![]() |
Party przy expieniu?
Witam.
Po powrocie do gry czytalem newsa, ze zmienili opcje Party, czyli... Ze jesli expimy z jakims ED na przyklad na Hydrach to on tez dostanie exp, lecz... Jak to sie ustawia? Na roznych zdjeciach z Tibii widzialem, ze nie byla tarcza od Party zolta, tylko czerwona/pomaranczowa (albo jaksi taki podobny kolor xD). Czy moglby mi ktos wyjasnic, jak sie to ustawia, ze exp idzie rowno dla calego teamu? Jeszcze nigdy tego nie sprawdzalem i nie expilem z nikim majac Party, lecz za jakis czas moze sie tak zdazyc i chce by bylo w miare sprawiedliwie i Sioher tez cos mial z tego. Napisze jeszce raz prosbe - czy moze mi ktos wyjasnic jak sie to ustawia? Dziekuje! :] |
ustawiasz normalne party, a pozniej jeszcze raz tak samo.
|
"A pozniej tak samo" Czyli? Bedzie jakas opcja po kliknieciu gracza z party typu "exp 50%" (oczywiscie po ang.)?
|
Party, leader na siebie "Share Experience"
muszą byc spełnione warunki naucz sie czukac, zapraszam do lektury faq oraz mauala na tibia.peel |
@ 2up
świetne wytłumaczenie >.> @ topic Jak jesteś z kimś w party to uaktywniasz to menu jeszcze raz (to za pomocą którego zaprosiłeś kogoś do party), i klikasz na coś w stylu "share experience"(nie pamiętam teraz dokładnie >.>). Wszyscy członkowie party muszą mieć podobne poziomy, tzn., że najniższy poziom w party musi stanowić 2/3 najwyższego (mogę sie mylić ; P) i musi atakować moba, albo przez ost 2 minuty atakować xD coś w tym stylu xD @edit up, sekundy ;) |
Wiem "warunki" co do dzielenia expa lecz nie wiedzialem jak to sie robi gdyz nie sprawdzalem tego.
Co do magicznej opcji "szukaj". Wpisalem sobie "party" to mialem 2 strony ze zdjeciami i filmami... Podziekowalem i zrobilem temat. Mysle, ze temat do zamkniecia ;) Dzieki za odp. :) :] |
Jak jesteś Liderem (!) party, to będzie takie coś z "Shared Exprience", to tam kliknij ;)
@all up szybsi |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:41. |