![]() |
Pomoże ktoś??
Więc tak:robilem dzisiaj formata(nic nowego:P) noi zainstalowalem win xp professional (zawsze mialem 98)zalanczm tibie jak sie juz zalogowalem ,i zobaczylem jak grafa wyglada bylem w szoku (zlym)na win 98 graficzka byla ladna po zainstalowaniu xp maxymalne piksele bylo widac;/nie wiedzialem co robic;/kombinowalem z zmiana ustawien , odinstalowywaniu i instalowywaniu i nic nie pomoglo.Na dodtek wylaczyla mi sie opcja menu=>graphic=>advenced=>"show light efekts"i nie jestem w stanie jej wlaczyc , jest ona taka wyciemniona i nie mozna na nia kliknac.teraz to jeszcze gorzej to wszystko wyglada.Moze ktos moglby pomoc bylbym bardzo wdzieczny.plx help
ps:jak zw zlym miejscu ten temat to sorka pierwszy raz pisze na tym forum. |
oo szlag + dla tego pana ...(taki temat juz byl ale bez dobrej odpowiedzi) ja mam identyco problemo ale pamietam ze ostatnio ktos mi poradzil przeinstalowac karte graficzna(znaczy sterowniki) i to nie pomoglo ale jezeli Maincaf tez ma taki problem to moze fakt ze XP cos ***...ie
|
Direct X.. nic dodac, nic ujac
|
Xp zapewne zainstalowal karte graficzna sam i juz nie instalowales nowych sterownikow :) Przeinstaluj je a powinno pomoc :) no i chyba masz Direct X??
|
XP po prostu stara się wam uprzyjemnić życie i po instalce startuje "teoretycznie" gotowe do pracy. Nie płacze o żadne sterowniki, wszystko poinstalował sam i pięknie działa. Tyle, że fabryczne stery nawet jeśli trafią w waszą kartę, są stare.
I ZAWSZE trzeba ściągnąć aktualne stery, aby wszystko sensownie działało. Zainstalowanie d-x'a to też podstawa ale to już zostało powiedziane wyżej. |
direct x mam zainstalowanego , to pewnie cos z sterownikami od karty;/
|
Ochłodzę troche Wasz zapał:
1) Wczoraj robiłem format dysku, net trochę zipił i nie chciało mi się sciągać DirectX'a a w Tibię dzisiaj grałem. Tibia to nie NFSU że bez wspomagania nie pójdzie ;) 2) Co do sterowników to jakoś nie wierzę, sam pykam na XP i nigdy o sterowniki do karty graficznej nie buka, ale może coś by to pomogło... |
Cytuj:
DirectX version 5.0 or later d-x nie służy do tego aby "NFSU" dało się wogóle napisać - programista może sobie poradzić i bez tego, d-x służy m.in. temu aby każda karta graficzna z nim zgodna obsługiwała dane efekty. To ułatwia pisanie gier, gdyż programujesz je tylko pod d-x'a a nie pod każdą z wydanych kart graficznych. Cytuj:
|
hmm może mi ktoś powiedzieć gdzie mogę znaleść najnowsze sterowniki do karty :Ati Rage fury pro/Xpert 2000 Pro(English) .Taka mam karte.Mi cos nie idzie z tym szukaniem :/ jak by ktoś wiedział gdzie są te sterwoniki byłbym wdzieczny.
|
Też tak miałem kilka razy i zawsze resetowałem kompa a jak to nic nie dawało to wyłączałem go robiłem lekcje włączałem i już było dobrze mi tak sie robiło chyba z przegrzania :confused:
ps.też mam xp prof. |
ehhh znalazlem i zaistalowalem najnowsze sterowniki do karty graficznej , mam najnoweszego direct X , a nic sie nie zmienilo... :( :( qrna tak sie grac nie da...ehhhma ktos moze jeszcze jakies Sugestie..?
|
Cytuj:
sorry za offtopic |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:03. |