Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   etone tomb (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=169052)

Mason13 19-03-2008 19:52

etone tomb

czy opłaca sie expic 31palem z 65dista na stone tomb za tp??

neopostman 19-03-2008 20:01

a co to jest "etone tomb "?

Nygrigas14 19-03-2008 20:14

@up
Chciałeś być fajny ? :> Pomyliło mu sie i tyle ...

Spaghetti 19-03-2008 20:14

:cup:etone tomb - nie ma takiego moze chodzi o stone tomb :cup:

nie raczej sie nie oplaca wpadniesz w resp 4 vampow z tylca ds i gleba odrazu X( probowalem keidys za tp na 30 lvl to uciekalem i zostalo mi 13 hp 8o pozdro i wbij jeszcze z 10 lvli ;P
idz na penisula tomb -2 albo oasis -2 chodz zawsze zajety :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 1960229)
a co to jest "etone tomb "?

spostrzegawczosc ci dolega moge cie dotknac -.-
ty bez spamu sie nie obejdziesz kusi cie strasznie nie :/ ?

Brandle 19-03-2008 20:16

Oczywiscie ze sie oplaca, ale radze ci nie chodzic do tego pokoju z 3 czy 4 wampami i jednym dsem, poniewaz jak umiejetnie nie zlurujesz pojedzynczo wampirów to bedziesz mial wielki problem na tym lvlu (padasz na 2 hity). Radze ci chodzic po wschodniej stronie.

Nie_a_ty 19-03-2008 20:22

A co to jest "etone tomb" ??

A tak poważnie to kiedy jeszcze miałem pacca (35 sorc) to jak wyleciał mi ds i Vampire to sie szybciutko poskładałem. Pall ma trochę lepiej ale nie polecam no chyba że dla zabawy to oke :)

eisscheriann 19-03-2008 20:26

ale jesteście zajebiści, pr0, literówki nigdy wam sie nie zdarzają a żarciki macie przednie >.>

@topic
idź i spróbuj, ale ryzyko że nie wyjdziesz stamtąd żywy jest duże ;d

Brandle 19-03-2008 20:51

Nie straszcie chlopaka ze ryzyko jest duze. Jezeli bedzie omijal wampy to spokojnie da rade. Przeciez nic lepszego od wampów czy dsów tam nier wystepuje, a o wampy w duzej ilosci to tylko na poludniowej czesci tomby wystepuja.

Nie_a_ty 19-03-2008 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brandle (Post 1960354)
Nie straszcie chlopaka ze ryzyko jest duze. Jezeli bedzie omijal wampy to spokojnie da rade. Przeciez nic lepszego od wampów czy dsów tam nier wystepuje, a o wampy w duzej ilosci to tylko na poludniowej czesci tomby wystepuja.

Tam sie właśnie wjebałem jak przed ds'em uciekałem. Ale to był mój debiut na tym tombie i nie miałem rozeznania. Więc jak zrobi tak jak ja to nie wiem czy przezyje ;P

MasterTusk 19-03-2008 21:19

Moim zdaniem śmiało możesz tam śmigać.
Na początku proponuję w godzinach wolniejszego respa tylko zachodnią cześć, dla rozeznania terenu i respawnu(warto rzucić okiem na tibianearth). Później, po "zaaklimatyzowaniu się" dla lepszych rezultatów chodź w godzinach popołudniowych. Od jakoś 35 lvla w czasie wolniejszego respa możesz próbować wschodnio - dolną cześć, niema tam specjalnego ryzyka zaliczenia deada.
Zaraz narysuję na mapce jak mniej więcej obrazowo to wygląda.

EDIT:

http://img528.imageshack.us/img528/4...onetombyb5.jpg
mapa miejsca zapożyczona z Tibian Earth
czerwona linia - 31-35lvl, wspomniana zachodnia część.
czerwono-niebieska linia - również mieści się w przedziale 31+, jednak istnieje troszkę większe ryzyko kłopotów.
niebieska linia - od 35lvla, opisałem nad mapką.
jasnoniebieska linia - od jakoś 35lvla raczej dla sportu, duże ryzyko padnięcia w przypadku lekkiego laga albo nieumyślnego zlurowania dwóch vampirów bądź vampira i dsa. Jeżeli zdecydujesz się na próbę, polecam najpierw wyczyścić pomieszczenie obok(zaznaczone strzałką) i tam ganiać w kółko ze zlurowanym mobem.
zielona linia - radzę zapuszczać się tam od 35lvl+ w godzinach przedpołudniowych, ponieważ może się okazać, że zrespił się potwór na ścieżce którą właśnie uciekamy atakując innego moba.
biała linia - od 40lvl+, mało miejsca na ucieczkę, trudno uniknąć sytuacji w której gonią nas przynajmniej dwa vampiry. Duże ryzyko problemów nawet po 40+
czarna linia - +/- 40lvl. Problem mogą stanowić duże ilości potworów typu mumia, scarab czy crypt.

Oczywiście to mój punk widzenia stopnia ryzyka w poszczególnych miejscach na poszczególnym lvlu =-]

neopostman 19-03-2008 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eisscheriann (Post 1960286)
ale jesteście zajebiści, pr0, literówki nigdy wam sie nie zdarzają a żarciki macie przednie >.>

Oiei, jedyny sprawiedliwy tego forum mnie za chwilkę osądzi..
co do tego co napisałem na początku to po prostu niedoczytałem (jestem człowiekiem i mi się zdarza), że autor w dalszej części napisał "stone tomb"..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:07.