Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   wtf? - co się dzieje z tym forum (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=170391)

Maethi 05-04-2008 21:53

wtf? - co się dzieje z tym forum

Parę refleksji.

Forum zeszło na psy! Jestem tu cholernie długo, a takiego syfa to nigdy nie widziałem. Moderatorzy, którzy kiedyś tu PRACOWALI zasłużyli na swoje stanowiska (Shinjix). Wchodzę tu co miesiąc i widzę syf syf syf. jako względnie stary user powiem tak - wybory moderatorów są teraz tak jak stanowiska w Samoobronie - po znajomości albo cytuje Oxysia "ssaniu". W życiu nie pomyślałbym, że Owion zostanie zaatakowany przez tematy typu "Milionerzy jutro milion hahaha". Panowie administratorzy..jeśli macie problem z utrzymaniem poziomu to po co się za to bierzecie? No tak, ale wtedy za was pracę odwalali hoom, Kald, slay ktorzy jezdzili po userach, a tamci zamykali się. Brakuje wam ich? Tymbardziej mnie dziwi, że wśród nowych są jeszcze starzy doświadczeni (zdziwiony :/)

W skrócie powiem tak xD

Nie podoba mi się to co tu się dzieje. Dziękuje :)

btw. o irc też juz nie dbacie.

Marcin24 05-04-2008 22:22

Się obudził...

..::QRAS::.. 05-04-2008 22:25

Powiem tylko tyle , ze gdy zaczynalem przygode z tym forum zupelnie wszystko bylo bardziej ztonowane i nie bylo tutaj tyle "dzieciaczkow" (teraz zjedzcie mnie <14) coz jeszcze wracajac do wyboru supportu to niektorych wybieraja takich asow co tylko maja lvl po 100+ a jego dzialalnosc i posty to w zadnym temacie nie widac nie slychac.

Necromantor 05-04-2008 22:25

Nom prawda.

Gelt 05-04-2008 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 1987262)
Powiem tylko tyle , ze gdy zaczynalem przygode z tym forum zupelnie wszystko bylo bardziej ztonowane i nie bylo tutaj tyle "dzieciaczkow" (teraz zjedzcie mnie <14) coz jeszcze wracajac do wyboru supportu to niektorych wybieraja takich asow co tylko maja lvl po 100+ a jego dzialalnosc i posty to w zadnym temacie nie widac nie slychac.

Np.?

@topic

Ameryki kolego nie odkryłeś. Ale prawda jest taka, że użytkowników jest coraz więcej, a moderatorzy też mają swoje życie i nie mogą zobaczyć każdego tematu.

eisscheriann 05-04-2008 22:43

sorki, ja nowy;*

Descartes 05-04-2008 22:43

Ano prawda. Ale czego oczekiwać od forum o Tibii? Kiedyś nubki narzekały na jakąś urojoną "elitę", więc teraz my sobie ponarzekamy na nich ;p

Serious Sam 05-04-2008 23:02

Jestem tu od 2005r, niektórzy mają rację, że teraz przybyło tych dzieci i zaśmiecają forum, i nie mówię, że tego nie było kiedyś.Było, ale w mniejszych ilościach.Co do moderatorów, to nie wiem czy stanowiska rozdawane są po znajomości, ale mogę powiedzieć, że moderatorzy wywiązują się ze swoich obowiązków tj. kasują tematy/posty nie zgadzające się z regulaminem, no nie mam się czego przyczepić xD.Jeżeli chodzi o to, że forum zeszło na psy, to tylko i wyłącznie wina userów(nie wszystkich).

..::QRAS::.. 05-04-2008 23:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 1987320)
Np.?

Nie bede wymienial niku ale chlopak bedzie wiedzial o kogo chodzi.
Koles dostal supporta a na drugi dzien odswiezyl 2 tematy z roku 2005

Grocix 05-04-2008 23:05

Flejmłory... som... zayebiste...

Marcin24 05-04-2008 23:07

Cytuj:

kasują tematy/posty nie zgadzające się z regulaminem
Do dzisiaj pamiętam temat założony przez kolesia z nickiem Michoss_. Temat był ponad tydzień z filmem-K-Loggerem nie skasowany mimo wielu raportów, a sam haker przechwalał się postaciami jakie zhakował.
Za to widać jacy moderatorzy są wrażliwi - dostałem 5 punktów karnych za to w podpisie. Powód: zbyt erotyczny obrazek.

Michoss 05-04-2008 23:14

Mój kolega, Caban Nadbałtycki, dostał delete za założenie tematu z listą gaf oraz pomyłek pewnej administratorki.
Ja zaś dostałem (chyba) 6 (2 * 3) pkt. warn na "nieodpowiedni podpis". Nigdy nie dowiedziałem się co to znaczy, ponieważ podpis nie był ani zbyt ciężki, ani wulgarny, ani zbyt dużych rozmiarów.
Gdzie tu sprawiedliwość?

Atimcia 05-04-2008 23:15

prawda jest taka,że ogólne jest mało bardzo aktywnych modków w porównaniu z wielką ilością dzieci spamujących w różnych tematach i naprawdę w tym momencie są bardzo pomocne Wasze raporty.

Shinjix 05-04-2008 23:19

Co sie dzieje z forum? Naturalna wymiana. Normalni, starzy wyjadacze odchodza, bo juz dorośli i maja swoje "RL", a na ich miejsce przychodzą dzieci, które dopiero dorastają. Z taką ilością użytkowników trudno to wszystko ogarnąć. I jest teraz czas matur, sesji, etc. więc aktywność niektórych modów jest mniejsza.

Ale zapewniam Cię - w końcu sytuacja się ustatkuje.

Edit by Gimlos : Chcialem tylko dodac, ze fragment o odwalaniu za nas pracy przez okreslona grupe uzytkownikow nadaje sie do jakichs Zlotych Ust tego forum : ddd

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:27.