Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Tajemnice knighta- czyli jak grać knightem (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=170678)

Untoler 08-04-2008 21:47

Tajemnice knighta- czyli jak grać knightem

Dzięki temu poradnikowi dowiesz się jak skillować knightem, jakie itemki kupić na jakim levelu i poznasz taktyki zabijania potworów.;)

Gdy wychodzimy na maina najlepiej jest pujsć do Thaisu. Najczęściej nie wiemy jakie kupić sobie itemki. Ja proponuje żebyście trenowali sword fihgting. Idiemy do depo i kupujemy sobie eq. Kupujemy scale armor (jeśli kogoś stać może kupić plate armor), Speak sword albo Serpent sword, Dwarven shield. Legi, helm i buty możemy zostawić takie jakie mielismy na Rooku.
Następnie idiemy na trolle koło Thaisu żeby troche potrenowac. Bierzemy Combat knife albo Knife i ustawiamy atak "balance".
Jeśli pojawi sie szara chmurka to znaczy że uderzylismy w tarcze, jeśli promyki to otak poszedł na pancerz a jeśli czerwone promyki to trafilismy.(Czerwone promyki nazywamy "Blood Hit") Skillujemy jeśli zadajemy potworowi blood hita albo szarą chmurkę.jesli przez 1 minute nie zadamy potworowi blood hita to licznik nam sie blokuje.Odblokowuje się gdy zranimy potwora. Jeśli skillujemy shielding powinny nas atakowac 2 potwory. Musimy pomiętać żeby zadać 1 blood hit na 1 minute bo inaczej blokuje nam się licznik chmurek.

Jakie skille na jakich levelach:
8 - 35/35
9 - 40/40
10 - 45/45
11 - 50/50
12 - 55/55
13 - 60/60
14 - 65/65
15 - 70/70 :evul:

taktyki atakowania:

Nisko levelowym postacią odradzam expienie na skorpionach itp. Najlepiej expic na potworach nie dystansowych (nie atakują z daleka).
Sa nimi orki warriory, minotaury, rotwormy ... itd. Ustawiamy sie po skosie do potwora albo tak zeby nie stał przodem i atakujemy.

KONIEC :cup:

Dragon-Fly 08-04-2008 21:49

Wyjdź... proooszęęęę... zaraz się potnę czerwonym mazakiem... ;<

po_prostu_ja 08-04-2008 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Untoler (Post 1992297)
Dzięki temu poradnikowi

jezeli nazywasz to poradnikiem to ja juz nie mam wiecej pytań ^_^
wyjdz i nie wracaj!

blackregis 08-04-2008 21:57

Jedyną zaletą tego poradnika jest nieziemski ubaw po pachy podczas czytania ;]

"Thaisu" wymiata ;)
Nowy miecz - speak sword - też jest niezły ;)

No i znajomość angielskiego - Blood Hit ! :D

A autorowi jak przeczytał poradniki dostępne na forum, radzę nie powielać ich i nie streszczać ;)

Vil 08-04-2008 22:45

To jest nieporadnik. Dla nieporadnych, od nieporadnych.

++
Autora nie banuje z litosci.

DzymekofFurora 08-04-2008 23:13

Cytuj:

Speak sword
On mówi? o.0

Cytuj:

Sa nimi orki warriory, minotaury, rotwormy ... itd. Ustawiamy sie po skosie do potwora albo tak zeby nie stał przodem i atakujemy.
Czyli, rozumiem że wymienione potwory mają wave? XD

Masakra. ;]

loonyxd 08-04-2008 23:13

no "zayebisty" ten poradnik musze powiedzieć a teraz sio !

Duke Dran 08-04-2008 23:13

Poradnik jak nie robić poradników.

Goggo 08-04-2008 23:17

Sądzę że jest to twój pierwszy poradnik :)
Pozwól że dam ci parę rad dotyczących ich pisania :
1.Po napisaniu poradnika sprawdź ortografię w Microsoft Word , a o stanie interpunkcji przekonaj się prosząc o pomoc rodzeństwo/rodziców.
2.Zadbaj o skład graficzny:
-Min.Akapity.
-Wyraźnie zaznaczone działy.
-Przejrzysty skład.
-Zdjęcia
3.Poczytaj trochę o temacie o którym chcesz pisać!
4. Po napisaniu tekstu przeczytaj go jeszcze raz w celu sprawdzenia czy sens poradnika został zachowany
5.Aby napisać poradnik musisz mieć ,,Wenę''. Nie pisz nic na siłę...

BTW. Nie ten dział

Pozdrawia

Ewe-goggo

Vil 09-04-2008 10:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Goggo (Post 1992483)
Sądzę że jest to twój pierwszy poradnik :)

ja obstawiam ze to jego pierwsza prowokacja.

Marover 09-04-2008 16:15

Nie Vill. To pierwszy poradnik. Wykazał się taka inteligencja po której moge stwierdzic ze nie napisałby prowokacji, wogóle nie sadze aby wiedział co to jest. Wiec chciał byc emo fajny i na czasie i napisał poradnik dla knighta.

Vrith 09-04-2008 18:19

a ja bym ci proponowal poradnik jak sie pisze poradniki
bb

YoomeN 09-04-2008 18:37

Odrazu musicie się śmiać :P Skąd wiecie może kiedyś minotaury, orc warriory i rotwormy będą miały wave :D

Carbon 09-04-2008 19:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Untoler (Post 1992297)
Dzięki temu poradnikowi dowiesz się jak skillować knightem, jakie itemki kupić na jakim levelu i poznasz taktyki zabijania potworów.;)

Gdy wychodzimy na maina najlepiej jest pujsć do Thaisu. Najczęściej nie wiemy jakie kupić sobie itemki. Ja proponuje żebyście trenowali sword fihgting. Idiemy do depo i kupujemy sobie eq. Kupujemy scale armor (jeśli kogoś stać może kupić plate armor), Speak sword albo Serpent sword, Dwarven shield. Legi, helm i buty możemy zostawić takie jakie mielismy na Rooku.
Następnie idiemy na trolle koło Thaisu żeby troche potrenowac. Bierzemy Combat knife albo Knife i ustawiamy atak "balance".
Jeśli pojawi sie szara chmurka to znaczy że uderzylismy w tarcze, jeśli promyki to otak poszedł na pancerz a jeśli czerwone promyki to trafilismy.(Czerwone promyki nazywamy "Blood Hit") Skillujemy jeśli zadajemy potworowi blood hita albo szarą chmurkę.jesli przez 1 minute nie zadamy potworowi blood hita to licznik nam sie blokuje.Odblokowuje się gdy zranimy potwora. Jeśli skillujemy shielding powinny nas atakowac 2 potwory. Musimy pomiętać żeby zadać 1 blood hit na 1 minute bo inaczej blokuje nam się licznik chmurek.

Jakie skille na jakich levelach:
8 - 35/35
9 - 40/40
10 - 45/45
11 - 50/50
12 - 55/55
13 - 60/60
14 - 65/65
15 - 70/70 :evul:

taktyki atakowania:

Nisko levelowym postacią odradzam expienie na skorpionach itp. Najlepiej expic na potworach nie dystansowych (nie atakują z daleka).

KONIEC :cup:

chlopie to jest bardziej poradnik jak bic draga z tymi orcami zal

orca sie bije jak sie chce

BTW
temat poradniki i to jest kompletne dno
skille kazdy ma wedlug uznania na 9 lvl ze skillami 40 co ubijesz? rot worma pod carlin? wyjdz plax

danpan 09-04-2008 22:21

Dnoooooooo... i jak ktoś już kiedyś na forum powiedział 2 metry mułu :D
Musiałem to powiedziedź :cup::cup::cup: "Speak Sword" jakbyś to powiedział "dhe bsaet"(the beast) :p

Rivias 10-04-2008 01:17

<zniesmaczony>

Pisząc, krótko zwięźle i na temat: Rzal i Bul !!
" pujsć do Thaisu " Pewnie jakies misato dla pacc... no i pani od języka polskiego się o ciebie pytała :)

" sword fihgting. " Ciekawa propozycja...

" Idiemy " Pogubiłeś guziczki od klawiatury??

" Speak sword " Pewnie rare...

" Następnie idiemy na trolle "

" to otak poszedł " o tak ;D masz rację

" 1 blood hit na 1 minute bo inaczej blokuje nam się licznik chmurek. " Dosc ciekawe musze przyznac... ten licznik to w którym rogu ekranu sie znajduje ?:>

Hehe twój poradnik napewno da mi wiele do myślenia.
Będę się zastanawiał, skąd biorą sie ludzie tacy jak ty ;)
Pozdrawiam. ;)

Ashlon 10-04-2008 08:45

Poradnik calkiem niezly, 2 lata grania knightem nie daly mi tyle doswiadczenia co ten poradnik ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:03.