![]() |
Sprzedawanie rzeczy do polskiego prawa...
Jak się ma sprzedawanie rzeczy z Tibi do polskiego prawa. Jedyną rzeczą jaką temu zabrania jest regulamin Tibi. Więc czy w świetle polskiego prawa i kodeksu karnego jest to rzecz legalna ? Oczywiscie, na zasadzie daje coś w grze za prawdziwe pieniądze.
|
Legalne jak najbardziej.
|
Z jednej strony legalne, a z drugiej - nie masz prawa własności do przedmiotu/konta. Właścicielem jest CipSoft.
@Down No to odsyłam do lektury http://www.tibia.com/support/?subtop...s&page=privacy :) Następnym razem czytajcie co akceptujecie przy zakładaniu konta. |
@up
taaa? znaczy ze jak ja kupilem sobie pacca to on nie jest moj tylko cipsoftu nie? ja stworzylem postac i ona jest moja a dzieki cipsoftowi stworzona @top jak najbardziej legalna nawet za rl kase :) |
nie ma zadnych przepisow zakazujacych handlu wirtualnymi przedmiotami ;) dlatego jest to nielegalne jedynie w swietle regulaminu tibii i jedyna kara ktora moze cie dotknac to jakies konsekwencje w samej grze.
sprzedajac swoje konto sytuacja wyglada jeszcze lepiej- konto nie jest twoje, ale kod dostepu do niego jest twoj. i nie sprzedajesz konta a jedynie kod dostepu ktorego jestes wlascicielem. i tu nie jakiekolwiek konsekwencje nie sa mozliwe;) dlatego tez handel w swietle prawa jest calkowicie legalny. |
Zależy czy sprzedajesz postać, czy czas jaki poświeciłeś postaci.
|
@Up
No właśnie, legalne jest sprzedawanie "czasu". :P Choć wiadomo, że to bzdura... |
Ale za to trzeba podatki płacić xD. Ostatnio przynajmniej tak w wiadomościach marudzili.
|
Za podatki mozna ostro po dupie dostac,nawet jak sie prowadzi dzialalnosc gospodarcza a co mowic bez niej.Nie sprzedawaj zbyt duzo bo skarbowka zapuka do Twoich drzwi
|
Cytuj:
2. W prawie polskim nie ma żadnej wzmianki o stosowaniu się do regulaminów jakichkolwiek gier MMO, więc Tibia Tibią, a prawo polskie prawem polskim. 3. Conajwyżej jak sellujesz na Allegro i otrzymujesz dochód powinieneś to zaznaczyć na rozliczeniu podatkowym. W końcu jeśli generujesz zyski to należy uiścić podatek z tego tytułu. 4. Naprawdę widzę, że niektórzy zatracają już poczucie rzeczywistości. Regulamin MMO porównywać do prawa polskiego ? OMGOMGLOLROFL!!!11!!!!!1!!!oneONE Pozdro^^ |
@Up
A nie rozrozniasz MMO od statusu firmy? What a pity... :/ |
Cytuj:
Jeżeli wykupimy pacca, a CIPSOFT bezkarnie nam wykasuję konto to mozemy zarządać odszkodowania. To "pismo", które podpisaliśmy nie ma żadnych podstaw prawnych i jest zupełnie nie ważne. Już kiedyś pewien amerykanin wytoczył proces Blizzardowi, ponieważ wykasowali mu konto w Wowie. Ziomek dostał około 20 tys $ odszkodowania i się cieszy. xD Niech ktoś się ze mna nie zgodzi to zapier***e jak świnie. xP |
Cytuj:
|
Jest to w 100% legalne w świetle polskiego prawa.
|
no cóź, wszyscy jednogłośnie odpowiadają, że legalne, czasem gadają o innych tematach, ale co tam :), ważne, że moge wystawić moją postać na allegro xd, a podatek odlicze :)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:36. |