Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Pare Outów. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=169427)

Kareiss 23-03-2008 20:26

Pare Outów.

Chcę zrobić Jester Hat i nie wiem tylko czy "tusz quary trzeba zebrać samemu czy ktoś może.

Jaki out polecacie na 36EK.(Chcę Zrobić Brother Of Bones ale nie wiem czy dam radę)

Darekkkk 24-03-2008 01:26

Brother Of Bones JEST DROGI.
ze scrolem wyjdzie ci z 150k
Zrob sobie Warriora mieczyk na plecach 30k-50k niedużo

Rafi_legia 24-03-2008 03:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darekkkk (Post 1968189)
Brother Of Bones JEST DROGI.
ze scrolem wyjdzie ci z 150k
Zrob sobie Warriora mieczyk na plecach 30k-50k niedużo

Bones to naprawde duzy wydatek a jesli chodzi ci o hata moze to napelnic ktos inny. a jesli chodzi ci o naprawde tanie outfity to citizen albo begger choc ze zrobieniem laski mozesz miec problem. worrior niejest zly ale ladniejszy jeest barba duzo lepiej wyglada chos jest troche drozszy. kolejny tanszy moze byc mag ale tylko laska bo potem ferumbas jest grany a niewiele osob to zrobilo

Ayzzen 24-03-2008 07:19

@up
Lol barbarian axe da sie zrobic dopiero jak sie ma kucyk,ktory jest warty jakies 1kk,a mage wand to soul stone jest rzadki jak chuj i warty 700k+nie pamietam ile fsow trzeba.A co do tematu to zrob sobie flaszki summonera 20k albo miecz warriora 70k-80k.Jednak ja uwazam ze nie oplaca sie robic zjebanych addonow lepiej poczekac zarobic wiecej kaski i zrboic sobie Assassin outfit to tyle. ;p

R3T 24-03-2008 07:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kareiss (Post 1967695)
Chcę zrobić Jester Hat i nie wiem tylko czy "tusz quary trzeba zebrać samemu czy ktoś może.

Jaki out polecacie na 36EK.(Chcę Zrobić Brother Of Bones ale nie wiem czy dam radę)

Moze ci inna osoba napelnic, ale z moich obserwacji wynika ze musi byc tez przy tej misji

Helodin 24-03-2008 08:20

Outfit "BOB'a";) Brother of Bones mozesz miec ale bez addonow bo sa drogie jak ...

jak masz troche sprawnosci i kase na 2 deathringi to idz na dreamer chalenge.

Mozesz tez zrobic mieczyk warriora :)

Kajulec 24-03-2008 11:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafi_legia (Post 1968237)
Bones to naprawde duzy wydatek a jesli chodzi ci o hata moze to napelnic ktos inny. a jesli chodzi ci o naprawde tanie outfity to citizen albo begger choc ze zrobieniem laski mozesz miec problem. worrior niejest zly ale ladniejszy jeest barba duzo lepiej wyglada chos jest troche drozszy. kolejny tanszy moze byc mag ale tylko laska bo potem ferumbas jest grany a niewiele osob to zrobilo

Really funny, cena podstawowego BoBa zalezy tylko i wylacznie od swiata. Jako przyklad - Candia (150-200k), Astera (5k).. Cena beggara rowniez zalezy od swiata (koszt ape furow np.), a laska jest akurat najprostszym addonem, wystarczy miec kolege na odrobine wyzszym poziomie. Barbarian jest troche drozszy od warriora? Zalezy czy mowimy o pierwszym addonie czy o full outfitach. Mieczyk na plecy warriora to maly koszt, ale dragon claw jest rzadki i kosztuje w chuj kasy. A pierwszy addon do barbariana to juz na starcie jest 1kk+. Kolejnym tanszym moze byc mage outfit, tak? Szkoda tylko, ze do wanda potrzebujesz soul stone, ktory leci z Neropharusa. Cena takze zalezy od serwera, ale imo ponizej 600k nie zejdzie. Takze prosze Cie, schowaj sie ze swoimi radami jesli nie masz zadnego pojecia o cenach boss itemow.

@Autor tematu
Naprawde nie mamy pojecia ktore outfity podobaja sie Tobie. Zorientuj sie ile kosztuje 'document of the follower' na Twoim serwerze. Co do czapki w jesterze - inny gracz jest w stanie pobrac dla Ciebie krew quary jedynie jesli w tej chwili ma ta sama misje. Jezeli skonczyl outfit lub nie jest na tym etapie questa - nie bedzie mogl zebrac krwi.

Adow Adan 24-03-2008 11:17

Zalezy jaki server.
U nas na Honerze cena outfitu BoB'a wynosi 50k(za scroll). Summoner jest dosc drogi bo nikt nie sella ticketa(okolo 80k~) ,wiec taniej wychodzi BoB/Nighmare

Nunnezz 24-03-2008 11:33

Full Citizen - > stosunkowo tani, a Feathersy możesz samemu zebrać(Rookgard Pacc Zone),Leathersy też(Darashia Minosy z Obsidian Knife). Honeycomby możesz kupić, a to wydatek spory nie będzie.
Viale Summonera - > Także stosunkowo łatwo zdobyć te "itemy". Jak masz kolegów sorców, to prosisz, aby Ci przysyłali viale, a sam expiąc z health potionami masz stały przypływ itemków na viale : ]
Beggar + staff - > Beggar nie powinien być problemem, a jeśli masz dobrego kolege h-lvla to Ci wyczyści drogę do Staffa. Broda jest trochę droga : P
Jester Outfit - > bodaj po jednym piece of cloth nie powinno sprawić problemu : P A addony możesz kupić ze scroola.
Miecz Warrior Outfit - > 100 iron ore i crown armor również nie powinien być problemem : ]
Wizard Outfit Naramienniki - > Jeśli jesteś EK możesz expić na Elf Fortress i lootować holy orchidy, które są potrzebne do tego addona. Nie powinno być problemu : ]
@Down
o taka mała pomyłka ; ) Już poprawiłem.

Nagravision 24-03-2008 11:48

@up
Holy orchidy potrzebne sa do drugiego addonu ;] (naramiennki)
ale czacha wizarda tez jest dobrym pomyslem (sam ja robilem jak mialem mniejszy lvl)-potrzebujesz rots (10k~)*, c legs (13k)*, dsm (40k)*, medusa shield (10k)*
*-ceny na Harmonii

mc200 24-03-2008 13:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kajulec (Post 1968486)
Really funny, cena podstawowego BoBa zalezy tylko i wylacznie od swiata. Jako przyklad - Candia (150-200k), Astera (5k)..

Mam takie pytanko, co trzeba zrobic, zeby miec ten outfit? Dreamers Challenge Quest, ale co dalej? Dac 500 demonic essence czy scrolla? Bo juz sie pogubilem i nie wiem o co w tym chodzi

@topic
Zdaje się, że w temacie
Jester Outfit - Strój błazna, gdzie był też cały spoiler ludzie pisali, że trzeba samemu napełnić tusz.

R3T 24-03-2008 13:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mc200 (Post 1968777)
Jester Outfit - Strój błazna, gdzie był też cały spoiler ludzie pisali, że trzeba samemu napełnić tusz.

Nie, kumpel mi napelnil, za pierwszym razem nie mogl dopiero gdy byl na tej misji napelnil tez mi

eisscheriann 24-03-2008 14:33

zainwestuj w explorer society, zbierz ekipę na mermaid comb questa i zrób szabelke orientala... nie wydasz dużo a na wyższym lvlu możesz dorobić turbanik (drogi ~1kk ale ładny)

Kajulec 24-03-2008 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mc200 (Post 1968777)
Mam takie pytanko, co trzeba zrobic, zeby miec ten outfit? Dreamers Challenge Quest, ale co dalej? Dac 500 demonic essence czy scrolla? Bo juz sie pogubilem i nie wiem o co w tym chodzi

Robisz Dreamers Challenge Quest po czym kupujesz od gracza z najwyzsza ranga Document of Follower i po prostu go uzywasz. 500de jest na pierwszy addon, kolejne 1000de na drugi addon. 1500de na full.

Nagravision 24-03-2008 20:54

@nunnezz
Zeby miec naramiennki to trzeba miec tez czache :S (look tibia.pl)
A poztym orchidy bardziej sie oplaca sellac (na Harmonii 3k each) ;]
Wiem uwzialem sie xDDD

fireksz 30-06-2008 10:07

Mam pytanko czy żeby zrobić full wizarda trzeba jakies qwesty dodatkowe porobic?? i ile moze kosztowac full na danerze??:confused:

????

ErAgOg 30-06-2008 10:29

To zależy od Ciebie jaki outfit chcesz mieć...
Kup se musk. _/

oOrafiOo 30-06-2008 11:17

Nie wiem czy teraz nie "zanoobuje" ^^, ale nie mogłem się doszukać. Więc męczy mnie pytanie czy jeśli zrobie quest na pirate outift i skonczy mi sie pacc to moge w nim dalej chodzić czy będe musiał na nowo kupić pacc by sie w nim bujać? 8o

ErAgOg 30-06-2008 11:23

@oOrafiOo
Naucz się szukać. Chociaż wątpię czy w ogóle szukałeś...
Nie, jak PACC Ci się skończy to będziesz miał tylko 4 podstawowe outfity, bez addonów. Dopiero jak kupisz następny PACC będziesz mógł dalej śmigać w swoich pro addonach i outfitach z questów/only dla PACC.

Johanes19 30-06-2008 11:48

A o co chodzi z tym scroolem?? Niby jak moge za to dostac outa?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:32.