak na razie tylko projekt, mam nadzieję, że wakacje zostaną takie jakie są.
|
Jak chcą to niech skracają, ale w zamian chcę 2 tyg. ferii jesiennych (tak, żeby w każdym miechu coś było) i powiedzmy... raz w każdym miesiącu 3 - 4 dniowy weekend ; )
No kto by na to nie poszedł? |
Co do mundurków , to u nas też nie nosimy... wspominają ,grożą że obniżą stopnie z zachowania ale mało osób nosi :p
Jeżeli chodzi o te wakacje, no cóż...Nikt nie chciałby mieć skróconych wakacji i nie wiem skąd wziął się taki pomysł w MEN, po co?Powinni nam dołożyć, a nie skracać, bo jak słyszę jak mają tam w Angli, gdzie brat chodzi i opowiada, że mają co chwilę jakieś "hollydaye" , dni wolne , mniejszy poziom nauczania itp. to mnie krew zalewa...Miało też nie być prac domowych, ale o tym jak narazie słuch zaginął.Czy może wie ktoś coś o tym ? @up Ma być coś takiego w zamian, ale po co to komu? i tak nie odczujesz... @down http://www.guidecpp.x12.pl/cplus-intro.php Nie ma problemu, ta strona jest fajna ;] |
Cytuj:
Co mi da taki 1 tydzień? wakacje są po to, by odpocząć od szkoły, te 2 miesiące wolnego pod rząd i świetna pogoda to właśnie ich urok. @up Możesz mnie nakierować na jakieś dobre kursy C++? ;)oda to właśnie ich urok. |
Proponuje zapoznac sie z niemieckim systemem dni wolnych (oczywiscie mowie o szkolnictwie). Mysle, ze Polska rowniez do tego dazy ;)
|
Jeśli na prawdę skrócą te wakacje to p*erdolę i przychodzę 3 września.
|
@kropka997
lol, u nas w 15% co nosi to 14% to chłopcy : D Coraz bardziej z zmieniają nam edukacje na wzór edukacji za oceanem(czyt. edukacji jak w USA etc.)... |
A połowę sierpnia spędzimy w szkole i będziemy z utęsknieniem patrzeć podczas lekcji przez okno na bezchmurne niebo. Jesienią zaś nudno wzdychać do spadających liści. Zły pomysł.
|
Był taki projekt, ale pewnie nie przejdzie. Ja jestem przeciwny- ciężko jest się skupić w upalne dni sierpnia i nie aż tak dobrze się melanżuje jesienią jak latem B)
|
Oby nie.
Zamierzam jak najdłużej popracować przez wakacje, a panowie politycy mi chcą zepsuć biznes plan :/. |
A studenci mają 3 miesiące i się nie chwalą. : P
Tak BTW, to w Niemczech, o ile się orientuję jest jeden miesiąc wakacji, potem mają przerwę i jakieś 3 tygodniowe ferie. Coś w ten deseń. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:27. |