Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tibia Open Serwer po raz następny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1691)

eerion 15-11-2003 13:03

Tibia Open Serwer po raz następny

Otóż Sciągnąłem TOSi planuję stworzyć świat tylko dla polaków. Widzę Matkus że masz już w tym programie jakieś osiągnięcia to powied zmi
-czy można tworzyć Questy, przemioty??
- czy można stworzyć nowy gatunek potwora?? (masz większe źródła wię cpowiedz mi czy będzie można, czy tylko wybierasz z listy??)
- jak się będize wchodziło na takie serwery??
Jeśli kto inny wie to niech odpowie

eerion 15-11-2003 13:07

Hmmm. ściągnąłem TOS i włączyłem. Pisze creating empty map. I nic. co robić??
Wyszedłem. Zapisało mape. Wchodze, mapa jest wczytana. Co robić?? Nawet nie moge nic napisąć... CZy mam wadliwą wersję??

Iwan 15-11-2003 22:12

Cytuj:

Co robić??
Przeczytać readme.txt.
Jak to nie pomoże, wejść tutaj i poczytać przyklejone tematy.
A poprawna nazwa to Open Tibia Server, w tej i tylko tej kolejności wyrazów.

eerion 17-11-2003 04:54

yyyy. Można po polsku?? JAk w ogóle zrobić tą mapę?? Próbuje coś napisać i nic. Program się nie zwiesił bo sprawdzałem. Więc jak?

Pan Samochodzik 17-11-2003 19:20

ja moze pomoge jakos. No to tworzymy tak

!g i numer od 100-->999 podloga
!i 1000-->Nie wiem do koda [sa to itemki sciany i inne]

!s -save mepy.

Czesc itemow jest w pliku txt a jakis kompletny spis chyba nie powstal.

EDIT.

Z tego co ja wiem to questow nie da sie tworzyc ani tworzyc rzywych potworow, mozna trupy tworzyc tylko. Jak narazie to chyba za wyszla juz nowa wersja nie mozesz pzrez drzwi przelazic. A z laczeniem sie inych osob to chyba musisz miec zewnetrzne IP (tak jak apache), i wtedy osoby laczace sie musza wpisac twoje IP i sie lacza. A ha i jescze itemow nie mozna zakladac na siebie.

eerion 17-11-2003 20:17

Dobra ale ty to piszesz?? ja nic nie mogę pisać......

Pan Samochodzik 17-11-2003 21:12

a ha to takie buty.

No to musisz wykombinowac klijent 7.0 NIE 7.1 i tam dajes option>network i wpisujesz 127.0.0.1 <to jest standardowe IP kompa> i dajesz login nic nie wpisujesz tylko zatwierdzasz i pojawi ci sie i wpisujes ztam gdzie normalnie na tibi sie pisze. I musi byc odpalony serwer tez nie zapomnij o tym

MatKus 26-11-2003 12:57

Pan Samochodzik : Ściany już się zaczynają od 969 chyba, ale to szczegół.
Jak się ktoś chce tym bawić, to polecam wejść na http://tliffrag.net/files/?l=tibia i pobrać plik items.xls (lub itemlist*****, to samo, a spakowane zipem), tam jest lista co jest co, i co się wykrzacza.

Questów puki co nie można robić. Tliff, główny programista OTServ obiecał, że będą skrypty w języku LUA, czego zalążki już są, jednak na razie nic se nie poskryptujecie. Ale skrypty będą służyły nie tylko do questów, więc myślę, że będzie nieźle (a jak będzie, to się okaże)

Swoje potworki i przedmioty prawdopodobnie też będzie można robić, ale to już nie jest pewne na 100%.

Alhall 27-11-2003 23:04

Fajnie to se walne coś w stylu demona z hp w ilosci np. 5, no przesadziłęm niech będzie 15 :)

A tak w ogóle to ma powstać dział o Open Tibia Server na tej stronce, tlyko kiedy?

eerion 07-12-2003 07:21

Skąd ściągnąć OTS klienta 7.0?? bo mi nie działa.....

Hegemmon 07-12-2003 14:37

Chyba za wcześnie na server

nie zna mdobrze angielskiego ale wiem, że temu programowi jeszcze daleko do takich poczynań.... 99%.. no możę teraz 98% rzeczy wywołuje down serwera a edytor map OTMEP może tylko postawić obiekt i nic ponad to więc do otwarcia pierwszego w pełni działającego serwera OpenTibii jeszcze dużo brakuje...:P
ale ja tylko się bawiłem w to tylko przez kilka dni a moje mapki nie są zbyt wielkie ale za to obfite w "kiepskie" itemy, które walają się przy martwych demonach itp :P
ale nie wiem jak wrzucic mapę zrobioną na OTEMP na server... czegos brakuje bo jak wwalam i próbuje wejść to od razu wyskakuje błąd
może ktoś wie coś więcej

eerion 08-12-2003 18:01

Jeśli ktoś ma spakowane OTS wersja 7.0 niech wyśle plz na adres [email protected]

MatKus 19-12-2003 23:44

7.0???
wow. A ja myślałem, że to nawet jeszcze wersji 1.0 nie ma. AFAIK najnowsza wersja to 0.2.7a :P

Androj 23-12-2003 14:30

Najnowsza wersja otserv to narazie 0.2.7a.
Aby ją uruchomić, potrzeba klienta tibii wersja 7.1 (nie 7.0). Obydwa programy można ściągnąć tutaj. W kliencie tibii trzeba ustawić (w options->network) adres ip na 127.0.0.1 (portu nie zmieniać!), uruchomić otserv, w tibii kliknąć na enter game, nie wpisując nic wcisnąć enter i wybrać Hurz (set ip) albo Hurz (127.0.0.1). I gotowe. Smacznego :P

Higokes 02-01-2004 12:08

Mam zamiar utwozyć taki Serwer tylko dal polaków tylko mam pytanie... czy jak mam neo (bo przy neostradzie ip jest wybierany losowo) to będę mógł założyć takowy serwer?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:19.