Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Pall vs Beholder (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=168724)

Madziaq 15-03-2008 18:54

Pall vs Beholder

Mam pytanko :))
Wiem ze zaraz jakies 99% uzytkownikow forum zjedzie mnie za to ze takich tematow byly juz tysiace i miliony...ale...jednak zasmiece forum kolejnym z nich
Czyli:
Czy poradze sobie pallkiem z beholderem solo ?
12/13lvl
spearami...
skill 40/28
spawn na bagnach kolo Thais :)

Chcialabym uniknac odp typu >,,tak" , ,,nie"
Wolalabym bardziej pelniejsze odp np >>,,tak pod warunkiem ze" albo
,,nie chyba ze "

z gory bardzo dziekuje :)

cipek13 15-03-2008 18:59

No wierz żalerzy.

I. uzbrój się w bp. life potionów.
II. dużo spearów też wieś nie szpanuj łukiem.
III. Szybko go zabij i się nie cofaj bo wezwie parę szkieletów i będzie już po ptakach.

kecolkl 15-03-2008 19:00

knight vs beholder

normalka:)
ja kiedy była jeszcze tibia 7.9 9lvlowym knightem na skillah 40/38 na 9lvl zabiłem beho .
zabilem beho ponieważ mailem 2 chara i fire sworda:]

cipek13 15-03-2008 19:04

Od kiedy doszły life potiony dające 200hp to IH i w sumie czasem UH przestały się przydawać. Jest taniej i lżej. Dzięki czemu można w sumie walić inne też stwory.

Juhhhhy 15-03-2008 19:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Madziaq (Post 1953483)
Wiem ze zaraz jakies 99% uzytkownikow forum zjedzie mnie za to ze takich tematow byly juz tysiace i miliony...ale...jednak zasmiece forum kolejnym z nich
Czyli:
12/13lvl
spearami...
skill 40/28

,,nie chyba ze "

Dasz rade pod warunkiem posiadania kilku life potionow.

DzymekofFurora 15-03-2008 20:05

Powinieneś dać radę, ja kiedyś na 12 lvlu moim Pallkiem też hunciłem Beho, ale zawsze brałem po 2-3 mana i health potionki :]

Yoh92 15-03-2008 20:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juhhhhy (Post 1953559)
Dasz rade pod warunkiem posiadania kilku life potionow.

Poprawka!

Poradzisz sobie jeżeli spełnione będą dwa warunki - Nie kilka, ale kilkanaście Life Potionów, ponieważ Beho przyzywa Skieletony. One cię atakują, a on się oddala na bezpieczną odległość. Jeżeli masz 12/13 Lv, to te kilkanaście LP napewno się przyda, ponieważ Skieletony w grupie mogą być dla ciebie niebezpieczne.
Drugi warunek jest taki, że nie zawsze trafisz, dlatego też radzę wziąść trochę więcej Spearów niż zamierzałeś :)

Pozdrawiam
Yoh92

Madziaq 17-03-2008 16:30

Dziekuje bardzo za porady :)
A czy moge jeszcze wiedziec jaki jest minimalny lvl/skill
na beho tak aby to nie tracic potionow :D?

cipek13 17-03-2008 16:34

skill hmmm.... 35 Minimum ale to minimum.

Madziaq 17-03-2008 16:38

Hmm nie czaje :P?
najpierw pisales ze bp life potionow chociarz bylo pisane ze skill 40 a terz piszesz ze przetrwam bez potionow na 35 skillu :)?
czyli jak w koncu xD?

cipek13 17-03-2008 16:43

nie zauważyłem XD .

40skill ok BP. LP oraz 15 spearsy. podaj na jakim świecie grasz. to może razem se pogramy :)

Madziaq 17-03-2008 16:48

aktualnie gram na Valori ale mam rowniez chary na Elysi i Securze ...xDD

@prosze rowniez inncyh graczy o wyrazenie swoich pogladow co do expie na beho bez wiekszych uszczerpkow na zdrowiu :)

cipek13 17-03-2008 16:51

Zaraz... chcesz na nim expić ?????

Arcan 17-03-2008 17:11

Wyjaśnijmy sobie to i owo, beho jest bardzo nie przewidywalnym stworem.
Możesz dostać hity 200+ albo może w ogóle cię nie uderzyć. Ktoś wyżej wspomniał kilkanaście health potionów, myślę, że jeśli zamierzasz załatwić jednego beho, to wystarczą nawet 3 potiony, ważne jest, by nie panikować i nie atakować przyzywanych skeletonów, beholder musi być cały czas na celowniku.
Beholder w brew pozorom jest łatwym przeciwnikiem, ale nie daj się otoczyć przez skeletony, zawsze miej drogę ucieczki.
Co do expienia bez straty health potionów to trudno ustalić. W tym wypadku należałoby mieć przyzwoite skille około 70.

PS: Widzę, że niektórzy nie zrozumieli mojej wypowiedzi, 200+ to obrażenia z całej walki z beholderem.

Madziaq 17-03-2008 17:13

hmm nie chodzi mi tu o taki regularny exp jak np. na rotach czy minoskach czy czyms tam xD
tylko ze tak powiem pojedyncze respy raz na jakis czas taki wypad na 1 beho...moze sie poszczesci i wypadnie cos ciekawego :D?

no mysle ze teraz juz wiem wszystko xD!
dziekuje wszysktim za pomoc :))
temat raczej to zamkniecia :P

Helodin 17-03-2008 17:26

@all up

dziwne bo ja na 15 lvlu palem z 50 distem i spearami podbiegalem do beho i on mnie najwyzej 2 razy hitnal a czasem nawet wogule nie zdazyl wiec luzem z exura.

biegnij do beho i w zwarciu go a jak dojdzie do sciany to moszesz sie oddalic na 2 kratki.

Niuman 17-03-2008 17:51

beholder jest cieniutki ;p tylko tak skille do 45 najlepiej ;] i będzie loozik :)

mc200 18-03-2008 19:35

Ja swoim pallkiem na 13 lvlu ze skillami 45 expilem na beho. Jednak bralem arrowy, maja wiekszy dystans i nie trzeba podbiegac do beho, a na fibuli jak bedziesz gonic beho to mozesz trafic na 2 dsy i kilka beho. Bralem backpack healthpotionow, 300 arrows i zwracalo sie jakies 3k. Naprawdę ;) Zbieralem longswordy, morningstary, steel shieldy, robilem lootbagi i szlo naprawde fajnie :)

Cytuj:

Możesz dostać hity 200+ albo może w ogóle cię nie uderzyć. Ktoś wyżej wspomniał kilkanaście health potionów.
Taaak, moze odrazu za 400 + A na ghoule to od 40 lvla? Może najlepiej chodzic z ekipa 5 osobowa, dwoch blokerow (jeden na zapas), dwóch siocherów i szoter z sdkami.

Jak na nich expilem, max hit to byl zdaje się ... 60? Mialem P seta, a on i tak wali z czarów, więc eq chyba jest nieważne.

Depeszowiec92 18-03-2008 19:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Madziaq (Post 1953483)
Czyli:
12/13lvl
spearami...
skill 40/28

,,nie chyba ze "

Na 9 lvlu byś sobie poradził :P tylko weż kilka lfów bo beh może possać troche many i sie nie wyexurujesz.

Arcan 18-03-2008 22:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mc200 (Post 1958693)
Ja swoim pallkiem na 13 lvlu ze skillami 45 expilem na beho. Jednak bralem arrowy, maja wiekszy dystans i nie trzeba podbiegac do beho, a na fibuli jak bedziesz gonic beho to mozesz trafic na 2 dsy i kilka beho. Bralem backpack healthpotionow, 300 arrows i zwracalo sie jakies 3k. Naprawdę ;) Zbieralem longswordy, morningstary, steel shieldy, robilem lootbagi i szlo naprawde fajnie :)

Taaak, moze odrazu za 400 + A na ghoule to od 40 lvla? Może najlepiej chodzic z ekipa 5 osobowa, dwoch blokerow (jeden na zapas), dwóch siocherów i szoter z sdkami.

Jak na nich expilem, max hit to byl zdaje się ... 60? Mialem P seta, a on i tak wali z czarów, więc eq chyba jest nieważne.

Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Powiedziałem o obrażeniach z całej walki z beholderem.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:15.