![]() |
Mana potiony?
Czesc.
Chciałbym się dowiedzieć co jest bardziej opłacalne (chodzi mi o kase), używanie tych małych mana potionów czy tych największych? Oraz jak wychodzi robienie run na manasach? Dzieki z góry. |
runy na MF sux
Bardziej oplaca sie malych, ale jak szybko potrzebujesz many to użyjesz tych lepszych ;] |
.
O ile sie nie myle, ktos juz podawal bardzo dobre statystyki jesli chodzi o uzywanie mocniejszych jak i slabszych Health Potionow jak i Mana Potionow, co mi bardzo pomoglo gdy wrocilem do gry ;) Niestety nie potrafie ci powiedziec kto to zrobil i w jakim temacie, bys musial poszukac :p Lecz nie moge ci podpowiedziec jak dokladniej, gdyz sam tego nie wiem :D Ale z tego co pamietam (i kolega wyzej napisal) male potionki bardziej sie oplaca lecz...
a) 1 Potion wazy 1,8 capa i z tego co mi sie wydaje to duzy tyle samo (prosze mnie poprawic jesli sie myle). Co za tym idzie, aby miec tyle samo many za te "wieksze" Potiony musisz uzywac wiecej "malych" a co za tym idzie wiecej capa na to poswiecisz. b) 2x "maly" Potion = 1,7~ "duzy" potion. Niestety nie znam ceny tego "duzego" a kolejki sa na moim swiecie wiec ci nie podam ;) Sam sobie sprawdz :p Lecz jak juz mowilem, wez poszukaj tematu gdzie ktos juz opisywal uzywanie "malych/duzych/najwiekszych" potionow. Mam nadzieje, ze chociaz troche ci pomoglem ;) |
mfy na uhy
przed wprowadzeniem health potionow zeby szybko robic mlvl na druid nab charach kupowalem 3 bp mf i bp blankow. hmm..mfy nie zawsze dopelnialy mane tak jak chcialem ale ~ 200 many na 3 mfy wchodzilo. potem czekalem na kolejne 240 i robilem uha. po zrobieniu bp sellalem i wychodzilem na zero, a mlvl rosl o wiele szybciej. teraz 3 mfy dodaja ci ok. 280-300 many. czyli wiecej niz ostatnio. tylko nie wiem czy ktos ci te uhy kupi. (przypadki sie zdarzaja). generalnie najbardziej oplaca sie uzywac najmniejszych mana potionow. sa najtansze i bp mana potion wazy najmniej. ja po prostu "na wszelki wypadek" zaopatrzam sie w gmp i smp (kolo 2-4 bp) a tak to jade na najmniejszych mp.
|
Cytuj:
Szczerze mowiac niema prawie roznicy ale ja wole bawic sie great mana potionami daja mi ok 350 many i po mini update daje zanie 190 gp czyli niewiele wiecej niz 4 mana potiony czyli poco masz latac z 10 bp mana potionami jak mozesz miec 3 gmp dlamnie to beznadzieja wole dolozyc te pare gp ale miec wiecej miejsca na runki lub lota totego jeszce zalezy zcy expisz sam czy expisz z kims i naczym ja naprzyklad latam z kumplem Ms i nosze mu great potiony a on same runki i ze 2 bp potionow oczywiscie great jak sie ustawiamy na expowisku bijemy dobre 4 godzinki a wiec potzebna duza ilosc potionow i dlatego gmp ale wedlug mnie ty powienienes sam zdecydowac kup pare tych i pare tych a potem idz exp i zobaczysz co ci sie bardziej oplaca |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:42. |