Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   d liar czy OF? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=168872)

melanica 17-03-2008 09:00

d liar czy OF?

Witam
ja widac w profilu mam 47 palladyna z skillami 80/65, mlv 13 (wiec z sd nici) Chcialabym sie dowiedziec czy oplaca mi sie pojsc expic na OF czy lepiej na veno d lair? Jeszcze nigdy tam nie bylam, wiec mam malego stracha 'zwiedzac' te okolice.
Czy przezyje spotkanie nawet z dwoma DLami naraz? czy uda mi sie pobawic troche na OF ? odpoiedzcie prosze
ps: najprawdopodobniej bede atakowala royalakami, pozdrawiam

Juhhhhy 17-03-2008 09:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez melanica (Post 1956297)
Witam
ja widac w profilu mam 47 palladyna z skillami 80/65, mlv 13 (wiec z sd nici) Chcialabym sie dowiedziec czy oplaca mi sie pojsc expic na OF czy lepiej na veno d lair? Jeszcze nigdy tam nie bylam, wiec mam malego stracha 'zwiedzac' te okolice.
Czy przezyje spotkanie nawet z dwoma DLami naraz? czy uda mi sie pobawic troche na OF ? odpoiedzcie prosze
ps: najprawdopodobniej bede atakowala royalakami, pozdrawiam

Bardziej oplaca Ci sie isc na Of i robic lootbagi.
N aDragon Lair mozesz byc na waste.
Odnosnie Dli..jak bedziesz miala pecha to nie przezyjesz spotkania z 1, a z 2 to juz napewno nie.

Ave91 17-03-2008 09:19

Ja na twoim miejscu wbiłbym jeszcze z 5 dist'ów, kupił pacc i na jakiegoś tomba się wbił ;)

JokeY 17-03-2008 13:09

D Lair. <10 Znakóf >

Skrillo 17-03-2008 13:20

Mysle ze OF;)

Kiedys siedzialem na D lair i na OF praktycznie na zmiane ale gdy sie skapnalem ze na d lair mam non stop waste a na OF na plus wychodzilem i to duzo na plus ;)

Miley 17-03-2008 13:24

Exp - D-lair

Loot - OF

Takie jest moje zdanie.

Kileros fire'son 17-03-2008 13:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miley (Post 1956459)
Exp - D-lair

Loot - OF

Takie jest moje zdanie.

Wiesz, że na OFie można wyciągnąć spokojnie 80k/h?
Ale to na pewno nie na jego lvlu... Więc popieram twoje zdanie. ;)

Aroonia 17-03-2008 14:40

A ja radziłbym odwiedzić D lair, oczywiście wykluczając DL'e. Ze zwykłych smoków wypada dragon shield (4k~) Wand of Inferno (3k) i Dragonbone staff (3k) więc nawet przy stosunkowo dużych stratach w postaci (w Twoim przypadku) health i mana potionów, są duże szanse na zwrot.

Dodam, że kiedyś próbowałem na wspomnianym legowisku trochę pieniędzy zwastować, nie udało się ;)

Na Orc Fortec mogą wystąpić problemy przy walce z hordą Orc Berserkerów, Liderów lub Warlordów (o ile planowałaś zmagania z tymi ostatnimi).

Btw.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez melanica (Post 1956297)
mlv 13 (wiec z sd nici)

Nawet, gdybyś spełniała wymagania używania tej runy - w dalszym ciągu nici :) Te runy są już zarezerwowane tylko dla postaci magicznych, prawdopodobnie nie przekroczyłabyś nawet granicy 70dmg.

Emok 17-03-2008 14:43

Ja bym polecił Dragon Lair z Royalkami.

Skrillo 17-03-2008 15:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aroonia (Post 1956534)
A ja radziłbym odwiedzić D lair, oczywiście wykluczając DL'e. Ze zwykłych smoków wypada dragon shield (4k~) Wand of Inferno (3k) i Dragonbone staff (3k) więc nawet przy stosunkowo dużych stratach w postaci (w Twoim przypadku) health i mana potionów, są duże szanse na zwrot.

Dodam, że kiedyś próbowałem na wspomnianym legowisku trochę pieniędzy zwastować, nie udało się ;)

Na Orc Fortec mogą wystąpić problemy przy walce z hordą Orc Berserkerów, Liderów lub Warlordów (o ile planowałaś zmagania z tymi ostatnimi).

Z tym lootem na D lair to nie bylbym taki pewien :( Wszyscy ktorzy expia na D lair z moich znajomych narzekaja na ciagly brak loota od czasu do czasu jakis steel helmet i raz na jakis czas cos bardziej wartosciowego... chcesz expic i nie liczyc sie ze stratami to idz na D Lair i licz na sczescie... chcesz mniej poexpic (niewiele mniej niz na D Lair) a zarobic idz na OF ;)

Wiec tak jak ktos wyzej napisal :

Chcesz expic - D Lair
Chcesz zarobic - OF

Kopiko 17-03-2008 16:34

Palkiem podanym w profilu, expiąc z enchantów(chcę mieć większy exp), zazwyczaj wyrównuje straty z samych gp, steeli, kusz, doublów i broadów. Lepszy loot zdarza się bardzo rzadko, ale czasami jesteśmy te parę k do przodu.

Szurii 17-03-2008 16:45

Polecam Ci resp dragow pod mount sternoum. Sa tam 3 dragi, a ja tam expilem od 31 do 35 lvla. Najlepiej w godzinach poludniowych, bo ciezko tam expic w nocy ;] W godzinkach poludniowych masz tam ok. 40k exp/h. Zawsze wychodzilem po dniu na +. Bralem 3 bp manasow i zawsze wastowalem je wszystkie w ciagu godziny, ale tez zawsze polecialy jakies woi. Raz mialem woi i d shielda z serpent swordem w 10 minut wiec oplaca sie tam expic. Wiec z dragow gdy expimy po 2h zawsze sie zwroci ;]

Gordorczyk 17-03-2008 16:45

D lair

Polecam d lair. Dlaczego? Dla tego że OF to wyjątkowo nie bezpieczne miejsce, mały błąd lub pech i ded gotowy. Co do dl'i to nie polecam wogle. Mam nadzieje że pomogłem :).

babcia666 17-03-2008 16:47

Raz w życiu miałem waste na dragach (wybijanie wszystkich dragów na ank spawnach), tak to zawsze z kasy + shit itemy się zwraca, czasami poleci woi i jest ładny +.
Więc jestem za d lair.
Co do dwóch dl: jeżeli będziesz się ciągle leczył i nie stał pod 2 wave to luzem uciekniesz.
@aroonia
Cytuj:

Nawet, gdybyś spełniała wymagania używania tej runy - w dalszym ciągu nici Te runy są już zarezerwowane tylko dla postaci magicznych, prawdopodobnie nie przekroczyłabyś nawet granicy 70dmg.
Ja 15 mlvl i best hmmm... w dl za 130, w ppl za 70? Po prostu sd jest nieopłacalne - lepiej kupić bp icicle.

Aroonia 17-03-2008 16:47

Hum, to powoli zaczynam wierzyć, że tylko ja do tych dragów takie szczęście mam :o Hunce tam co jakiś czas po 1h- 1,5h i nigdy nie zdarzyło mi się wyjść bez żadnego przedmiotu wymienionego w poprzednim poście... przy czym nakłady pieniężne na polowanie tyle trwające są bardzo niskie. Raptem 40~ royal spearów i 2bp małych potionków.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez babcia666 (Post 1956735)
Ja 15 mlvl i best hmmm... w dl za 130, w ppl za 70? Po prostu sd jest nieopłacalne - lepiej kupić bp icicle.

Cóż, oszacowałem ten dmg. W każdym razie, takie shitowe SD zastąpią zwykłe royal speary, lub enchanty :)

Pantomek 17-03-2008 17:14

Idź na Poh , jeśli już chcesz wybrać coś z twoich propozycji to Of.
Exp prawie ten sam co na d lair ( na d lair zawsze sporo ludu ). Jak będziesz robił lootbagi będziesz na + .

Hybki 20-03-2008 23:06

Widac ze nigdy na ofie nie byliscie.Przeciez ona tam wyciagnie 2x wiekszy exp niz na tym zalosnym d lair.Idz na of,jak masz postmana rob lootbagi z halberdow, wyjdziesz na duzy +.Spokojnie mozesz bic warlordy.Na d lair tez mozesz sprobowac ale mniejszy exp,wieksze waste..chyba ze sfarcisz,ale na ofie nie trzeba miec farta-po prostu zarabiasz :cup:

edit jak obczaisz dobrze ofa to ci nawet manasy nie beda szly :]] i jak bedziesz dobrze chodzic :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:34.