Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Pytania młodego knighta :/ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=169129)

cizy93 20-03-2008 18:18

Pytania młodego knighta :/

Po straceniu crown helmetu, crown armoru, meduza shield oraz około 400 kamieni na które zbieraniu poświeciłem trochę czasu + gwałtownemu spadu skilli przy profesji jaką jest pall postanowiłem usunąć konto (wszystko to spowodowane 2 dedami). Tak więc sobie pomyślałem i doszedłem do wniosku że zacznę grać knightem. Większość pewnie zna mnie z tematu "Pytania młodego palla", tym razem mam pytania w sprawie mojego pierwszego knighta. Tylko znowu nie piszcie "opcja szukaj nie boli" bo korzystając z niej natrafiłem tylko na stare artykuły z roku 2004 czy 2005 a potrzebuje czegoś aktualnego.

1. Podstawowe pytanie, co wybrać sword/club/axe biorąc pod uwagę świat pacera (no-pvp)?

2. Skillować od 8lvl i wyrobić sobie dobre skille czy robić sobie przerwy i na 20lv doskillować np. na 70/70. Jeżeli to pierwsze to jakie skille żeby przyjemnie i efektywnie expić?

3. Ehh... znowu drag. Jaki lvl i skille? Jaki sprzęt? Oczywiście dla sportu.

4. Jakie miasto najlepsze dla knighta? Ponoć verone ale to nie oficjalne informacje.

5. Jest jakiś porządny poradnik dla knighta który jest aktualny i którym mogę sie kierować?

To tyle, mam nadzieje że i tym razem nie zawiodę się na doświadczonych użytkownikach tego forum i uzyskam odpowiedzi na moje pytania.

Pozdrawiam.

Martka 20-03-2008 18:30

Ten poradnik, pomimo tego, że powstał przed dwoma laty, jest wg mnie dobry i nadal aktualny. Ja kierowałam się nim na początku (przed rokiem) i bardzo mi pomógł. Poza tym, jest to najlepszy poradnik dla knighta jaki czytałam ;) Ewentualnie jakbyś nie znalazł w tym poradniku odpowiedzi na Twoje pytania, to na forum było poruszonych bardzo wiele kwestii dot. tej profesji.

Dragon-Fly 20-03-2008 18:32

1. Co chcesz.
2. na początku wyskilluj się do 40/40 ~, na 15 lvl'u do 50/50 ~, na 20 lvl'u do 60/60 ~, na 25 lvlu 65/65~, na 30 lvl'u 70/70 ~ itepe... przy takim rozłożeniu skilli, skillowanie nie powinno cię aż tak nudzić.
3. 20 lvl, k set, 60/60 i bp potionów i jedziesz...
4. Wg. mnie Thais i Venore.
5. Hmm... był poradnik Barts'a (bodajże tak), ale nie do końca aktualny.
EDIT: No i ofc poradnik Karate xD.

Mike.Mystic 20-03-2008 18:39

1. Swordy - uniwersalne, Axe - duzo ataku do młocenia, Cluby - mało ataku ale tanie.
2. Tak jak up nie będzie Cię męczyć to skilowanie.
3. 20level + Bp Potionów możesz nawet w Plate Secie ale przyda sie dobry shield. Skile 65/65 +.
4.Venore - Swamp Trole, Roty, Amazonki, Walkyrie, Cycki, PoH. Kazordoon - Kopalni, Kopalnie, Kopalnie
5.Poradników było wiele jednak masz rację przestarazłych. Osobiscie Ci polecam chociaż z tiba.org Poradnik Dla Rycerzyka wpisz sobie w google.pl

cizy93 20-03-2008 18:46

ok, już wiem mniej więcej co i jak ale nie mogę się zdecydować co do typu broni, z tego co wyczytałem to def axa jedno ręcznego nie zmienia bardzo obrażeń, ale wydaje mi się że swordy są bardziej dostępne. Nie wiem co wybrać :baby:

Dragon-Fly 20-03-2008 19:00

Ja używam(-wałem) Axe'ów, jestem z nich zadowolony bardzo.

Martka 20-03-2008 19:08

A ja swordów ;)
Jeśli chodzi o wybór broni, to jest to tylko i wyłącznie kwestia gustu. Ja się już przyzwyczaiłam do mieczy i mogę je polecić, ze względu na ich szeroki wybór i stosunkowo niskie ceny.

Dragon-Fly 20-03-2008 19:22

@UP- no to Cizy wybierze club'y [; .

cizy93 20-03-2008 20:20

ehh, nie wiem co robić...
na razie przejdę rooka :)

Quatio 20-03-2008 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cizy93 (Post 1961807)
Po straceniu crown helmetu, crown armoru, meduza shield oraz około 400 kamieni na które zbieraniu poświeciłem trochę czasu + gwałtownemu spadu skilli przy profesji jaką jest pall postanowiłem usunąć konto (wszystko to spowodowane 2 dedami)...

Twoja gra nie ma najmniejszego sensu, padniesz pare razy i znow usuniesz konto...

BTW. AXE ROX !

Arcan 20-03-2008 21:55

Radzę się zastanowić nad wyborem knighta, jeśli nim padniesz to strata skillów będzie większa niż u pala. Nie przejmuj się 2 dedami, zrób sobie przerwę z palem, ale nie kasuj konta, kiedyś pewnie wrócisz do niego.

cizy93 21-03-2008 12:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quatio (Post 1962183)
Twoja gra nie ma najmniejszego sensu, padniesz pare razy i znow usuniesz konto...

BTW. AXE ROX !

No wiesz, trochę sie zdenerwowałem po utracie właśnie kupionych itemków. W ogóle ciągnęło mnie bardziej do knighta niż palla, różnie bywa z netem a nie chciał bym często dedać przez lagi. Wydaje mi się że knight to to czego potrzebuje więc od razu mogłem wybrać tą profke :cup:

L.Sniper 21-03-2008 13:53

jaka bron to od ciebie zalezy jak tam wolisz , jak najszybciej wbij 70/70 i pozniej mozesz pozwolic sobie na dluzszy exp ;)

cizy93 21-03-2008 16:47

Jeszcze mam pytanie: czy jak kupie broń od 20lvl to na 8lvl nie dam rady z niej bić? Czy może będę walił hity po 1?

Dragon-Fly 21-03-2008 17:16

No nie po 1, ale będą śmiesznie niskie, już lepiej wtedy pierwszym club'em (sic!) walić.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:29.