![]() |
Pall vs Beholder
Mam pytanko :))
Wiem ze zaraz jakies 99% uzytkownikow forum zjedzie mnie za to ze takich tematow byly juz tysiace i miliony...ale...jednak zasmiece forum kolejnym z nich Czyli: Czy poradze sobie pallkiem z beholderem solo ? 12/13lvl spearami... skill 40/28 spawn na bagnach kolo Thais :) Chcialabym uniknac odp typu >,,tak" , ,,nie" Wolalabym bardziej pelniejsze odp np >>,,tak pod warunkiem ze" albo ,,nie chyba ze " z gory bardzo dziekuje :) |
No wierz żalerzy.
I. uzbrój się w bp. life potionów. II. dużo spearów też wieś nie szpanuj łukiem. III. Szybko go zabij i się nie cofaj bo wezwie parę szkieletów i będzie już po ptakach. |
knight vs beholder
normalka:)
ja kiedy była jeszcze tibia 7.9 9lvlowym knightem na skillah 40/38 na 9lvl zabiłem beho . zabilem beho ponieważ mailem 2 chara i fire sworda:] |
Od kiedy doszły life potiony dające 200hp to IH i w sumie czasem UH przestały się przydawać. Jest taniej i lżej. Dzięki czemu można w sumie walić inne też stwory.
|
Cytuj:
|
Powinieneś dać radę, ja kiedyś na 12 lvlu moim Pallkiem też hunciłem Beho, ale zawsze brałem po 2-3 mana i health potionki :]
|
Cytuj:
Poradzisz sobie jeżeli spełnione będą dwa warunki - Nie kilka, ale kilkanaście Life Potionów, ponieważ Beho przyzywa Skieletony. One cię atakują, a on się oddala na bezpieczną odległość. Jeżeli masz 12/13 Lv, to te kilkanaście LP napewno się przyda, ponieważ Skieletony w grupie mogą być dla ciebie niebezpieczne. Drugi warunek jest taki, że nie zawsze trafisz, dlatego też radzę wziąść trochę więcej Spearów niż zamierzałeś :) Pozdrawiam Yoh92 |
Dziekuje bardzo za porady :)
A czy moge jeszcze wiedziec jaki jest minimalny lvl/skill na beho tak aby to nie tracic potionow :D? |
skill hmmm.... 35 Minimum ale to minimum.
|
Hmm nie czaje :P?
najpierw pisales ze bp life potionow chociarz bylo pisane ze skill 40 a terz piszesz ze przetrwam bez potionow na 35 skillu :)? czyli jak w koncu xD? |
nie zauważyłem XD .
40skill ok BP. LP oraz 15 spearsy. podaj na jakim świecie grasz. to może razem se pogramy :) |
aktualnie gram na Valori ale mam rowniez chary na Elysi i Securze ...xDD
@prosze rowniez inncyh graczy o wyrazenie swoich pogladow co do expie na beho bez wiekszych uszczerpkow na zdrowiu :) |
Zaraz... chcesz na nim expić ?????
|
Wyjaśnijmy sobie to i owo, beho jest bardzo nie przewidywalnym stworem.
Możesz dostać hity 200+ albo może w ogóle cię nie uderzyć. Ktoś wyżej wspomniał kilkanaście health potionów, myślę, że jeśli zamierzasz załatwić jednego beho, to wystarczą nawet 3 potiony, ważne jest, by nie panikować i nie atakować przyzywanych skeletonów, beholder musi być cały czas na celowniku. Beholder w brew pozorom jest łatwym przeciwnikiem, ale nie daj się otoczyć przez skeletony, zawsze miej drogę ucieczki. Co do expienia bez straty health potionów to trudno ustalić. W tym wypadku należałoby mieć przyzwoite skille około 70. PS: Widzę, że niektórzy nie zrozumieli mojej wypowiedzi, 200+ to obrażenia z całej walki z beholderem. |
hmm nie chodzi mi tu o taki regularny exp jak np. na rotach czy minoskach czy czyms tam xD
tylko ze tak powiem pojedyncze respy raz na jakis czas taki wypad na 1 beho...moze sie poszczesci i wypadnie cos ciekawego :D? no mysle ze teraz juz wiem wszystko xD! dziekuje wszysktim za pomoc :)) temat raczej to zamkniecia :P |
@all up
dziwne bo ja na 15 lvlu palem z 50 distem i spearami podbiegalem do beho i on mnie najwyzej 2 razy hitnal a czasem nawet wogule nie zdazyl wiec luzem z exura. biegnij do beho i w zwarciu go a jak dojdzie do sciany to moszesz sie oddalic na 2 kratki. |
beholder jest cieniutki ;p tylko tak skille do 45 najlepiej ;] i będzie loozik :)
|
Ja swoim pallkiem na 13 lvlu ze skillami 45 expilem na beho. Jednak bralem arrowy, maja wiekszy dystans i nie trzeba podbiegac do beho, a na fibuli jak bedziesz gonic beho to mozesz trafic na 2 dsy i kilka beho. Bralem backpack healthpotionow, 300 arrows i zwracalo sie jakies 3k. Naprawdę ;) Zbieralem longswordy, morningstary, steel shieldy, robilem lootbagi i szlo naprawde fajnie :)
Cytuj:
Jak na nich expilem, max hit to byl zdaje się ... 60? Mialem P seta, a on i tak wali z czarów, więc eq chyba jest nieważne. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:15. |