![]() |
Pogoda W Tibi! HIT!!!
Witam!
Zakładam temat z powodu iż po głowie od paru dni chodzi mi jeden pomysł! A Mianowicie POGODA W TIBI! <aplaus :D> Np: Snow Weather : Idziemy sobie na ekranie widac lekki śnieg w powietrzu na ziemi jest śnieg zostawiamy ślady , możemy robic bałwana z sniegu za pomoca shovel :D Water Weather : Gdy śnieg topnieje spadaja krople wody z dachów i jest woda na ziemi (nie takie cos jak z viala ) ładnie zrobione , chodząc po wodzie zostawiamy ślady w miescie przez 10 SQM (square meters - krateczki) pogoda znika po paru h Sun Weather : jest strasznie gorąco drzewa powoli schną a postac wola pic :D stoisko u np Foodsellera w carlin i gdzie kolwiek jest mozliwosc kupna wody :D swietna zabawa nad woda , sklep z lodami dla ludzi Zachod słońca : jestesmy nad wybranym brzegiem nagle w tibi robi sie pomarańczowo :D niebo powoli robi sie od pomarańczu do czerni do zmroku Myśle ze bylby to pomysł fenomenalny podawajcie wiecej pomysłów na pogode :D CarBon ZAPRASZAM DO WYPOWIEDZI |
wyjdz z domu i podziwiaj to co jest za oknem ; d
@edit mejbi sex shop dla urozmaicenia malzenstwa hmm? |
Cytuj:
-.- wyjdz i niewracaj to tlyko propozycje |
Moim zdaniem to głupi pomysł. Nikomu by to nie pomogło w niczym, brzydko wygląda, a niektórzy gracze by nawet nie zauważyli (bo nie wychodzą z expa).
Bardziej preferował bym pory roku ;] A właściwie tylko zimę ;] Musieli by nową mapkę zrobić, mieć 2 na serwerze i tylko przy save serwera przełączać np. 6 grudnia i 1 marca. Innych pór roku nie da rady przedstawić (ew. jesień - łyse drzewa, liście się walają i wiatr je podmuchuje) |
Jakoś mi się to nie widzi.Dzieci pewnie cały swój czas w tibii poświęcały by na masowe lepienie bałwanów...;(
|
Wymagania Tibii by wzrosły i liczba graczy spadła by o połowę ^^ ' Głupi pomysł imo, nic rewolucyjnego by nie wniósł.
|
Myślałem że za firewallem są żywe ludziki. Jak widać wymarły.
|
Uważam, że to by było jedynie utrudnieniem do tej gry. Spadający śnieg by przeszkadzał a jak już tak śniegu pragniesz to od tego jest Svargrond i okolice.
Bałwany: I co, postawisz takiego to by wyglądał jak magic wall...Gracze mogą tworzyć przedmioty otoczenia tylko takie, które by mogły w jakiś sposób pomóc w grze a nie przedmioty, które zostają w otoczeniu na dłuższy czas. Zachód słońca: gdybym zobaczył pomarańczową hydrę to bym zaczął sprawdzać sterowniki karty graficznej. To się sprawdza tylko w 3D a nie w 2d, nawet nie wiesz gdzie jest słońce... "chodząc po wodzie zostawiamy ślady w miescie przez 10 SQM" - tak, woda to ciało sprężyste, wejdziesz w kałużę i zostanie ci na kilka sekund odciśnięty w niej odcisk buta.... To się nie sprawdzi w tej grze. |
@up
nie dokonca z tym zachodem chodiz o pomaranczowy map chodzi tylko taki efekt przejsciowy nad pewnym elementtem wody w wybranym miejscu :D co do kaluzy tak ejst to postac przezroczysta ale w tibi jest niebieska :P pory roku przydalyby sie Bałwany : znikające po 3 min myśle ze mozna zrobic tibię zimą :D |
Pograj na otsie... Na RLu pewnie też lepisz bałwana łopatą? Ładnie masz... Głupi pomysł. Słowa water nie stosuje się w określeniu pogody, może być wet, cloudy etc.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Topic Tylko to by było trudne bo w Tibii dzień trwa godzinę. (chyba) ;) |
Mi też się to nie podoba, tibia jest jaka jest i po co to zmieniać ?
|
Przecież te stoiska z lodami popsułyby klimat...
Moment, to jest forum o Tibii. Dobra, nvm. Wyjdź na zewnątrz i podziwiaj prawdziwe życie. |
Cytuj:
OMFG -.- Sam wyjdz plx? :| Ja mam neo 1mb's i nie narzekam, 0 kickow, 0 lagow :] |
Pomysł kiepski. Fatk, mogłyby być efekty stałe, jednak animacja deszczu i śniegu by tylko pogorszyła sprawę.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Niebo i masowa akcja "Lepmy bałwany łopatą" to, jak widać, przyszłość Tibii.
P.S. Jak zrobią niebo w Tibii to moja mama przestanie być sławna. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:07. |